Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierii Locali din Alba Iulia împart 48.500 de lei pentru activități științifice și culturale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre punctele aflate pe Ordinea de Zi a ședinței de Consiliu Local Alba Iulia, ce se va desfășura marți, 25 septembrie este proiectul de Hotărâre prin care se propune acordarea unor sume de bani pentru activități științifice și culturale.

Este vorba despre o sumă totală de 48.500 de lei care, dacă Hotărârea va fi aprobată, va fi împărțită astfel:

*Suma de până la 4.000 de lei pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care organizează la Facultatea de Ştiinţe, Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, două manifestări ştiinţifice internaţionale, în perioada 28-29 septembrie 2012 – ”International Workshop on Economics, Management and Marketing”, respectiv, în perioada 2-3 noiembrie 2012, workshop-ul internaţional ”Advanced Research and Trends in Accounting, Audit and Finance”, cu tema: ”Crisis Impact on Economics, Perspectives from Accounting, Auditing and Finance”. Numărul mediu estimat de participanţi pentru fiecare dintre aceste workshop-uri internaţionale este de 50 de persoane, deci 100 în total. Pentru buna organizare şi derulare a acestor manifestări ştiinţifice, organizatorii, prin rectorul Daniel Breaz, au solicitat un suport financiar de 8.000 de lei. Primăria Municipiului Alba lulia va fi menţionată în toate materialele care se vor distribui. Bugetul estimativ al manifestărilor este de 17.494 lei și cuprinde taxe de participare, tipărituri, materiale pentru conferinţe, masă, cazare şi protocol.

*Până la 3.000 de lei pentru Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia, ce va participa la Lyon, Franța, prin Orchestra de muzică populară ”Ţarina”, la cea de-a X-a ediţie a Festivalului „Interval D’Automne”, care se desfăşoară în perioada 7-30 Septembrie 2012. Delegaţia este formată din 17 elevi – orchestra, 3 solişti vocali şi 3 profesori îndrumători. Spectacolul este programat pe data de 16 septembrie și are loc în oraşul Vaugneray, de lângă Lyon. Liceul, prin directorul adjunct Stelian Feraru, solicită aprobarea pentru fondurile necesare acoperirii cheltuielilor de deplasare la această manifestare culiural sau asigurarea unui mijloc de transport. Deplasarea dus-întors este estimată la 4.000 de km. Spectacolul care va fi susţinut de orchestră este organizat de Asociaţia Intercomunală „Amitie et solidarite en Quest Lyonnais”, care întreţine relaţii culturale cu judeţul Alba din anul 1989. Spectacolul va fi însoţit şi de o expoziţie de fotografii şi lucrări realizate de elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastie Alba lulia.

*Suma de până la 5.000 de lei pentru Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, care primeşte in vizită un grup de 19 elevi din clasa a XIII-a, însoţiţi de 3 profesori, de la Gimnaziul Bilingual german-francez Kreuzgasse din Koln. Aceştia efectuează o activitate de informare despre oraşul Alba Iulia care să îi ajute la susţinerea examenului de bacalaureat. Ei au ales pentru susţinerea examenului ca obiect de studiu municipiul Alba lulia şi liceul din acest oraş, ceea ce presupune vizitarea locurilor istorice sau a muzeelor legate de istoria locală, precum și vizitarea unor firme româneşti cât şi a unor firme cu capital străin care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului, o întâlnire la Primăria Municipiului Alba lulia și o informare privind evoluţia economic şi social a oraşului din ultimii ani. Colegiul HCC a cerut o susţinere financiară de 10.000 de lei, care reprezintă un buget estimativ a cheltuielilor legate de masă.

*Suma de până la 1.500 de lei pentru Clubul Sportiv „Constructorul” Alba Iulia care organizează în perioada 5 – 7 octombrie a.c. ”Cupa Cetăţii”, o competiţie de tenis de nivel naţional, la care vor participa aproximativ 50 de sportivi seniori veterani. Acţiunea are un buget estimativ de 5.000 de lei, din care Clubul a solicitat Primăriei Municipiului Alba Iulia suma de 3.000 de lei pentru organizare, arbitraj, materiale promoţionale, masa festivă, diplome și premii.

*Suma de până la 5.000 de lei pentru Parohia Ortodoxă Partoş care a realizat câteva lucrări de reabilitare a bisericii, dar şi reparaţii curente, în valoare de 10.000 lei, pe care nu le pot achita din fondurile proprii, astfel că au solicitat un sprijin financiar.

*Suma de până la 30.000 de lei pentru realizarea standului din cadrul concursului naţional EDEN ”Destinaţii Europene de Excelenţă”, la care Municipiul Alba lulia a fost desemnat ca fiind câştigător, cu un punctaj de 89,6 puncte cu Tema 2 – ”Turismul şi regenerarea siturilor fizice”. Destinaţia va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo, în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde municipiul Alba Iulia va dispune de spaţiu gratuit în cadrul standului Ministerului Turismului. Pentru realizarea unui stand profesional s-a solicitat suma de 35.000 lei pentru design, realizarea modulară, panouri şi materiale rezistente, construcţie, amenajaree, mobilier, panotări, stand care poate fi folosit şi la alte târguri.

Toate sumele sunt acordate din bugetul local alocat pentru activități culturale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea