Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă, Radu Cristian: Măsurile PSD produc efecte benefice: Investițiile au devenit motorul creșterii economice!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Măsurile și politicile promovate de PSD produc efecte benefice! În trimestrul 3 din 2022 investițiile – și nu consumul – au fost motorul creșterii economice!

Investițiile publice în infrastructură, finanțate din bani europeni, dar și investițiile străine record – 10 miliarde de euro până în noiembrie 2022, au fost motoarele de mare tracțiune ale creșterii economice a țării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este meritul ministrului PSD al Finanțelor care a știut că construiască și să aloce efectiv un nivel record de resurse pentru investiții publice în 2022 – 6,7% din PIB.

Este meritul ministrului PSD al Transporturilor care în mai puțin de un an a semnat contractele și a lansat șantiere pentru lucrări de infrastructură cât în precedenții 5 ani.

Este meritul ministrului PSD al Agriculturii care a consumat integral miliarde de euro din fonduri europene pentru susținerea agriculturii.

Este meritul PSD care prin intrarea la guvernare a adus echilibrul și încrederea care au determinat investiții străine record, în pofida crizelor și a războiului de la granițe.

Întreg județul Alba, dar și municipiul Sebeș, au beneficiat de-a lungul timpului de prosperitate și dezvoltare, grație unei guvernări social-democrate bune.

Foștii miniștri ai PSD au dus politici de sprijinire a investitorilor români, dar și a celor cu capital străin. Municipiul Sebeș a fost pus, pe vremea Guvernelor PSD, pe harta marilor beneficiari de drumuri de mare viteză.
Să nu uităm că ajungem pe autostradă în județe vecine, în Hunedoara, Cluj sau Sibiu și datorită măsurilor bune luate de PSD în domeniul transporturilor.

Purtător de cuvânt al PSD Alba,
Consilier local al municipiului Sebeș,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Ion Dumitrel, despre bugetul municipiului Alba Iulia și investiițiile pe care CJ le va face pentru albaiulieni

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Ion Dumitrel, despre bugetul municipiului Alba Iulia și investiițiile pe care CJ le va face pentru albaiulieni

Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, a declarat pentru ziarulunirea.ro că este optimist în ceea ce privește bugetul Consiliului Județean.

Citește și: PNL Alba Iulia nu poate vota bugetul propus de primarul Gabriel Pleșa. Care sunt motivele?


Despre bugetul Consiliului Județean pot să vă spun că dacă lucrurile evoluează cum ne dorim, ne vom atinge toate obiectivele propuse anul acesta, mă refer în primul rând la investiții. În ceea ce privește bugetul Municipiului Alba Iulia vă spun sincer că nu l-am studiat, nu este treaba mea să studiez bugetul pe Alba Iulia sau alte bugete locale.

Colegii din PNL Alba Iulia se ocupă și studiază bugetul. Eu susțin orice inițiativă a lor.  Știm că avem o serie de lucrări la care noi ne-am angajat, este vorba de centura pe care ne-o dorim de la Ighiu către autostradă, prin spatele fabricii Mecanica, dorim să facem de asemenea acea parcare a Spitalului Județean de Urgență și mai avem proiecte și investiții culturale, istorice, educative pe care le avem și dorim să le pornim.

Elit - Gustul Desăvârșit

Revenind la bugetul pe Alba Iulia, nu l-am studiat în amănunt, pentru că nu este treaba mea și am fost foarte ocupat cu studiul pentru bugetul Consiliului Județean. De 4 luni de zile ne ocupăm foarte amănunțit de programul pe care îl vom desfășura în 2023 în județul Alba și de buget, pentru a-l face să acopere toate nevoile pe care le avem. Nu am avut timp să studiez niciun buget local, în afară de cel al Consiliului Județean.

Bugetul local al municipiului Alba Iulia va fi votat luni, 30 ianuarie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „Dragi” peneliști, nu v-ați săturat să vă bateți joc de Alba Iulia?”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „Dragi” peneliști, nu v-ați săturat să vă bateți joc de Alba Iulia?”

Nu mă aștept să vă înghesuiți să răspundeți la această întrebare, dar sper ca, măcar în cel de-al doisprezecelea ceas, să renunțați la demagogie și să nu vă mai urmăriți doar interesele politice. Alba Iulia nu este o feudă de care să dispuneți după bunul plac, stăruind în a vă bate joc de albaiulieni.

În ultimii doi ani, după ce ați ales să intrați alături de Gabriel Pleșa și USR într-o guvernare locală, ați continuat să vă bateți joc de Alba Iulia de fiecare dată când ați avut ocazia. Deși sunteți așa-ziși „parteneri” în administrația locală, ați „faultat” mereu proiectele locale. Astfel, alocările pentru Alba Iulia de la Consiliul Județean Alba, condus de PNL, și de la Guvernul condus de un premier liberal au fost praf în ochi, comparativ cu cât au primit unele comune sau orașe mici.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu tupeu fără margini, anunțați acum că nu veți vota bugetul Municipiului Alba Iulia pentru că nu ar fi fost dezbătut îndeajuns de mult. Cred că vă doreați ca acest proiect de buget să fi fost mai mult dezbătut în sediul PNL, așa cum se întâmplă cu bugetul Consiliului Județean Alba, sau să fi fost dezbătut mai mult cu firmele prietenilor dumneavoastră politici.
Cine v-a oprit până acum să vă implicați în creionarea bugetului? Cine v-a oprit să susțineți Alba Iulia pentru alocări bugetare de la Guvern, așa cum faceți cu localitățile conduse de primari liberali?

Dragi liberali, puneți osul la muncă și lucrați pentru Alba Iulia, dacă tot vă place să fiți în conducerea municipalității! Puneți osul la treabă și munciți pentru albaiulieni, nu pentru interesele electorale și de partid! Lăsați jocurile de culise, clișeele electorale și încetați să vă mai bateți joc de Alba Iulia și de albaiulieni! Motivele găsite pentru a nu vota bugetul local al municipiului Alba Iulia sunt doar scuze puerile prin care încercați să câștigați un pumn de voturi afectând grav funcționarea unui întreg oraș și proiectele importante aflate în implementare!

E timpul să încetați jocul politic meschin! E timpul să treceți, așa cum spunea mereu „gurul” local al partidului vostru, de la povești la fapte!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senatorul PSD de Alba: Ion Dumitrel, Marius Hațegan și PNL Alba își bat joc de fiecare locuitor al orașului Teiuș!

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Ion Dumitrel, Marius Hațegan și PNL Alba își bat joc de fiecare locuitor al orașului Teiuș!

Este de-a dreptul hilar modul în care dictatorul Dumitrel, zlotașul Hațegan și PNL Alba au ajuns să își bată joc de fiecare locuitor al orașului Teiuș, punând interesele lor politice mai presus decât binele comunității și al oamenilor.

Am răsfoit proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Alba din data de 26 ianuarie. Am ajuns la proiectul cu nr. 40 care prezintă repartizarea banilor către toate cele 78 de unități administrativ-teritoriale pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Analizând repartizarea banilor concluzionăm că singurul criteriu a fost cel al interesului politic. Teiușul, oraș cu o populație de 6.695 de locuitori (potrivit recensământului din 2011), a primit 348.000 de lei (și cea mai mică sumă comparativ cu celelalte orașe). Abrudul, spre exemplu, cu o populație de 5.072 de locuitori, a primit 1.200.000 de lei. Aceeași sumă (de peste 3 ori mai mare decât cea alocată Teiușului), a primit-o și orașul Câmpeni (care are 7.221 de locuitori). Un alt exemplu edificator este cel al orașului Zlatna, care a primit 1.100.000 de lei, deși are aproximativ același număr de locuitori.

Așa înțelege Dumitrel, Hațegan și PNL Alba să pedepsească un oraș întreg doar pentru că este condus de către un primar social-democrat, Mirel Hălălai, care aduce milioane de euro pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin programul guvernamental Anghel Saligny. Nu își dau seama că, de fapt, prin acest mod mârșav de a face politică își bat joc de tot ceea ce înseamnă echitate, corectitudine, dreptate, egalitate, dar și de fiecare locuitor din orașul Teiuș.

Și dacă nu au fost suficiente cele prezentate, pentru a vă da seama cine sunt, de fapt, PNL Alba, Ion Dumitrel și Marius Hațegan, vă spun că orașul Teiuș a primit mai puțini bani decât comune precum Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Berghin, Bistra, Ighiu, Jidvei, Mihalț, Rădești, Pianu, Sălciua, Sâncel, Șugag, Unirea, Șona, Săsciori sau Vințu de Jos, conduse de primari PNL.

Să vă fie rușine!

Senatorul PSD de Alba,
Călin Gheorghe Matieș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea