Concurs de fotografie „Samoilă Mârza – fotograful Unirii”. Premii în valoare de peste 5.000 de lei

Satul Galtiu al comunei Sîntimbru ocupă un loc important în istoria românilor datorită fotografului SAMOILĂ MÂRZA, cel căruia îi datorăm singurele imagini surprinse la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Acum, la 100 de ani de la acea zi istorică, în anul Centenar, Primăria Comunei Sîntimbru, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale prin Departamentul Identitate Națională și al Consiliului Local Sîntimbru, doresc să omagieze personalitatea Fotografului Unirii SAMOILĂ MÂRZA și lansează CONCURSUL DE FOTOGRAFIE ”SAMOILĂ MÂRZA – FOTOGRAFUL UNIRII”.

INFORMARE COVID-19

Acest concurs se adresează tuturor fotografilor cu domiciliu stabil pe teritoriul României și va avea 4 secțiuni:

  1. Portret
  2. Peisaj
  3. Arhitectură locală
  4. Temă liberă.

Fotografiile care vor fi înscrise în primele 3 secțiuni (Portret, Peisaj și Arhitectură locală) trebuie să respecte tema concursului care este COMUNA FOTOGRAFULUI UNIRII SAMOILĂ MÂRZA.

Calendar de desfășurare al concursului:

– Perioada de trimitere a lucrărilor: 10 – 31 august 2018

– Jurizarea lucrărilor primite: 4 – 6 septembrie 2018.

– Anunțarea câștigătorilor: 10 – 15 septembrie 2018

– Contactarea câștigătorilor și a realizatorilor fotografiilor acceptate în salon pentru trimiterea lucrărilor în format clasic, pe hârtie fotografică: 15 – 18 septembrie 2018.

– Primirea lucrărilor în format clasic: 18 septembrie – 1 octombrie 2018

– Pregătirea salonului: 1 – 10 octombrie 2018

– Vernisajul expoziției: 11 octombrie 2018. – Intrarea în posesia premiilor: la vernisajul expoziției care va avea loc în data de 11 octombrie 2018.

Vor fi acordate un număr de 13 premii, astfel: 3 premii pentru fiecare secțiune și un Mare Premiu al Concursului de fotografie ”SAMOILĂ MÂRZA – FOTOGRAFUL UNIRII”. Valoarea totală a premiilor este de peste 5.000 lei, constând în bani și plachete.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul Primăriei Comunei Sîntimbru, în secțiunea Concurs de fotografie „Samoilă Mârza – fotograful Unirii”.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...