Rămâi conectat

Politică Administrație

Conferința „Optimizarea, Performanța și Calitatea în Sănătate”, la Brașov, în 13-15 noiembrie. Horea Timiș, gazda evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compania de comunicare medicală Houston NPA și Healthcare Business Solution Group organizează între 13-15 noiembrie 2015 la Poiana Brașov (Ana Hotels) Conferința Națională cu tema „Optimizarea, Performanța și Calitatea în Sănătate”. Evenimentul se adresează managementului logistic și financiar al spitalelor, autorităților publice și sanitare.

Gazda evenimentului este Dr. Horea Timiș, manager la o companie privată de analiză în domeniul managementului medical, cu o experiență de 5 ani ca director la DSP Alba, fost consilier în cadrul Ministerului Sănătății. “Considerăm această conferință un Horea Timis03moment O, în care vom discuta atât în plen, cât și la workshop-uri, despre provocările cu care se confruntă managementul spitalelor și autoritățile publice. Avem 3 obiective generale: Cum creștem calitatea în sistemul de sănătate? Cum creștem satisfacția pacientului? Cum controlăm costurile pentru a maximiza beneficiile? Va fi locul unde cifrele vorbesc”, a declarat Dr. Horea Timiș.

Printre invitații speciali se numără Dr. Paolo Padovani – Italia (doctor în inginerie și consultant în management și dispozitive medicale pentru companii internaționale de top), Dr. Heinz Vajasdi – Austria (vastă experiență internațională în proiectarea de concepte, construcție, analiză de structură, optimizarea circuitelor și dotarea cu echipamente a unităților spitalicești), Dr. Adrian Cotârleț (chirurg și managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, unul dintre cele mai performate spitale din țară d.p.d.v. al managementului aplicat), Dr. Marius Filip (Director Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate din cadrul Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate) și Conf. Dr. Diana Păun (endocrinolog, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, fost manager al Institutului Parhon).

Conferința își propune să abordeze subiecte pragmatice din domeniul managementului sanitar, prin prisma analizei proceselor de sistem pe criterii de calitate, eficiență, transabilitate și indicatori de performanță, facilitând comunicarea între structura de conducere a spitalelor și autoritățile publice locale și centrale.

Temele principale de pe agendă sunt: soluții pentru infrastructură/dotare/personal, servicii de consultanță management spitale, surse de finanțare pentru spitale, comunicare și leadership în spitalele de stat, acreditarea spitalelor, externalizarea serviciilor din spitale-argumente pro/contra, impactul satisfacției pacienților asupra serviciilor medicale, studii și analiza pieței farmaceutice, soluții inovative de software pentru spitale, polițe de asigurare și managementul riscului, marketing medical etc.

Pe parcursul celor 3 zile organizatorii își propun ca întreg aparatul decizional și operațional al unităților sanitare să dobândească informații care să le ofere anumite „chei de verificare” în procedurile interne, dar și să îi conducă la soluții pragmatice de îmbunătățire a procesului managerial, cu scopul creșterii performanței și eliminării pierderilor din anumite sectoare vulnerabile.

În cazul reprezentanților sectorului administrativ public care au în vedere îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru cetățeni, organizatorii doresc să îi informeze despre modul de analiză al unui spital, despre importanța cunoașterii arealului și corelația acestuia cu structura de servicii a unității sanitare, despre analiza notelor de fundamentare sau alocarea de fonduri.

Participanții au oportunitatea de a dezbate alături de consultanții prezenți studii de caz pe baza unor documente publice aduse chiar de conducerea spitalelor sau autoritățile publice, de a realiza simulări de situații și proceduri. Documentele cu care sunt încurajați participanții să vină la dezbatere sunt: structura spitalului aprobată prin ordin MS; gradul de ocupare a paturilor pe fiecare secție pe primele 6 luni ale lui 2015; valoare ICM pe fiecare secție în parte in primele 6 luni ale lui 2015; valoare contract CAS pentru 2015; număr de cazuri depășite din contract pe fiecare secție (primele 6 luni din 2015); număr cazuri nerealizate din contract pe fiecare secție (primele 6 luni din 2015); ultima structură de personal disponibilă.

Cei interesați de mai multe detalii și înscriere la Conferința Națională „Optimizarea, Performanța și Calitatea în Sănătate” organizată pe 13-15 noiembrie 2015 se pot adresa companiei Houston NPA: [email protected], 0723.324.176. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea