Actualitate
Concurs: „Câştigă pas cu pas” la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” Cugir
La Colegiul „ID Lăzărescu” Cugir se desfăşoară până pe data de 6 iunie a.c, concursul „Câştigă pas cu pas”, un demers menit să-i încurajeze pe elevii liceului să facă mişcare şi să lucreze în echipă.
Organizat în cadrul Young Health Programme, concursul este o competiţie formată dintr-o echipă de cinci elevi ai liceului, din clasa a XI-a C şi anume: Mihai Bîrzianu, Emil Raica, Sebastian Nicoară, Gratian Ursu şi este condusă de căpitanul de echipa Chirica Viorel, iar întreaga activitate este coordonată pe perioada competiţiei de către profesoara Valentina Macarie.
La finele lunii aprilie, când a început concursul, echipa „Sport for life 1” care poartă numele clubului colegiului a primit aparatul numit PEDOMETRU care înregistrează paşii făcuţi până pe data de 6 iunie de către întreaga echipă.
Până la data de 6 mai echipa a reuşit să acumuleze un număr de 99.999 paşi, după care pedometru s-a resetat la zero, iar pe data de 09 mai s-a depăşit numărul de 50.000 de paşi, echipa acumulând, în total până la această dată 149.999 paşi.
Desfăşurarea concursului este următoarea: echipa îşi ia pedometrul şi, prin rotaţie, fiecare elev începe să acumuleze paşi, în activităţile obişnuite, de zi cu zi. Rezultatele obţinute trebuie validate de profesorul coordonator, care le şi înregistrează pe sit-eul www.iheart.sport.ro, în secţiunea dedicată concursului.
” I heart sport” este un program naţional care face parte din programul de responsabilitate socială iniţiat de Astra Zeneca la nivel internaţional „Young Health Programme, de investiţie în comunitate, creată pentru că tinerii din întreaga lume să beneficieze de sprijinul necesar pentru a-şi proteja sănătatea şi pentru a-şi îmbunătăţi şansele la o viaţă mai bună în viitor.
În România , acest program vrea să implice până în 2014, 50.000 de liceeni din toată ţara, care vor învăţa despre sănătate, nutriţie şi şi vor practică activităţi sportive în licee, adoptând astfel un stil de viaţă sănătos.
Prin inermediul programului, tinerii vor descoperi faptul că, pe lângă beneficiile pe care le aduce sănătăţii, sportul înseamnă, mai mult optimism, vitalitate, încredere în sine dar şi mulţi noi prieteni. Echipa care acumulează cel cel mai mare număr de paşi până la data de 6 iunie, ora 23.59, este declarată câştigătoare, premiile pentru cei trei clasaţi vor fi trimise câştigătorilor între 6-15 iunie.
Constantin Predescu

Actualitate
CRIMĂ în județul vecin: Un tânăr a ucis în bătaie un cioban și a fugit
CRIMĂ în județul vecin: Un tânăr a ucis în bătaie un cioban și a fugit
Un tânăr de 26 de ani a fost prins sâmbătă în județul Sibiu, fiind bănuit că a ucis un cioban în vârstă de 65 de ani.
Un bărbat a sesizat sâmbătă Poliția Sibiu că, în extravilanul localității Buzd, comuna Brateiu, la o stână pe care o administrează, l-a găsit decedat pe un angajat, un bărbat în vârstă de 65 de ani, domiciliat în localitatea Șaroș pe Târnave, informează Mediafax.
Echipajul SMURD Sibiu care a intervenit în urma sesizării a constatat decesul bărbatului.
Criminaliștii au stabilit că decesul ar fi survenit ca urmare a comiterii unei fapte cu violență.
Astfel, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, iar după primele investigații a fost identificat și prins un bărbat în vârstă de 26 de ani, din localitatea Blăjel, bănuit că ar fi comis fapta, potrivit IPJ Sibiu.
Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării autopsiei.
Actualitate
Majorarea salariilor cu 200 de lei, bani neimpozabili: Care sunt categoriile de angajați care nu pot beneficia
Majorarea salariilor cu 200 de lei, bani neimpozabili: Care sunt categoriile de angajați care nu pot beneficia
Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru introducerea unei majorări salariale de 200 de lei, în contextul crizei și inflației, bani pe care companiile îi pot acorda angajaților care sunt plătiți cu minimum pe economie.
Mai precis, ordonanța îi vizează pe cei are ai lefuri de 2.550 de lei.
Conform OUG nr. 67/2022 „angajatorii majorează voluntar, oricând în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv, nivelul salariului de bază lunar brut cu suma de 200 de lei, respectiv de la 2.550 de lei la 2.750 de lei”. Așadar prevederea nu implică majorarea de 200 de lei netaxabilă și la salariul minim de 3.000 de lei, salariu minim care se acordă pentru trei categorii, respectiv, IT, construcții și, mai nou, agricultură și industria alimentară.
De precizat este și faptul că ordonanța nu obligă companiile la majorarea de 200 de lei netaxabili, aceasta fiind una opțională.
În România, la ora actuală, angajații din două domenii de activitate au salarii minime brute diferențiate și taxe reduse, respectiv cei din construcții și din IT.
Începând cu 1 iunie, o nouă categorie de angajați vor beneficia de aceste facilități. Este vorba despre cei din agricultură și industria alimentară.
Astfel, angajatorii din aceste domenii vor plăti un salariu minim brut diferențiat de 3.000 lei, dar vor datora taxe salariale reduse, conform legii 135/2022, promulgate de președinte și publicate în Monitorul Oficial, lege care se va aplica pe perioada 1 iunie 2022 și până în decembrie 2028.
Noua lege prevede că salariile din agricultură și și industria alimentară sunt scutite de impozitul pe venit de 10%, de contribuția la sănătate tot de 10%, de reducerea contribuției la pensii (de la 25% la 21,25%, reducerea de 3,75% fiind fix partea care se duce de obicei la pensia privată) și de reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă (teoretic, de la 2,25% la 0,3375%).
Sursa: dcbusiness.ro
Actualitate
Beneficii pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani: Anunțul ministrului Familiei, Gabriela Firea
Beneficii pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani: Anunțul ministrului Familiei, Gabriela Firea
Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, în structuri de conducere, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea. Aceasta a afirmat că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen şi pregătesc un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecut de 40 de ani.
”Respectul faţă de femei – tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic – SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic – Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România – Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!”, spune Firea într-o postare, relatează News.ro.
”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a scris Gabriela Firea.
Ea anunţă că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi pentru combaterea şi prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă.
”De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”, mai afirmă Firea.
Sursa: stiripesurse.ro
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2022. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 24 de ore
Variola maimuței: Organizaţia Mondială a Sănătăţii se reuneşte într-o întâlnire de urgenţă pe tema noului focar izbucnit în Europa
-
Actualitateacum 10 ore
FOTO| Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare
-
Sportacum 22 de ore
FOTO: Cosmin Ionaș-Rădoi, gol în Liga a 4-a la nici 16 ani, pentru Viitorul Vama Seacă
-
Actualitateacum 8 ore
VIDEO| Senatorul Matieș, către președintele Ungariei, la Alba Iulia: „Transilvania va fi mereu românească”
-
Actualitateacum 10 ore
LIVE VIDEO| Președintele Ungariei în vizită la Alba Iulia: Se dezvelește statuia principelui Gábor Bethlen în centrul istoric din oraș
-
Curier Județeanacum 24 de ore
Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană
-
Actualitateacum 8 ore
21 mai 2022, COVID-19 în Alba. 2 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ
-
Ştirea zileiacum 3 ore
FOTO VIDEO| O carieră pe tocuri, între note muzicale: Georgiana, tânăra din Alba care își încântă publicul la evenimente, împreună cu trupa sa
-
Actualitateacum 11 ore
Firmele de curierat vor raporta Fiscului clienții care plătesc cash la livrare: Ce spune șeful ANAF
-
Actualitateacum 9 ore
Cătălin Drulă și-a lansat candidatura pentru șefia USR: „Am demonstrat că sunt omul faptelor”