// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Consilierii PSD votează împotriva eliminării normei de hrană pentru Poliția locală. Hava, cel mai bine plătit primar din România, face ce a învățat de la Băsescu și Boc: Ia de la săraci și dă la bogați

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat vor vota împotriva eliminării normei de hrană a Poliției locale Alba Iulia deoarece ne pasă de nivelul de trai al acelor oameni care ne asigură zilnic ordinea și liniștea publică în oraș. Primarul Mircea Hava face ce a învățat de la Traian Băsescu și Emil Boc – ia de la săraci și dă la bogați.

Mircea Hava câștigă 16.313 lei brut pe lună și este cel mai bine plătit primar din România. Recent a mărit și salariile unor funcționari credincioși din primărie doar ca săi ascundă fărădelegile și să-l scape de ochii unor instituții.  Acum se plânge că nu are bani să asigure norma de hrană pentru Poliția locală după ce tot el a devalizat bugetul local prin aplicarea tuturor sporurilor posibile pentru  sine și unii funcționari.

Mircea  Hava minte când spune că din cauza PSD se elimină norma de hrană pentru Poliția locală. Norma de hrană  se elimină din cauza lăcomiei lui Mircea Hava care e în stare să nenorocească niște oameni încă prost plătiți doar ca să atace PSD. Un gest rușinos și inuman față de care PSD se opune.

Reamintim albaiulienilor că, începând cu data de 1 februarie 2017, personalul din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, a beneficiat de majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază și a cuantumului sporurilor (OUG nr.2/2017)

Începând cu luna aprilie 2017, pentru poliţiştii şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de ordine publică, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice acestui domeniu de activitate – acordate proporţional cu timpul efectiv lucrat, pe baza pontajelor şi care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază/salariul funcţiei de bază/solda funcţiei de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică sau, după caz, pentru risc şi pericol deosebit – se determină prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie cuvenit, al cărei/cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată (Legea nr. 115/2017), ceea ce a dus la majorări salariale. Este un lucru perfect normal și s-a realizat  urmând principiul echității. Doar unii oameni, precum Mircea Hava și funcționarii din primărie, aplică legea cu rea-credință ca să se îmbogățească fără justă cauză și în detrimentul altora.

În ceea ce privește sporurile, am constatat că în multe cazuri depășeau ca și cuantum salariile de bază. S-a luat decizia plafonării cuantumului sporurilor per total ordonator de credite la 30%, așa cum era și în Legea 284/2010. Este o practică europeană și s-a ținut cont de ea și în 2010, și în 2017.

Sigur, asta nu înseamnă că un angajat în Poliția locală, la ordine publică,  trebuie să aibă sporuri de 30%. Poate avea și 80%, dar obligația încadrării în limita de 30% rămâne la ordonatorul principal de credite.

Deci modificările legislative au determinat creștera echitabilă a salariilor și sporurilor, nu scăderea lor. Decizia tăierii normei de hrană a Poliției locale aparține exclusiv lui Mircea Hava și lăcomiei sale.  Poliția locală merită respect și sprijin în această chestiune. Chiar și cu noile majorări, acei oameni încă nu câștigă suficient pentru un trai decent. Dacă Mircea Hava le taie norma de hrană nu dovedește decât că nu-i pasă de acei oameni.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Răspunsuri la Consilierii PSD votează împotriva eliminării normei de hrană pentru Poliția locală. Hava, cel mai bine plătit primar din România, face ce a învățat de la Băsescu și Boc: Ia de la săraci și dă la bogați

 1. Șică Mandolină 07.02.2018 la 8:34

  Adevarul este ca acesti consilieri pesedisti voteaza numai tampenii in ultima vreme. Bai prostilor… NU votand impotriva taierii normei de hrana pentru MILITIENII LOCALI castigati simpatia electoratului. Votand impotriva O PIERDETI. In viziunea voastra limitata considerati ca MILITIENII LOCALI sunt saraci? Pai atunci cele cinci mii si ceva de persoane din Alba Iulia CARE TRAIESC cu pensia minima de 520 ce sunt? Sau cei circa patru mii de angajati cu salariul minim net de 1163 ce sunt? Militienii luau 1000 de lei norma de hrana (aproape cat salariul minim al unui om care munceste) doar ca sa se ingrase ca porcii si mai apoi sa amendeze comerciantii ambulanti din oras. Asta da gandire pesedista… Felicitari!

  • popescu 07.02.2018 la 9:49

   Ai dreptate Şică

 2. Alba 07.02.2018 la 8:50

  Mi se pare normal sa le te taie acest beneficiu,oricum nu fac aproape nimic toată ziua

 3. grigore 07.02.2018 la 9:28

  Acesta gandire este problema la romani. Nu ne gandim cum sa o ducem mai bine, ci sa facem sa le fie si la alti mai rau. Ce castiga pensionari sau angajatii cu minimul pe economie ca se taie 1000 de lei la politisti locali in loc sa ne gandim cum sa dezvoltam economia. Parlamentarii au salariile cu 10% mai mari luna aceasta dar problema este norma de hrana a politistilor locali. Peste 70% din politisti locali ajung in februarie cu aproape minimul pe economie fara norma de hrana (1700 lei).

 4. Nelu 07.02.2018 la 9:51

  Localii de cand au ceva putere se unfla ln masinile politiei locale ca gascanii si multi nu stiu daca au 8 clase cum sa i dai salariu asa de mare la asa ceva fereasca dumnezeu.

 5. Parere 07.02.2018 la 10:12

  Ar fi fost bine un articol detaliat, cat castiga acesti oameni, cate ore lucra, etc. Daca au 3000 net la 168 de ore, 4000, 2500, etc

 6. Gardianul pubilc 07.02.2018 la 10:37

  Ipocritilor.”Ne asigura ordinea si liniste publica zilnic”.Ce sa spun,ma-ti induiosat pana la lacrimi cu ce li se intampla gardienilor publici,pardon politistilor locali .

 7. Esec 07.02.2018 la 12:52

  Felicitări pentru aceasta inițiativa.
  Hava cu banii din diurna polițiștilor vrea sa mărească salariile angajaților primăriei?

 8. PSD-mai mare mizerie! 07.02.2018 la 13:59

  De ani de zile psd-istii au folosit in orice campanie lozinca, “pdl a taiat salariile”(nu spuneau ca taierea a fost doar pt bugetari). Lumea a inghitit cam cu noduri taierile dar era criza economica mondiala,ulterior(inca din vremea lui Boc) banii au inceput sa fie returnati in transe celor pagubiti. Surpriza! Acum, cu psd la carma ,dupa un an cand economia” duduie” si suntem primii in UE la crestere economica, romanii(bugetari sau la privat, de-a valma) s-au trezit cu salariile diminuate. A tot dublat psd salariile incat romaniiau ramas fara bani..Inflatia a crescut, la fel pretul carburantilor, energia, gazele, mancarea etc. Probabil batranii vor primii direct coliva in loc de pensii. Dragnea n-are timp de maruntisuri, el se lupta cu statul paralel..

 9. Maria 07.02.2018 la 15:21

  Aloooo oameni buni, Hava taie salariile?! Eu zis sa va mai gândiți odată. PSD și Miniștrii Dragnea v-au luat ochii cu măriri de salariul minim pe economie și câteva procente in plus. Și ce a făcut pe partea cealaltă? A trecut contribuțiile la angajat și nu a făcut altceva decât sa scadă salariile și sa oblige patronii sa majoreze la rândul lor ca sa Rămâneți cu salariul la nivelul de înainte de trecere, multumiți patronilor care au majorat salariile și nu lui Dragnea! Calculați cu toate majorările pe care le-ați promit de la PSD dacă trăiți mai bine, dacă mâncați mai mult sau cu bani mai putini, dacă băgați benzina mai multă sau mai ieftină! Răspunsul este NU!
  Nu trăim mai bine, ba chiar dimpotrivă e tot mai rău, leul se devalorizează tot mai mult și oare din ce cauza? Nu din cauza ca suntem un popor cu un guvern instabil care depune moțiune de schimbare a ministrului împotriva propriului guvern odată la 3 luni!! Nuuu asta nu are nicio vina, nu ne încurca cu nimic!
  Nu Hava taie banii pentru ratia de mâncare ci cei care l-au adus in acest punct! Popor roman ești spălat pe creier! Popor roman nu mai lasă Hoții și corupții la conducerea țării!

 10. unu din alba 07.02.2018 la 17:18

  Pt. comentacii de mai sus : Se vede cat de dezinformati sunteti . Vreau sa va spun ca si eu lucrez la stat si va spun cu mana pe inima ca se simte clar ca e cu muuuult mai bine ca pe vremea lui Boc. In 2017 PSD mi-a marit salariul cu 20% practic am castigat 500 lei in plus la salar si chiar se simte aceasta bunastare , iar acum cand toti va plangeti ca “salariile scad” e numai in mintea voastra de pdl-isti ce sunteti. Nu a scazut nici un salariu ba mai mult mie personal mi-au mai intrat in cont cateva zeci de lei . De unde pana unde PSD e de vina si cu ce? Apropo de Hava : Acest om nu isi mai vede lungul nasului orice face prin oras giratorii sau strazi cu pavele (havele) le face din interesul lui personal ca are Elis Pavaje la mana si castiga bani grei de aici. Unde nu are interes nu face EX : Atractia de firme si atragerea locurilor de munca (La somaj suntem printre primii) , asfaltarea in zona garii si a ordinii circulatiei autovehiculelor si pietonilor din acea zona (In zona Garii e haos) , construirea unei sali polivalente a spatiilor verzi sau stranduri (La Blaj se va construi polivalenta iar la noi resedinta de judet nu ) , construirea unei sali de teatru (in alte orase sunt multe) , construirea unui AQUA-LAND (vezi Deva) si cate si mai cate… Plus de asta tot el este vinovat si de salariile politistilor locali prin lacomia lui ca nu ii mai ajung banii desi are cu tona . Deci de unde pana unde ca PSD e de vina care chiar sunt singurii la ora actuala care au produs cat de cat o viata mai buna romanilor. Cine ma contrazice se minte pe el insusi deoarece asta este realitatea si numai sa nu vrei sa recunosti ca tu esti pdl-ist sau havist ca sa faci asta !!

  • PSD si viata "tot mai buna" a romanilor 07.02.2018 la 22:04

   Localităţile din județul Alba primesc în 2018 cu 14,9 milioane de lei mai puțin de la Guvern, faţă de anul trecut • Sebeșul, Ciugudul, Galda de Jos și Sântimbrul nu primesc nici un leu…

 11. Patrut Florica 07.02.2018 la 21:29

  Este grav ce se intampla .de ce sa tai?indiferent la cine .lovim in salariile mici cele mari sa creasca si mai mult.Pacat ca nu se gasesc solutii .Angajatii se bazeaza pe castigul lunar din asta traiesc .Oare cu salariile oamenilor vreti sa faceti economie la buget?Analizati cate lucruri inutile se intretin din banii publici si nu luati hrana unor oameni !

 12. marius 07.02.2018 la 22:16

  Alo, UNIREA. Parca s-a intamplat ceva pe la Parlamentul European!!!

 13. nedumeritul 07.02.2018 la 22:32

  …si eu merg la sapa, la munca de jos si-mi platesc singur pachetul, portia de mancare. Care este problema?. In lacomia si disperarea de mie mi se cuvine, asteptam sa primim si hirtia igienica de undeva, de la sistem, noi cei merituosi,…noi cei care ne, nu va, aparam interesele voastra, ale muritorilor de rand,…