Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Program finanțat prin PNRR: 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii nevoiașe!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Program finanțat prin PNRR: 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii nevoiașe!

Până în 9 ianuarie 2023 inclusiv, autoritățile locale de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor pot depune proiecte pentru înființarea unor centre de zi care vor deveni o a doua casă pentru copiii care provin din familii nevoiașe.

Prin aceste centre, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, sprijină familiile cu îngrijirea și creșterea copiilor în timpul zilei.

Concret, în timpul zilei, copiii au parte de mese calde, îngrijire din partea specialiștilor, educație adaptată vârstei lor, își vor face temele și vor primi consiliere psihologică. Seara se pot întoarce alături de părinții, bunicii și frații lor. Evităm astfel separarea copiilor de familie (unde nu există situații de abuz).

Centrele pot fi înființate individual, de către primării, sau în parteneriat cu furnizori privați de servicii sociale acreditați. Investițiile pot fi făcute pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile.

PSD sprijină familiile nevoiașe și se preocupă de educația și creșterea copiilor cu risc de abandon școlar.

Cererile de finanțare se depun exclusiv electronic în platforma Planului Național de Redresare și Reziliență.

Detalii suplimentare au fost afișate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Deputat PSD de Alba,
Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea