Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Concediul de creștere a copilului 2023: Cât va putea sta acasă al doilea părinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concediul de creștere a copilului 2023: Cât va putea sta acasă al doilea părinte

Perioada de concediu pentru creșterea copilului în cazul celuilalt părinte care nu a solicitat inițial acest drept, fie că este ea mama sau tatăl salariat va fi prelungită.

Anul 2023 aduce modificări în ceea ce privește perioada pe care cel de-al doilea părinte, care nu a solicitat inițial acest drept, o poate petrecre în concediu de creștere a copilului. Astfel, tatăl va putea beneficia de concediu pentru creșterea copilului pentru o perioadă de cel puțin două luni, dacă mama este cea care optează inițial pentru concediu de creștere a copilului.

„Potrivit art. III din OUG nr.164/2022, modificările aduse la OUG nr. 111/2010 referitoare la cele două luni de concediu pentru creşterea copilului care trebuie efectuate de către părintele care nu a solicitat iniţial acordarea acestui drept se aplică cu data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului, prin care se vor actualiza normele metodologice de aplicare.

Prevederile referitoare la cele 2 luni de concediu netransferabile se vor aplica pentru persoanele care au depus cereri de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor, începând cu data intrării în vigoare a modificărilor aduse normelor metodologice sau cele depuse anterior și care nu au fost soluționate până la acea data. Aceste prevederi nu se aplică pentru cei aflați în prezent în concediu și aflați în plata indemnizației pentru creșterea copiilor”, a explicat Gabriela Iova, director al Agenţiei Județene pentru Plăţi și Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor pentru bihon.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea