Rămâi conectat

Actualitate

Consiliere psihologică gratuită pentru elevii din învățământul preuniversitar. Proiect de lege înregistrat recent, spre dezbatere, la Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect de act normativ, care se află în dezbaterea deputaților, prevede că elevii vor putea beneficia, la recomandarea unui specialist, de consiliere psihologică gratuită. Această măsură se va adresa tuturor elevilor din învățământul preuniversitar.

Proiectul leislativ înregistrat recent la Camera Deputaților pentru dezbatere stabilește, printre altele, că elevii din școlile de stat sau private autorizate ori acreditate vor beneficia de consiliere psihologică gratuită, fie în cabinetele medicale și psihologice școlare, fie în spitalele de stat.

Pentru a se putea aplica, proiectul legislativ ce vizează modificarea Legii educatiei naționale nr. 1/2011 trebuie să fie adoptat de Parlament și să fie oficializat, prin publicarea în Monitorul Oficial.

După cum este prevăzut în proiectul de act normativ, de consiliere psihologică gratuită vor beneficia antepreșcolarii (copii cu vârsta de până la trei ani – creșă), preșcolarii (copii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani – grădiniță) și elevii ce au recomandarea unui specialist, psiholog școlar sau medic de medicină școlară.

Astfel, elevii care traversează o perioadă cu probleme emoționale sau cei care au fost victime ale comportamentelor abuzive repetate (bullying) se vor putea adresa specialiștilor pentru a obține o trimitere la un cabinet psihologic. În momentul de față, legislația din țara noastră stabilește că doar studenții au dreptul la consiliere psihologică gratuită.

Potrivit Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, “consilierea psihologică este o intervenție psihologică în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale sau în scopul prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament.”

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea