Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierul local Radu Cristian: Proiect de hotărâre pentru achizițioarea unui autolaborator pentru analize de mediu la Sebeș – „Sănătatea nu se cumpără!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierul local Radu Cristian solicită colegilor săi din consiliul local susținerea unui proiect inițiat de acesta în urmă cu o lună și care prevede achiziționarea unui autolaborator pentru analize de mediu la Sebeș.

„Sănătatea nu se cumpără!

Cer sprijin colegilor din consiliul local pentru susținerea acestui proiect!

În urmă cu o luna de zile am inițiat un proiect de achziționare a unui „AUTOLABORATOR PENTRU ANALIZE DE MEDIU” pentru monitorizarea calității mediului înconjurător la nivelul Municipiului Sebeș.

Prin HCL 33/2018 a fost cuprins și bugetul pentru achiziționarea unui autolaborator la Sebeș, fără să mai fim nevoiți să mai facem referendum. 9 consilieri au semnat pentru susținerea Proiectului de Hotărâre inițiat de mine!

HCL 33/2018 HOTĂRĂȘTE:
-achiziționarea unui ,,AUTOLABORATOR PENTRU ANALIZE DE MEDIU,, în termen de 6 luni de când este aprobat.

-AUTOLABORATORUL va intra în dotarea Poliției Locale Sebeș și a departamentului de mediu. Persoanele desemnate vor utiliza autolaboratorul, în vederea recoltării datelor furnizate de acesta și sesizarea instituțiilor competențe în cazul depășirii limitelor maxime admise de poluare.

-În perioadele de monitorizare, pentru a asigura transparența întregului proces, rezultatele furnizate de autolaborator vor fi publicate pe site-ul Municipiului Sebeș.

Am inițiat acest proiect de achiziție pentru AUTOLABORATORUL PENTRU ANALIZE DE MEDIU, deoarece în nenumărate rânduri oamenii acestui oraș au ieșit în stradă protestând. Problema este vitală de foarte mult timp! Sănătatea nu se cumpără!

Tot în acest sens 6000 de locuitori din Sebeș au semnat și trimis un memoriu antipoluare către președintele României. În 2015-2016 aproximativ 9500 de sebeșeni au ieșit în stradă la 10 mitinguri antipoluare.

Aceste motive sunt SUFICIENT de importante pentru care nu mai avem nevoie de referendum, pierderile fiind materiale și de timp. În realizarea acestui proiecte am luat în considerare toate aceste argumente.

Sper că și colegii mei care încă nu au semnat acest proiect să o facă!”


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Guvernul României, condus de premierul PSD Marcel Ciolacu, după ce a acordat 700.000 de lei pentru organizarea manifestațiilor dedicate Zilei Naționale, a aprobat în ședința de astăzi nu mai puțin de 42,7 milioane de lei pentru comunitățile din județul Alba. Este vorba de sume importante care provin din Fondul de Rezervă și vin să asigure buna funcționare a administrațiilor locale, să susțină fiecare comunitate din județul Alba, în funcție de nevoile acesteia.

Astfel, grație premierului social-democrat, Consiliul Județean Alba a primit suma de 3 milioane lei, Primăria Alba Iulia suma de 6 milioane lei, Primăria Aiud, Primăria Sebeș și Primăria Cugir au primit câte 1,5 milioane lei, Primăria Blaj – 2,5 milioane lei, în timp ce primăriile din Zlatna, Ocna Mureș și Câmpeni au primite câte 700.000 lei. Orașele Abrud, Baia de Arieș și Teiuș au primit câte 550.000, 500.000, respectiv 610.000 lei, în timp ce toate celelalte localități au primit sume cuprinse între 200.000 și 700.000 lei.

Sunt sume de care comunitățile locale au nevoie și fără de care buna funcționare a instituțiilor publice ar fi putut avea de suferit. Sunt bani pe care Guvernul condus de premierul PSD îi pune la dispoziția cetățenilor din Alba, prin intermediul autorităților locale, fără a ține cont de culoarea politică a celor care conduc fiecare unitate administrativ-teritorială.

Asta înseamnă mesajul #PSDpentruAlba promovat de coordonatorul organizației PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu. Sunt bani care au fost alocați pentru a acoperi nevoile comunităților iar ei reprezintă angajamentul PSD în Guvernul României de a susține fiecare comunitate în parte. Sunt dovada că executivul condus de Marcel Ciolacu este Guvernul României, aflat în slujba tuturor comunităților și a fiecărui cetățean în parte.

Corneliu Mureșan – secretar executiv PSD Alba
Subprefectul județului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare