Rămâi conectat

Actualitate

Concernul german Bosch va construi în județul Hunedoara o fabrică de maşini de spălat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concernul german Bosch va construi în oraşul Simeria, județul Hunedoara, o fabrică de maşini de spălat, cu o capacitate de un milion de unităţi pe an, autorizaţia de construire fiind semnată luni de primarul localităţii, Emil Rîşteiu, care a precizat că investiţia va genera peste 700 de locuri de muncă în plan local.

Terenul pe care se va ridica viitoarea fabrică, ce va fi construită de BSH Hausgerate GmbH, are o suprafaţă de 41 de hectare, iar valoarea autorizabilă a construcţiei este de 125 de milioane lei, a precizat primarul.

Terenul este amplasat la ieşire din localitatea Simeria, spre Alba-Iulia, la intersecţia DN 66 cu DN 7 şi în vecinătatea nodului de autostradă Simeria Veche, de pe autostrada A1.

„Această investiţie înseamnă o perspectivă de viitor stabil pentru oraşul Simeria. Se vor schimba mentalităţi, atitudini, cu siguranţă va creşte bunăstarea. Investiţia va impune o modificare a strategiei de dezvoltare a oraşului, în aşa fel încât să ne adaptăm la noile perspective pe care le oferă poziţia geografică a localităţii şi investiţia companiei BSH”, a declarat primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu.

Potrivit acestuia, constructorul va trebui să înceapă investiţia în următoarele 12 luni, iar după aceea mai are la dispoziţie alte 24 de luni pentru finalizarea execuţiei. Termenul de finalizare poate fi prelungit.

Primarul oraşului Simeria a mai spus că administraţia locală va contribui la reuşita acestui proiect prin faptul că va asigura, până în primăvara anului viitor, reţelele de utilităţi – apă şi canalizare, precum şi accesul din DN 7 şi DN 66 spre fabrică.

În contextul investiţiei concernului Bosch, edilul local a menţionat că administraţia locală va regândi strategia de dezvoltare a oraşului, inclusiv pregătirea şcolară a tinerilor, viitoarele zone industriale şi cele pentru extinderea construcţiei de locuinţe.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea