Rămâi conectat

Actualitate

Concurs: „Câştigă pas cu pas” la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Colegiul „ID Lăzărescu” Cugir se desfăşoară până pe data de 6 iunie a.c, concursul „Câştigă pas cu pas”, un demers menit să-i încurajeze pe elevii liceului să facă mişcare şi să lucreze în echipă.

Organizat în cadrul Young Health Programme, concursul este o competiţie formată dintr-o echipă de cinci elevi ai liceului, din clasa a XI-a C şi anume: Mihai Bîrzianu, Emil Raica, Sebastian Nicoară, Gratian Ursu şi este condusă de căpitanul de echipa Chirica Viorel, iar întreaga activitate este coordonată pe perioada competiţiei de către profesoara Valentina Macarie.

La finele lunii aprilie, când a început concursul, echipa „Sport for life 1” care poartă numele clubului colegiului a primit aparatul numit PEDOMETRU care înregistrează paşii făcuţi până pe data de 6 iunie de către întreaga echipă.

Până la data de 6 mai echipa a reuşit să acumuleze un număr de 99.999 paşi, după care pedometru s-a resetat la zero, iar pe data de 09 mai s-a depăşit numărul de 50.000 de paşi, echipa acumulând, în total până la această dată 149.999 paşi.

Desfăşurarea concursului este următoarea: echipa îşi ia pedometrul şi, prin rotaţie, fiecare elev începe să acumuleze paşi, în activităţile obişnuite, de zi cu zi. Rezultatele obţinute trebuie validate de profesorul coordonator, care le şi înregistrează pe sit-eul www.iheart.sport.ro, în secţiunea dedicată concursului.

” I heart sport” este un program naţional care face parte din programul de responsabilitate socială iniţiat de Astra Zeneca la nivel internaţional „Young Health Programme, de investiţie în comunitate, creată pentru că tinerii din întreaga lume să beneficieze de sprijinul necesar pentru a-şi proteja sănătatea şi pentru a-şi îmbunătăţi şansele la o viaţă mai bună în viitor.
În România , acest program vrea să implice până în 2014, 50.000 de liceeni din toată ţara, care vor învăţa despre sănătate, nutriţie şi şi vor practică activităţi sportive în licee, adoptând astfel un stil de viaţă sănătos.

Prin inermediul programului, tinerii vor descoperi faptul că, pe lângă beneficiile pe care le aduce sănătăţii, sportul înseamnă, mai mult optimism, vitalitate, încredere în sine dar şi mulţi noi prieteni. Echipa care acumulează cel cel mai mare număr de paşi până la data de 6 iunie, ora 23.59, este declarată câştigătoare, premiile pentru cei trei clasaţi vor fi trimise câştigătorilor între 6-15 iunie.
                                              
Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea