Rămâi conectat

Economie

COMUNICAT Holzindustrie Schweighofer: ”Situația prezentată în lista cu debitori ai ANAF nu reprezintă situația reală. Nu sunt luate în considerare sumele reprezentând TVA-ul pe care statul urmează să îl ramburseze”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În legătura cu articolul ”La pomul lăudat să nu te duci cu sacul gol! În Sebeș, trei companii puternice, pe lista contribuabililor cu datorii mari la stat” publicat recent în ziarulunirea.ro, compania Holzindustrie Schweighofer face următoarele precizari:

sebes Holzindustrie SchweighoferConform prevederilor din art. 294 lit. a) și b) din Codul fiscal, companiile care fac exporturi sunt scutite de TVA. Holzindustrie Schweighofer se încadrează în această reglementare, pe baza căreia compania are dreptul la rambursare de TVA din partea statului roman. Până în august 2015, Holzindustrie Schweighofer compensa taxele pe care le avea de plătit precum și contribuțiile la bugetul de stat, bugetul de asigurări sociale, bugetul asigurărilor pentru șomaj și, respectiv, CAS, cu TVA-ul pe care îl avea de recuperat de la stat.

Începand din septembrie 2015 și până în prezent, Holzindustrie Schweighofer a depus la ANAF 7 deconturi de TVA prin care se solicită rambursarea sumelor datorate de către stat. În ianuarie 2016 Holzindustrie Schweighofer a primit de la ANAF o notificare prin care se precizează că suma solicitată prin decontul TVA de la luna 12 poate fi rambursată doar în urma controlului TVA exercitat de către autoritatea fiscală, precum și că, în conformitate cu legea 207/2015, art. 77 alin (5), termenul de soluționare a solicitării de rambursare, este de 90 de zile.

În fiecare lună Holzindustrie Schweighofer a obținut de la ANAF certificate de atestare fiscală. Conform ultimului certificat, obținut în 7.04.2016, în care se precizează suma datorată de către companie, respectiv  25.501.570 RON, precum și suma 27.486.223 RON, reprezentând TVA-ul  pe care statul român trebuie să îl ramburseze companiei. Conform articolului 157, alin (3) din Legea nr 207/2015, în situația în care sumele de plată sunt mai mici sau egale cu sumele de rambursat se consideră că nu există datorii ale contribuabilului către stat.

Prin urmare, în ceea ce privește Holzindustrie Schweighofer, situația prezentată în lista cu debitori ai ANAF nu reprezintă situația reală deoarece nu ia în considerare și sumele care reprezinta TVA-ul pe care statul urmează să îl ramburseze.

Termenul legal de soluționare a solicitării de rambursare a TVA-ului de către stat, menționat în notificarea ANAF – respectiv 90 de zile de la depunerea solicitării, este deja depășit, în cazul deconturilor pentru lunile septembrie – decembrie 2015.

Biroul de presă Holzindustrie Schweighofer


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea