Consilierul Mircea Trifu, susținător al candidaturii unionistului George Simion la Parlamentul European: ”Sunt convins că împreună cu această generație vom împlini definitiv și pentru totdeauna visul cel mare al românilor!”

Recent, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, și-a lansat candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. La momentul anunțului public a participat și consilierul albaiulian independent, Mircea Trifu, delegat fiind de pro-unioniștii din județ, printre care președinta Asociației ASTRA, Maria Cioica, să-i transmită mesajul lor de susținere.

”În primul rând vreau să-i mulțumesc lui George pentru onoarea pe care mi-a făcut-o, cea de a face parte la acest moment istoric, l-aș numi. Sunt convins că el va fi menționat în cărțile de istorie. (…) Eu sunt consilier independent și de asta cred că un candidat independent are toate șansele, vorbind pur pragmatic, să câștige aceste alegeri, pentru că am trecut prin asta, știu ce vede electoratul românesc în momentul de față la partidele politice de astăzi. Așa cum spunea un antevorbitor, nu cred nici eu că acest ideal (unionist) a fost cu adevărat susținut de niciunul dintre aceste partide.

ELIT

De altfel, noi nu ne aflăm decât într-o situație similară celei de după 1989, când Frontul Salvării Naționale s-a împărțit între PSD și PDL, fuzionați și tranzacționați în diferite forme, la noi, în partea de nord a țării este FSN2, aici, la dumneavoastră este FSN1. Sunt mândru că fac parte din generația lui George Simion, pentru că, așa cum Majestatea Sa Regina Maria a spus, la 1918, că s-a împlinit visul cel mare al românilor, așa sunt eu convins că, împreună cu această generație vom împlini definitiv și pentru totdeauna visul cel mare al românilor.

(…) Mi-ar fi plăcut să intonăm și imnul regal la începutul acestei întâlniri, deoarece cred că aceste trei componente care definesc neamul nostru: biserica românească creștină, idealul acesta măreț pentru care suntem aici și, evident, monarhia. Eu cred că, sprijinindu-ne pe aceste trei componente, noi, această generație, vom reuși să redefinim pentru totdeauna această națiune măreață și puternică în Europa”.

De altfel, trimisul unioniștilor conjudețeni la evenimentul de sâmbătă, face parte, pe linie paternă, dintr-o familie de refugiați din Maramureș. ”Știu ce este în sufletul românilor din Basarabia, care nu trăiesc așa cum ar fi normal, în unitate și nu cred că cineva ne mai poate opri să înfăptuim, alături de George Simion, acest obiectiv”, a declarat Mirea Trifu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419