Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul Judeţean Alba a alocat 50.000 de lei pentru CS „Universitatea” Alba Iulia şi 150.000 pentru CS de Volei Alba-Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

 

Consilierii judeţeni au adoptat astăzi un proiect de hotărâre prin care aprobă alocarea sumei de 50.000 lei pentru Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia” şi 150.000 de lei pentru “Clubul Sportiv de Volei” Alba-Blaj, în vederea susţinerea activităţii competiţionale.

Vezi mai jos justificarea finanţărilor!

„EXPUNERE DE MOTIVE la proiectul de hotărâre privind acordarea unei subvenţii Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia în vederea susţinerii activităţii competiţionale

Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia, înfiinţat prin Ordinul nr.6412/2008 al Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, este o structură sportivă de drept public, în subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în scopul organizării unor activităţi sportive.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare, clubul asigură selecţia, pregătirea şi instruirea studenţilor sportivi din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, participarea acestora- la competiţii naţionale şi internaţionale, precum şi organizarea şi desfăşurarea activităţilor sportive de performanţă.

Clubul funcţionează în ramurile sportive: atletism, baschet şi rugby.

În conformitate cu prevederile Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr.884/2001 pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a sprijini sportul pentru toţi şi sportul de performanţă şi de a asigura condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale.

Pentru realizarea obiectivelor, Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia a solicitat Consiliului judeţean Alba, prin adresa înregistrată sub nr. 15956/2012, acordarea unui sprijin financiar pentru realizarea activităţilor sportive de performanţă aferente perioadei 01-31 decembrie 2012, echipa de baschet feminin a Clubului fiind, în sezonul 2012-2013, calificată în optimile Cupei României, iar în Liga Naţională având ca obiectiv clasarea în primele 4 locuri la finalul sezonului competiţional, astfel crescând numărul jocurilor faţă de cât era preconizat la începutul anului conform calendarului sportiv al Federaţiei Române de Baschet.

Astfel, în temeiul art.38-(l) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului judeţean Alba, iniţiez proiectul de hotărâre privind acordarea unei subvenţii Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia în vederea susţinerii activităţii competiţionale, înregistrat sub nr.227/06.12.2012.

HOTĂRÂRE:

Art 1. Se aprobă alocarea din bugetul propriu al Judeţului Alba a sumei de 150.000 lei, reprezentând suplimentarea cotizaţiei la Asociaţia „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj”, pe anul 2012.

Expunere de motive:

Asociaţia „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj”, este o structură sportivă cu personalitate juridică., de drept privat, independentă, fără scop politic, constituită în baza prevederilor Legii Educaţiei Fizice şi Sportului nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la. asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin Hotărârea nr. 45 din 27.01.2011, Consiliul Judeţean Alba a aprobat participarea Judeţului Alba la constituirea asociaţiei „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj”, în calitate de membru fondator, alături de Municipiul Blaj, prin Consiliul local al municipiului Blaj, şi Clubul Sportiv Inter Blaj, înlocuit, cu SC Apa CTTA SA, conform Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor nr.3/09.03.2011. Scopul principal al asociaţiei este organizarea şi administrarea activităţii voleibalistice atât la nivelul municipiului Blaj, cât şi la nivelul judeţului Alba, constând în promovarea acestei discipline sportive, practicarea ei la nivel de masă, sub toate formele sale şi fără nici un fel de discriminare pe motive politice, religioase, rasiale, de naţionalitate, sex sau vârstă, precum şi participarea la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale.

Conform art., 7, cap. III, din Statutul Asociaţiei, sursele de venit ale asociaţiei sunt formate din „contribuţiile asociaţilor la formarea patrimoniului iniţial, cotizaţiile asociaţilor”, iar „nivelurile de contribuţie prevăzute pentru taxele de înscriere şi cotizaţii anuale nu sunt limitative, nivelul acestora se stabilesc anual de către Adunarea Generala”.

Potrivit art. 35(6) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale cu modificările şi completările ulterioare, „obligaţiile financiara rezultate: din acorduri de cooperare, de înfrăţire sau de aderare a unitatilor administrativ-teritoriale la asociaţii interne organizate la nivel naţional ori la organizaţii internaţionale cu personalitate juridica, hotarate de autoritatile deliberative, in condiţiile legii, se suporta din bugetele locale ale acestora”.

Adunarea Generala a Asociaţilor Clubului Sportiv de Volei Alba-Blaj, luând act de îndeplinirea obiectivului de performanţă, propus pentru anul competiţional, 2012, şi anume accederea echipei de volei în Divizia AI a Campionatului Naţional, de Volei Feminin (senioare), performanţă prin care a crescut semnificativ valoarea echipei şi, implicit, cheltuielile aferente acesteia, prin Hotărârea nr.8/14.11.2012, a stabilit suplimentarea cotizaţiei datorată de asociaţi cu suma de 150.000 lei.

Astfel, în temeiul art.38-(l) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului judeţean Alba, iniţiem proiectul de hotărâre privind aprobarea suplimentării cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj „, pe anul 2012, înregistrat sub nr. 228/06.12.2012”.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea