Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii județeni ai PSD: Toți directorii de instituții subordonate Consiliului Județean Alba, cu salarii de nababi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu votul consilierilor județeni ai PNL, angajații din instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba o să primescă salarii de nababi, ajungând la nivel de conducere la aproape 14.000 de lei, la care se mai adăugă și sporuri, într-un județ în care cetățeanul de rând plătește mai mult decât este normal, gunoiul, apa și canalizarea – cu alte cuvinte –, incompetența administrativă. 

În baza funcției pe care vremelnic o ocupăm în urma alegerilor locale considerăm că avem responsabilitatea să informăm opinia publică cu privire la proiectele de hotărâre care sunt adoptate și care, fără voia noastră, produc efecte.

Directorii de instituții subordonate au ajuns să câștige și 13.775 de lei pe lună, la care se pot adăuga compensații, indemnizații, sporuri, adaosuri, prime sau premii. Unele instituții au și director general adjunct, care câștigă peste 12.000 de lei, director executiv (11.970 de lei) sau director executiv adjunct (11.571 de lei).

Cuantumul salariilor a fost stabilit în urma propriilor evaluări – în care au contat criterii precum: cunoştinţe şi experienţă, complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor, judecata şi impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare şi supervizare, dialog social şi comunicare, condiţii de muncă – cu condiția să nu depășească nivelul indemnizației lunare a vicepreședintelui consiliului județean. Nu depășește, fără sporuri și prime, dar în cazul unora se apropie vertiginos.

Nu vrem să aducem nicio atingere oamenilor care lucrează în aceste instituții și care, la fel ca noi și ca cei care citesc, au de plătit rate, taxe și impozite, dar ne punem întrebarea legitimă: nu s-au grăbit șefii Consiliului Județean și consilierii PNL când au inițiat și aprobat, de-a lungul timpului, aceste proiecte, în condițiile în care salariile în aceste instituții au fost inclusiv recent majorate și vor fi mărite din nou.

Deopotrivă nu vrem să minimizăm eforturile depuse de acești angajați – care exceptând funcțiile de conducere au salarii bune, nu nesimțite – și sperăm că și deschiderea lor față de doleanțele oamenilor va crește, iar serviciile vor fi asemenea cererii.

Poziția noastră vine în contextul în care Consiliul Județean Alba a avut, în ultimii ani, mai multe rateuri decât decizii echilibrate și bine chibzuite, care costă scump cetățeanul. Enumerăm, aici, doar câteva dintre ele – plătim mai scump gunoiul din cauza incompetenței administrative și a faptului că depozitul ecologic de la Galda de Jos nu a fost terminat nici acum, după ani de la termenul prevăzut inițial, iar deșeurile noastre au fost duse, în acest timp, inclusiv cu prețul traversării Carpaților. De asemenea, prețul apei potabile crește constant, iar conducerea acestei societăți, aflate și ea în subordinea CJ Alba, primește prime consistente pe lângă salariile mari. Nu în ultimul rând, pentru că am amintit, mai sus, de procese cu transportatori pierdute de CJ Alba – care cu toate că are juriști a plătit și firmă de avocatură , nu știm cum decurg cercetările interne în urma căror greșeli s-a plătit aproape două milioane de lei unei firme de transport.

Cu considerație și respect,

Consilierii județeni ai PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea