Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD Alba: Programul Construct Plus. Sprijin consistent de la Guvern pentru industria materialelor de construcții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ordonanța de urgență pentru aprobarea și finanțarea Programului Construct Plus a fost aprobată în ședință de guvern. Aceasta reprezintă o veste foarte bună pentru industria construcțiilor din România.

Schema de ajutor de stat multianuală are o valoare de aproape 150 de milioane de euro pe an, timp de 4 ani și, vine în sprijinul dezvoltării și modernizării infrastructurii țării noastre. Astfel, în total, prin programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse de materiale de construcții, guvernul alocă aproape 600 de milioane de euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin implementarea Programului Construct Plus se dorește reducerea dependenței de importurile de materiale de construcții, prin stimularea producției interne și creșterea capacității de producție a firmelor din domeniu.

Beneficiarii acestui program vor fi atât constructorii, cât și investitorii din sectorul construcțiilor.

De ce este nevoie de un astfel de program:
– România este într-un uriaș proces investițional! Se construiește intens, și în domeniul privat și în cel public. Sunt proiecte de anvergură pentru infrastructura națională – autostrăzi, căi ferate, metrou, spitale, etc.

– Până la finalul anului viitor guvernul Ciolacu are ambiția să aloce 250 de miliarde de lei – aproximativ 50 de miliarde de euro, pentru investiții.

– Este nevoie, deci, de tot felul de materiale de construcție. Cele mai multe, 70% din necesar, vin din import; de exemplu, în 2021, România a importat materiale de construcție de 8,2 miliarde de euro.

– În contextul în care construcțiile au ajuns să aibă o pondere semnificativă la creșterea PIB (6,3%), similară cu cea a industriei IT, susținerea dezvoltării industriei naționale de materiale de construcții este o necesitate; are deplină justificare economică, va asigura ritmic, la prețuri corecte și fără sincope aprovizionarea materiale de construcție necesare pieței interne, contribuie într-o proporție importantă la reducerea deficitului comercial al țării și, în plus, se vor înființa noi locuri de muncă, care implicit înseamnă și un venit pentru bugetul statului, prin taxe și impozite.

Guvernul Ciolacu acționează în spiritul patriotismului economic. Felicitări ministrului Economiei, Ștefan Radu Oprea! PSD a demonstrat un sprijin consecvent pentru sectorul construcțiilor și producției de materiale de construcții.

Deputat PSD de Alba,
Tuhuț Radu-Marcel


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea