Consilierul local Mircea Trifu vrea să propună amplasarea unei statui a lui Horea, în Alba Iulia

Consilierul local Mircea Trifu ne-a solicitat ajutorul pentru a consulta populația cu privire la un proiect pe care dorește să-l propună administrației locale. Este vorba despre amplasarea unei statui a lui Horea, în Alba Iulia. Vă prezentăm mai jos mesajul său, așa cum ne-a fost transmis:

”Onorata redactie a ziarului Unirea…Am citit cu incantare materialul din editia de online referitor la Marea Rascoala din 1784 condusa de Horea..Mi-am amintit cu tristete faptul ca in ALBA IULIA nu avem o statuie a marelui Horea…,cel care si-a asumat practic cel mai dramatic destin cristic din istoria noastra a romanilor…As vrea sa propun cititorilor dumneavoastra o idee, pe care va propun s-o dezbatem impreuna cu ei, in sensul de a cinsti cum se cuvine memeoria lui..M-am gandit ca ar fi potrivit sa realizam o statuie a lui Horea in intersectia BD-lui HOREA cu Calea Motilor ,practic in sensul giratoriu ..Am inceput sa lucrez impreuna cu un grafician la acest proiect pe care intentionez sa-l prezint in C.L ALBA IULIA in cel mai scurt timp…V-as ramane profund recunoscator daca m-ati sprijini sa consult albaiulienii in acest sens…Cu aleasa consideratie, Al dvs consilier independent…Mircea Trifu..”

ELIT

ADEZIUNE PLUS

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DREPT LA REPLICĂ| Beniamin Todosiu: Lansez un apel public la unitate în interiorul USR – PLUS. Îi rog pe colegii de alianță să renunțe la orgolii și la lupta disperată pentru funcții

Locuitorii județului Alba urmăresc cu dezamăgire, în ultimele zile, relatările din presa locală privind presupuse neînțelegeri din interiorul USR –… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

HH 3 noiembrie 2016 at 10:37

HOREA AR TREBUI SA AIBA UN MONUMENT IN ALBA IULIA, DAR ATENTIE SA NU FIE UN KITSCH !
INSA CA SA ARATE BINE IN INTERSECTIA RESPECTIVA AR NECESITA O INVESTITIE MAJORA , IAR O INVESTITIE MAJORA TREBUIE SA AIBA ACCEPTUL LUI hAVA, CARE AVAND IN VEDERE CA VA „SIMPATIZEAZA”…..NU VA „SPRIJINI”INITIATIVA” !

Unul 3 noiembrie 2016 at 11:27

Bravo Trfule, da-i inainte baiatule, ca atunci, cand un politician de mahala, nu mai are idei sau argumente, o da inainte, cu national-comunismul lui Ceausescu(de fapt a inteligentei militare, in marele ei razboi phihologic, impotriva poporului roman)!

Che Guevara 3 noiembrie 2016 at 11:47

Oricum,nu doar pentru Horea,alaturi de el si Closca si Crisan.Dar in afara cetatii habsburgice,undeva in Centru,alaturi de un alt mare transilvanean Iuliu Maniu.Bravo dl.Trifu….desi cu bihorenasu si PDL-PNL slabe sanse.Oricum SUCCES PENTRU NOBILA INTENTIE.

closca 3 noiembrie 2016 at 12:14

Pai si cu Closca ce faci? Trifule esti plin de initiative dar vreau sa vad si eu una care sa fie in beneficiul cetatenilor si dusa la bun sfarsit. Altfel e plin de oameni cu idei…nici nu stiu cum sa-i numesc:))

Che Guevara 3 noiembrie 2016 at 13:35

Closca cu puii de aur!au fost trei la Rev.de la 1784:Horea,Closca si Crisan(chiar daca Crisan era din jud.Hd.),toti trei eroii motilor merita cinstiti.Despre urmasii lor de azi….unele rezerve.

Gâgă 3 noiembrie 2016 at 13:37

Statuia să o execute bogdan ion omul abonat la statui și machete că lucrează ieftin , moca ….

Mircea Trifu 3 noiembrie 2016 at 13:57

Deja am tot mai multe semnale ca indiferent de locatie cel mai potrivit ar fi un grup statuar cu HOREA ,CLOSCA SI CRISAN..Multumesc…

greengras 3 noiembrie 2016 at 14:12

dar cu Crisan?erau trei….

greengras 3 noiembrie 2016 at 14:16

Bravos!!!locatia cea mai buna ar fi in fata sediului DNA.

axinte 3 noiembrie 2016 at 21:10

@greengras,
…subscriu,… iar daca cumva nu este posibil, ramane cartierul Orizont, din Alba Iulia,…ce spuneti Domnule ing.consilier municipal Mircea Trifu, ?…no, apoi ziceti,…

alba 4 noiembrie 2016 at 6:34

Frumoasa initiativa ! Saracul Horea va trai cu senzatii tari chiar in mijlocul masinilor ! Mai vine cate unul nervos si calca acceleratia si intra cu forta in Horea pe care cel mai probabil il asociaza cu marele Trif , ca doar de el a fost creat , el ii este mama si tata :)))) Nu simpatizez cu unii sau altii dar astia sunt dusi rau cu pluta , sau cu ,,statuia” ! Astea da proiecte serioase !

alba 4 noiembrie 2016 at 6:40

Mai bine cu trei statui ca vor dirija circulatia , te mai avertizeaza ca nu ai cauciucuri de iarna , te vor opri pe dreapta sau daca nu chiar in ei sa iti puna fiola :)))) sunt foarte folositori cei trei crai de piatra ! O fi avut cineva ultima dorinta inainte sa devina de piatra si Trifu a auzit si a actionat ! Frumos si emotionant !

Iov 4 noiembrie 2016 at 7:42

Incompetentul albaiulienilor lovese din nou! Vrea inca o statuie intr-un oras plin deja de statui. Asta da urgenta, cu atat mai mult cu cat avem 2 (doua) monumente inchinate lui Horea, Closca si Crisan – Obeliscul frumos si bine plasat in fata portii a treia si rotorul ala din Latura de vest. Avem si Celula lui horea… avem la Traseul celor trei fortificatii marcat si locul presupus al martiriului… Dar Incompetentul Albaiulienilor habar n-are, ca daca ar sti ceva n-ar fi un incompetent guraliv.

greengras 4 noiembrie 2016 at 7:58

Nea Iov!Sunt Eroi ai Motilor care si-au dat viata in aceste locuri.Mai bine machetele lui bihorenasu???

alba 4 noiembrie 2016 at 12:18

Da, excelent sa postam bolovani peste tot ca doar asa putem arata cat de patrioti suntem , mai ales ca exista deja monumente in cinstea lor ! Da si-au dat viata pentru a fi bolovani :)))
Noi romanii suntem patrioti doar aparent si cu idei socante ca si cocalarii care se plimba cu ultimul model de BMW si nu ,,are” bani de benzina ,decat pentru 1-2 zile pe saptamana ! Noi punem bolovani peste tot dar murim de foamea de a fi normali , decenti si civilizati .
Astia prin sedinte vin cu propuneri doar sa faca in ciuda la ceilalti …si tot asa ! Asta oare sa fie un mare semn ca atat doar se poate ?!!!! cred ca da !

lupul singuratic 5 noiembrie 2016 at 15:29

Ocheltuiala inutila mai ales atunci cand sant nevoi peste tot,,,,,,, de ex de sura ptr caii si porcii ,,plimbatori fara permis de conducere pe strazile din oras.

Comentariile sunt oprite