Rămâi conectat

Politică Administrație

Concluziile lui Florin Roman: Ion Dumitrel – ocolit de investitori, primarul Rotar – înclinaţii despotice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recentul dialog public pe care am încercat să îl port, sub semnul adevărului, cu domnul Ion Dumitrel şi cu primarul Gheorghe Rotar din Blaj mă determină să formulez următoarele concluzii de bun simţ:
1. Atât domnul preşedinte de Consiliu Judeţean Dumitrel cât şi primarul Rotar nu înţeleg care e sensul ideii de „a aduce investitori”. Toate explicaţiile pe care le dau sunt doar scuze: că ei „nu au legătură”, că „e contextul economic de vină”, că ei trebuie doar să „pună asfalt” şi covorul roşu şi să se tragă în poze care dau bine la ziar. Nimic despre eforturi active, nimic despre „diplomaţie comercială”.
2. Din păcate Blajul are o problemă majoră cu locurile de muncă, în pofida venirii Bosch care e salutară. Realitatea şomajului ridicat e ascunsă de domul primar între cifre, aşa cum Boc şi Băsescu, colegii lui de partid, ascund jaful naţional. Domnul Rotar nu înţelege că nişte flori pe marginea drumului şi nişte articole „de laudă” în ziar nu pun pâinea pe masă oamenilor.
3. Din păcate fabricile din Blaj se închid sau sunt pe marginea prăpastiei în mandatul domului Rotar. Chiar şi StratusMob, deşi e adevărat că nu e închisă definitiv, a dat afară mare parte din personal, e în administrare specială (conf. legii 85), sub control, şi, repet, din păcate poate fi închisă oricând. Culmea e că aceeaşi persoană care a adus fabrica aici e acum şi administratorul special care teoretic ar trebui să o salveze. În condiţiile astea ne rugăm Cerului pentru cele 200 şi ceva de familii care pun o pâine pe masă din salariul de acolo.
4. Atât domnul Dumitrel cât şi domnul Rotar evită să clarifice relaţia cu PDL, partid care bagă România în faliment şi încearcă şi a încercat asta şi pe spatele blăjenilor în mod direct. Ca să fie limpede: Dumitrel şi Rotar se supun PDL necondiţionat. Dacă era după PDL, Bosch mergea la Cluj; doar forţa de muncă bine calificată şi serioasă de la Blaj a salvat investiţia – tot respectul pentru ei. Dumitrel şi Rotar nu au avut nimic de comentat în faţa şefilor de la PDL Bucureşti/Cluj.
5. Domnul Rotar de la Blaj nu prea e obişnuit cu dialogul şi criticile. Nişte întrebări publice simple îi provoacă frisoane şi îl determină să jignească violent partenerul de dialog. „Opoziţia” pentru el nu există şi se pare că nu are voie să se exprime. Întrebaţi-i pe oamenii care tremură de frică în Blaj dacă au curajul să spună ceva sau ce păţesc cei care ies să protesteze pentru ceva în Blaj.
6. Înclinaţiile despotice ale comnului Rotar ies repede la iveală când există o opoziţie reală. Domnul Rotar vrea „laude” şi nu sportă criticile. Domnul Rotar se leagă în cel mai pur stil de activist comunist de viaţa personală a celor care îl critică, pentru că nu suportă că alţi oameni pot avea merite şi succes în viaţă. Domnul Rotar orbit de putere îşi imaginează că el e tot una cu oraşul Blaj şi blăjenii. Şi încă ceva: domnul Rotar ar putea avea o fărâmă de opoziţie în Consiliul Local, unde face ce are chef, dacă nu ar mai încălca legea şi ar permite, după mai mult de un an de zile (!!!), înlocuirea consilierului liberal dat afară din partid.

Florin ROMAN, PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea