Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel-Tuhuț, deputat PSD de Alba: Fermierii români primesc la timp subvențiile agricole cuvenite, grație măsurilor luate de Guvernul PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Radu Marcel-Tuhuț, deputat PSD de Alba: Fermierii români primesc la timp subvențiile agricole cuvenite, grație măsurilor luate de Guvernul PSD

Aproximativ 800.000 de fermieri vor primi, începând de astăzi, 16 octombrie, subvențiile agricole din fonduri europene.

Această realizare este rezultatul eforturilor depuse de Guvernul României, care a finalizat cadrul juridic necesar pentru absorbția fondurilor europene disponibile prin Politica Agricolă Comună 2023-2027. Astfel, fermierii români vor beneficia de un avans de 70% din suma înscrisă pe cererile de plată depuse, asigurându-se astfel resursele necesare pentru desfășurarea lucrărilor agricole.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin actul normativ adoptat, se asigură cadrul financiar general pentru gestionarea asistenței financiare nerambursabile alocate României din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), în perioada de programare 2021-2027. Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a prevăzut, doar pentru anul 2023, o anvelopă financiară de 10.846.520.000 lei credite de angajament și 8.850.675.000 lei credite bugetare.

De asemenea, prin acest act normativ se asigură cadrul legal pentru plata unui avans în valoare de peste 1 miliard de euro, în cadrul campaniei de plăți derulate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2023. Acești bani reprezintă o susținere importantă pentru fermieri, asigurându-le resursele necesare pentru a-și desfășura activitățile agricole.

Această inițiativă guvernamentală vine în sprijinul fermierilor români, oferindu-le stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește primirea subvențiilor agricole. Prin acordarea unui avans în valoare de 70% din suma înscrisă pe cererile de plată, fermierii vor putea să-și planifice mai eficient activitățile specifice domeniului agricol, precum achiziționarea de semințe, îngrășăminte sau echipamente necesare.

De asemenea, această măsură contribuie la dezvoltarea durabilă a agriculturii românești, asigurându-se astfel continuitatea și creșterea producției agricole. Fermierii vor putea investi în modernizarea exploatațiilor agricole, îmbunătățind astfel eficiența și competitivitatea sectorului agricol din România.

Radu Marcel-Tuhuț, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea