Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierul PNL Gabriel Pleşa, proiecte propuse pentru 2014: O nouă sală de sport la Şcoala nr. 3 „Avram Iancu” şi modernizarea căminelor nr. 8 şi 9 din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel PlesaDacă amendamentele propuse de consilierul liberal Gabriel Pleşa vor fi acceptate pe lista de acordare a unei părţi din bugetul local al primăriei municipiului Alba Iulia pe anul 2014, în acest an, la  Şcoala nr. 3 din oraş ar urma să se înceapă lucrările pentru construcţia unei noi săli de sport. De asemenea, prin alte două proiecte propuse de acesta, se vrea termoizolarea şi zugrăvirea gradiniţelor cu program prelungit  nr. 8 şi  9. Vicepreşedintele PNL Alba, Gabriel Pleşa a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc astăzi la sediul PNL Alba, că investiţiile depind de ce „felie va reveni” din bugetul local, care va fi votat la finele lunii ianuarie .

„Personal, insist foarte mult pentru pornirea investiţiei la sala de sport de la Şcoala nr. 3 din Alba Iulia, Avram Iancu. Ştiţi foarte bine, e o şcoală cu tradiţie, de peste 100 de ani (clădirea veche, nu cea nouă), care are o sală de sport absolut improprie, mică, iar afluenţa de elevi în ultimii ani este tot mai mare. Astfel, se pune problema unei noi săli de sport. Va fi una dintre tipurile de săli de sport standard şi se va construi undeva  lângă terenul de fotbal al unităţii de învăţământ. Noi insistăm”, a declarat consilierul local Gabriel Pleşa.

Totodată, acesta menţionat că în trecut s-a făcut aici un proiect fără demolarea centralei termice, şi că se insistă ca aceasta să fie demolată, pentru că oricum ea este amortizată, chiar dacă s-a făcut după anii 90.

Printre investiţiile propuse pe anul acesta de consilierul Gabriel Pleşa, se află şi termoizolarea şi zugrăvirea căminelor nr. 8 de lângă Poarta a IV-a a Cetăţii, şi nr. 9, de pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia, care administrativ sunt împreună.

„Acolo am reuşit anul trecut să facem o monitorizare video, pentru că aveau diverse probleme, mai ales la căminul 9, unde au fost înregistrate atât furturi, cât şi acte de vandalism, iar anul acesta propun, şi suma nu este foarte mare (50.000 de lei), termoizolarea şi zugrăvirea acestor 2 cămine. Insist, mai ales la căminul nr. 8, care, aţi văzut, după terminarea lucrărilor la Latura de Vest a Cetăţii, care sigur au aranjat într-un fel sau altul zona,  zugrăveala de aici lasă de dorit”, a explicat Gabriel Pleşa.

Liberalul Gabriel Pleşa a menţionat că va insista şi va susţine ca aceste amendamente să fie prinse în bugetul Primăriei municipiului Alba Iulia din acest an, deoarece ele nu sunt foarte costisitoare.

Legat de primul proiect propus, construcţia sălii de sport la Şcoala Avram Iancu, acesta a precizat că se va mai încerca şi atragerea unor fonduri de la Ministerul Educaţiei. „Sunt convins că se va obţine acest lucru. Cred că ar fi bine să începem aceste lucrări anul acesta”, a declarat liberalul Pleşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea