Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consilierii PNL Alba Iulia resping categoric creșterea tarifelor la apă și canal

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Consilierii PNL Alba Iulia resping categoric creșterea tarifelor la apă și canal

Chiar în aceste zile, consilierii locali de la primăriile din tot județul Alba sunt chemați să aprobe, prin vot, strategia ce fundamentează, pentru următorii 5 ani, tarifele la apă și canal. Conform actualelor legi, aceste tarife se stabilesc la un minim impus de ANRSC, în baza unei formule ce ține cont de standardul de suportabilitate per gospodărie. Cu alte cuvinte, nivelul investițiilor ce urmează a fi realizate în apă și canal trebuie să țină cont de cât din acest cost poate fi recuperat și suportat de locuitori, ca beneficiari ai acestor servicii absolut fundamentale.

Cu toate că, în ultimii 5 ani, nivelul investițiilor realizate, direct sau prin cofinanțarea de proiecte europene, de Societatea Apa CTTA a fost unul foarte ridicat, prin comparație cu alte județe, nu există motive ca aceste tarife să crească. În urma unei analize făcută cu reprezentanții societății de apă și cu conducerea Asociației Intercomunitare Apa Alba, a rezultat că furnizorul de servicii își poate susține obiectivele investiționale și întreaga activitate la nivelul tarifelor practicate în prezent.

Prin urmare, vom solicita, prin intermediul colegilor noștri parlamentari, ca anumite modificări legislative, esențiale pentru creșterea autonomiei locale în stabilirea acestor tarife, să fie făcute. Este inadmisibil ca stabilirea valorilor să fie condiționată de o instituție, precum ANRSC, peste deciziile și situațiile cu care se confruntă fiecare operator în parte. Este absolut normal ca această decizie să aparțină celor care pot face distincție între necesitate și scopul gol de conținut de a ne alinia unei legi doar pentru că ea există, încălcând principiul autonomiei locale.

Mai mult, consilierii locali PNL atrag atenția primarului Gabriel Pleșa că scoaterea de pe ordinea de zi, din ședința de Consiliu Local, poate avea ca efect aprobarea tacită a modului prin care aceste tarife vor crește. Solicităm ca aceste propuneri să fie prezentate consilierilor locali pentru ca ele să poată fi respinse prin vot. Alba Iulia poate și trebuie să decidă asupra acestui aspect!

Marius Hategan
Președinte PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea