Consilierul local Radu Cristian: Proiect de hotărâre pentru achizițioarea unui autolaborator pentru analize de mediu la Sebeș – „Sănătatea nu se cumpără!”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Consilierul local Radu Cristian solicită colegilor săi din consiliul local susținerea unui proiect inițiat de acesta în urmă cu o lună și care prevede achiziționarea unui autolaborator pentru analize de mediu la Sebeș.

„Sănătatea nu se cumpără!

ELIT

Cer sprijin colegilor din consiliul local pentru susținerea acestui proiect!

În urmă cu o luna de zile am inițiat un proiect de achziționare a unui „AUTOLABORATOR PENTRU ANALIZE DE MEDIU” pentru monitorizarea calității mediului înconjurător la nivelul Municipiului Sebeș.

Prin HCL 33/2018 a fost cuprins și bugetul pentru achiziționarea unui autolaborator la Sebeș, fără să mai fim nevoiți să mai facem referendum. 9 consilieri au semnat pentru susținerea Proiectului de Hotărâre inițiat de mine!

HCL 33/2018 HOTĂRĂȘTE:
-achiziționarea unui ,,AUTOLABORATOR PENTRU ANALIZE DE MEDIU,, în termen de 6 luni de când este aprobat.

-AUTOLABORATORUL va intra în dotarea Poliției Locale Sebeș și a departamentului de mediu. Persoanele desemnate vor utiliza autolaboratorul, în vederea recoltării datelor furnizate de acesta și sesizarea instituțiilor competențe în cazul depășirii limitelor maxime admise de poluare.

-În perioadele de monitorizare, pentru a asigura transparența întregului proces, rezultatele furnizate de autolaborator vor fi publicate pe site-ul Municipiului Sebeș.

Am inițiat acest proiect de achiziție pentru AUTOLABORATORUL PENTRU ANALIZE DE MEDIU, deoarece în nenumărate rânduri oamenii acestui oraș au ieșit în stradă protestând. Problema este vitală de foarte mult timp! Sănătatea nu se cumpără!

Tot în acest sens 6000 de locuitori din Sebeș au semnat și trimis un memoriu antipoluare către președintele României. În 2015-2016 aproximativ 9500 de sebeșeni au ieșit în stradă la 10 mitinguri antipoluare.

Aceste motive sunt SUFICIENT de importante pentru care nu mai avem nevoie de referendum, pierderile fiind materiale și de timp. În realizarea acestui proiecte am luat în considerare toate aceste argumente.

Sper că și colegii mei care încă nu au semnat acest proiect să o facă!”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

sebesan 19 aprilie 2018 at 7:43

O cheltuiala fara rost si fara nici o finalitate. Nu-si achizitioneaza Garda de mediu, care l-ar putea folosi in conditii de autoritate legal abilitata, pentru masuratori in tot judetul. Sebesul de ce si-ar cumpara? Doar ca sa faca pe placul unora care se lauda ca au facut ceva? Ceva ce? Un lant intreg de cheltuieli fara sens? Autolaboratorul, personalul autorizat sa-l utilizeze, soferi, motorina, taxe de judecata, …, toate ilegale, in conditiile in care masuratorile nu pot fi folosite direct si trebuie transmise, ca informare, la Directia de mediu si la Garda de mediu. Aveti bani de cheltuit sau persoane de angajat? Angajati-le fara sa mai cumparati „autolaboratorul” lui Peste! Si nu mai veniti cu sustinerea albaiulienilor! Sa-si cumpere ei, daca au chef!

increderea 20 aprilie 2018 at 9:39

Nici primarul si nici alesii locali nu vor si de fapt nu sunt in stare, sa rezolve macar problema camioanelor de mare tonaj care strica strazile, casele si linistea locuitorilor, daramite sa rezolve problema poluarii. Si chiar daca laboratorul dorit ar depista poluare accentuata la vreunul dintre obiectivele industriale din oras, crede vreun naiv ca aceeasi alesi ar fi in stare sa ia o decizie majora cum ar fi de exemplu oprire acelei activitati ? Increderea celor care vor vota, se va vedea la viitoarele alegeri !

Comentariile sunt oprite