Rămâi conectat

Actualitate

Concediile în străinătate s-au scumpit cu până la 20%: Ce a motivat creșterea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concediile în străinătate s-au scumpit cu până la 20%: Ce a motivat creșterea

Anul 2022 vine cu vești proaste pentru românii amatori de concedii în afara țării. Vacanțele în străinătate s-au scumpit cu până la 20 la sută din cauza războiului din Ucraina și a pandemiei de Covid, așa că mulți caută să-și planifice singuri călătoriile.

După ce aleg destinația și traseul, închiriază case ori apartamente de pe platforme specializate și pornesc în aventură pe cont propriu. Companiile aviatice s-au adaptat cererii și au curse pentru mai multe destinații de vacanță.

Pentru vacanța de vară în străinătate alocați un buget mai generos. Operatorii în turism estimează prețuri și cu 20 la sută mai mari.

Din această cauză, mulți intenționează să viziteze lumea pe cont propriu și caută să închirieze apartamente și case prin diferite platforme, în care pot împărți cazarea.

Și companiile aviatice s-au adaptat acestei tendințe. Astfel, vara aceasta turiștii pot ajunge cu o cursă de linie pe insule pe care ar fi ajuns doar cu o cursă charter, organizată de o agenție de turism.

Ciprian Enea, consultant în turism: “Aproape în toate destinațiile de curse charter companiile de linie au pus zbor, curse directe în mai multe zile ale săptămânii. Aleg o casă de vacanță sau un apartament în regim self-catering. Nu oferă mic dejun, trebuie să ne facem singuri mic dejun, curat.”

Așa cum aleg un apartament, doritorii pot selecta singuri și un hotel, pe diferite platforme online. Dacă anul trecut un hotel în Rhodos, Grecia costa în iulie 262 de euro, acum este cu 17 euro mai mult. În orașele mari situația arată altfel. În Barcelona o cameră de hotel costa anul trecut, pentru trei nopți, 232 de euro. Acum, tariful este 423 de euro pentru aceeași perioadă.

Alin Burcea, agenție de turism: “După ce a început războiul, o săptămână a fost o cădere, dar săptămâna trecută piața a devenit undeva la 80% din vânzările care ar fi trebuit să fie în această perioadă.”

Pentru vacanța de Paște, situația stă un pic diferit. Cinci zile la Balcic, de exemplu, costă 319 euro de persoană. În preț sunt incluse transportul cu autocarul, cazarea, demipensiune și masa festivă de Paște.

Cea mai căutată destinație rămâne Egiptul, pentru prețuri mici și temperaturi de vară. Un pachet de șapte nopți de cazare, la un hotel de trei stele, cu transport și all inclusive pornește de la 1.300 de euro.

Și Grecia sau Turcia sunt în preferințele românilor.

Marius Berca, agenție de turism: “Bineînțeles că Antalya este combinată cu Cappadocia și atunci au posibilitatea să vadă orașele subterane, pot să zboare cu balonul. În general, oamenii vin pt city break-uri. Venim după o perioadă în care nu s-a circulat foarte mult.”

Vacanțele de Paște nu au suferit modificări semnificative de preț.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea