Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: „Vrem ca Târgul Apulum Agraria să se desfășoare în Alba Iulia!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: „Vrem ca Târgul Apulum Agraria să se desfășoare în Alba Iulia!”

Târgul Apulum Agraria este o tradiție aflată la a 30-a ediție și reunește cei mai de seamă producători locali. Apulum Agraria este și o eveniment care leagă comunitatea locală de producătorii locali, promovând produsele autohtone și lanțul scurt de aprovizionare.

În cadrul unui singur eveniment, bogățiile toamnei cu specificul agricol local se întâlnesc și oferă albaiulienilor și turiștilor care vizitează municipiul Alba Iulia o experiență unică în inima Transilvaniei pe care nu o vor uita niciodată.

Târgul reunește de la legume și fructe eco, până la obiecte de meșteșugărit lucrate manual, activități interactive cu publicul și multe surprize pentru vizitatori.

La 30 de ani de la prima ediție, Consiliul Județean Alba și primăria municipiului Alba Iulia decid să fure acest târg din inima Cetății și să-l predea pe tavă primarului din Ighiu. Decizia este strict una politică și a fost luată fără consultarea producătorilor locali și a albaiulienilor.

Mutarea târgului în afara orașului reprezintă un pericol major pentru producători, deoarece numărul de vizitatori va scădea dramatic. Astfel, producătorii locali vor rămâne cu produsele pe tarabă și vor ieși în pierdere în urma târgului, lucru nemaiîntâlnit în ultimele 30 de ediții.

Doar Dumitrel și Pleșa puteau să tranzacționeze agricultura locală pe criterii politice, de dragul de a satisface un anumit primar coleg de partid și să mute un târg cu tradiție pe o platformă de beton în plin hotar.

Dacă evenimentele municipiului Alba Iulia au ajuns să se tranzacționeze la nivel de comună, în ritmul ăsta ne așteptăm ca parada de 1 Decembrie să aibă loc tot în Ighiu.

În numele producătorilor locali și ai albaiulienilor le cer domnilor Dumitrel și Pleșa să nu mai distrugă și puținele evenimente de succes din Alba Iulia și să lase producătorii să-și vândă produsele în locuri cu impact, nu în plin câmp agricol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea