Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii Locali din Alba Iulia împart 48.500 de lei pentru activități științifice și culturale

Publicat

în

Unul dintre punctele aflate pe Ordinea de Zi a ședinței de Consiliu Local Alba Iulia, ce se va desfășura marți, 25 septembrie este proiectul de Hotărâre prin care se propune acordarea unor sume de bani pentru activități științifice și culturale.

Este vorba despre o sumă totală de 48.500 de lei care, dacă Hotărârea va fi aprobată, va fi împărțită astfel:

*Suma de până la 4.000 de lei pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care organizează la Facultatea de Ştiinţe, Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, două manifestări ştiinţifice internaţionale, în perioada 28-29 septembrie 2012 – ”International Workshop on Economics, Management and Marketing”, respectiv, în perioada 2-3 noiembrie 2012, workshop-ul internaţional ”Advanced Research and Trends in Accounting, Audit and Finance”, cu tema: ”Crisis Impact on Economics, Perspectives from Accounting, Auditing and Finance”. Numărul mediu estimat de participanţi pentru fiecare dintre aceste workshop-uri internaţionale este de 50 de persoane, deci 100 în total. Pentru buna organizare şi derulare a acestor manifestări ştiinţifice, organizatorii, prin rectorul Daniel Breaz, au solicitat un suport financiar de 8.000 de lei. Primăria Municipiului Alba lulia va fi menţionată în toate materialele care se vor distribui. Bugetul estimativ al manifestărilor este de 17.494 lei și cuprinde taxe de participare, tipărituri, materiale pentru conferinţe, masă, cazare şi protocol.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Până la 3.000 de lei pentru Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia, ce va participa la Lyon, Franța, prin Orchestra de muzică populară ”Ţarina”, la cea de-a X-a ediţie a Festivalului „Interval D’Automne”, care se desfăşoară în perioada 7-30 Septembrie 2012. Delegaţia este formată din 17 elevi – orchestra, 3 solişti vocali şi 3 profesori îndrumători. Spectacolul este programat pe data de 16 septembrie și are loc în oraşul Vaugneray, de lângă Lyon. Liceul, prin directorul adjunct Stelian Feraru, solicită aprobarea pentru fondurile necesare acoperirii cheltuielilor de deplasare la această manifestare culiural sau asigurarea unui mijloc de transport. Deplasarea dus-întors este estimată la 4.000 de km. Spectacolul care va fi susţinut de orchestră este organizat de Asociaţia Intercomunală „Amitie et solidarite en Quest Lyonnais”, care întreţine relaţii culturale cu judeţul Alba din anul 1989. Spectacolul va fi însoţit şi de o expoziţie de fotografii şi lucrări realizate de elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastie Alba lulia.

*Suma de până la 5.000 de lei pentru Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, care primeşte in vizită un grup de 19 elevi din clasa a XIII-a, însoţiţi de 3 profesori, de la Gimnaziul Bilingual german-francez Kreuzgasse din Koln. Aceştia efectuează o activitate de informare despre oraşul Alba Iulia care să îi ajute la susţinerea examenului de bacalaureat. Ei au ales pentru susţinerea examenului ca obiect de studiu municipiul Alba lulia şi liceul din acest oraş, ceea ce presupune vizitarea locurilor istorice sau a muzeelor legate de istoria locală, precum și vizitarea unor firme româneşti cât şi a unor firme cu capital străin care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului, o întâlnire la Primăria Municipiului Alba lulia și o informare privind evoluţia economic şi social a oraşului din ultimii ani. Colegiul HCC a cerut o susţinere financiară de 10.000 de lei, care reprezintă un buget estimativ a cheltuielilor legate de masă.

*Suma de până la 1.500 de lei pentru Clubul Sportiv „Constructorul” Alba Iulia care organizează în perioada 5 – 7 octombrie a.c. ”Cupa Cetăţii”, o competiţie de tenis de nivel naţional, la care vor participa aproximativ 50 de sportivi seniori veterani. Acţiunea are un buget estimativ de 5.000 de lei, din care Clubul a solicitat Primăriei Municipiului Alba Iulia suma de 3.000 de lei pentru organizare, arbitraj, materiale promoţionale, masa festivă, diplome și premii.

*Suma de până la 5.000 de lei pentru Parohia Ortodoxă Partoş care a realizat câteva lucrări de reabilitare a bisericii, dar şi reparaţii curente, în valoare de 10.000 lei, pe care nu le pot achita din fondurile proprii, astfel că au solicitat un sprijin financiar.

*Suma de până la 30.000 de lei pentru realizarea standului din cadrul concursului naţional EDEN ”Destinaţii Europene de Excelenţă”, la care Municipiul Alba lulia a fost desemnat ca fiind câştigător, cu un punctaj de 89,6 puncte cu Tema 2 – ”Turismul şi regenerarea siturilor fizice”. Destinaţia va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo, în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde municipiul Alba Iulia va dispune de spaţiu gratuit în cadrul standului Ministerului Turismului. Pentru realizarea unui stand profesional s-a solicitat suma de 35.000 lei pentru design, realizarea modulară, panouri şi materiale rezistente, construcţie, amenajaree, mobilier, panotări, stand care poate fi folosit şi la alte târguri.

Toate sumele sunt acordate din bugetul local alocat pentru activități culturale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare