Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Primarul Gabriel Pleșa și Alianța PNL-USR, zero realizări pentru Alba Iulia în primul an de mandat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa și Alianța PNL-USR din Consiliul Local nu au avut nici o realizare semnificativă pentru municipiul Alba Iulia. Promisiunile făcute în campania electorală, din partea ambelor partide, au rămas nerespectate în totalitate, în condițiile în care s-a încheiat 25% din mandat. Udarea panseluțelor, înlocuirea ghivecelor și refacerea marcajelor sunt mult prea puțin.

Deși a fost mai mulți ani viceprimar, Gabriel Pleșa încă mai este în perioada de acomodare. Și a făcut lucrurile taman pe dos, decât a promis, iar după 3 luni a instituit măsura parcării cu plată, fără a accepta amendamentele depuse de PSD, care prevedeau mai multe facilități (inclusiv gratuitate în primele 15 minute, pentru a nu dezavantaja business-urile locale care nu au parcări private ca marile lanțuri de magazine).

Ce să mai vorbim despre proiectele sale mărețe, din timpul campaniei, pe care le vrea cât mai repede uitate de către albaiulieni: un spital nou, alt pod peste râul Mureș la Partoș și rețea cu linii de tramvai. Alianța PNL și USR-PLUS, în frunte cu primarul Pleșa, nu au fost în stare să fluidizeze traficul în niciun fel în zonele aglomerate (ex. Alba Iulia – Micești), să rezolve situația cinematografului Columna, să facă ceva cu baza de agrement de la Schit, aflată în stare avansată de degradare. De asemenea, parcul de la Electrica, cel mai populat, este în aceeași stare: cu legăne, tobogane și balansoare rupte sau deteriorate, în ciuda insistențelor PSD de a fi modernizat.

Pe timpul mandatului său, dar și a Alianței PNL-USR PLUS, Alba Iulia a devenit un oraș mizer, neîngrijit, în care s-a acordat 0 importanță spațiilor verzi. Întreaga vară gunoiul a fost ridicat cu mari întârzieri, ceea ce a creat disconfort și miros pestilențial la tot pasul, iar alianța PNL și USR-PLUS din Consiliul Locala a scumpit, în tot acest timp, serviciile de salubritate. (PSD a fost singurul partid care nu a votat nici o scumpire pentru albaiulieni) Nu mai puțin responsabilă, în această situație, este conducerea PNL a Consiliului Județean Alba, care administrează halda ecologică de la Galda de Jos – finalizată cu întârziere și cu posibilitate redusă de procesare.

Recent, președintele PNL Alba Iulia, Marius Hațegan și-a manifestat nemulțumirea față de colaborarea cu USR-PLUS în Consiliul Local, exemplificând mai multe proiecte promise și nerealizate. Prin cuvintele sale, a recunoscut practic că și PNL nu a făcut nimic pentru Alba Iulia și ia în calcul retragerea susținerii politice în cadrul Consiliului Local. Însă PNL Alba Iulia demonstrează că are aceleași probleme de moralitate ca USR la nivel național: delimitarea de o anumită politică/formațiune politică nu înseamnă menținerea oamenilor pe funcții. (USR-PLUS – secretar și subsecretari de stat, prefecți și subprefecți, șefi de instituții publice. PNL – viceprimar, în cazul de față)

Pe plan municipal și județean există o alianță: PNL și USR-PLUS, iar ambele formațiuni poartă aceeași responsabilitate. Oamenii vor fapte, nu vorbe. Cele două partide au respins, în nenumărate rânduri, soluțiile și măsurile bune propuse de PSD Alba Iulia pentru ca mai târziu să le adopte (ex. suspendarea taxei speciale pentru promovare turistică, sprijin financiar pentru părinții ai căror copii nu au ocupat un loc la creșe). Tot cele două partide nu au fost de acord cu construcția de creșe de proximitate, propusă de PSD, care rezolva definitiv această problemă. PNL și USR-PLUS au votat cot la cot proiectele de hotărâre ale primarului și le-au respins pe cele ale PSD.

Astfel, ambele partide sunt la fel de responsabile că Alba Iulia nu are niciun proiect de anvergură, care să schimbe calitatea vieții oamenilor, că nu există o viziune pe termen scurt, mediu și lung, care să scoată orașul din haosul urbanistic creat de PNL în ultimii 20 de ani. Că nu există un program de guvernare locală, cu proiecte precise, termene de finalizare și surse clare de finanțare. Nu avem o strategie de promovare turistică, atragere a investitorilor, gândire a unui oraș pentru oameni, cu zone verzi și piste pentru bicicliști.

După un an de mandat, multe promisiuni și zero realizări, cele două partide se iau la ceartă: la nivel național și local.

Președinte interimar PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț
Președinte interimar PSD Alba iulia, consilier județean Marcela Dărămuș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea