Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Primarul Gabriel Pleșa și Alianța PNL-USR, zero realizări pentru Alba Iulia în primul an de mandat

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa și Alianța PNL-USR din Consiliul Local nu au avut nici o realizare semnificativă pentru municipiul Alba Iulia. Promisiunile făcute în campania electorală, din partea ambelor partide, au rămas nerespectate în totalitate, în condițiile în care s-a încheiat 25% din mandat. Udarea panseluțelor, înlocuirea ghivecelor și refacerea marcajelor sunt mult prea puțin.

Deși a fost mai mulți ani viceprimar, Gabriel Pleșa încă mai este în perioada de acomodare. Și a făcut lucrurile taman pe dos, decât a promis, iar după 3 luni a instituit măsura parcării cu plată, fără a accepta amendamentele depuse de PSD, care prevedeau mai multe facilități (inclusiv gratuitate în primele 15 minute, pentru a nu dezavantaja business-urile locale care nu au parcări private ca marile lanțuri de magazine).

Ce să mai vorbim despre proiectele sale mărețe, din timpul campaniei, pe care le vrea cât mai repede uitate de către albaiulieni: un spital nou, alt pod peste râul Mureș la Partoș și rețea cu linii de tramvai. Alianța PNL și USR-PLUS, în frunte cu primarul Pleșa, nu au fost în stare să fluidizeze traficul în niciun fel în zonele aglomerate (ex. Alba Iulia – Micești), să rezolve situația cinematografului Columna, să facă ceva cu baza de agrement de la Schit, aflată în stare avansată de degradare. De asemenea, parcul de la Electrica, cel mai populat, este în aceeași stare: cu legăne, tobogane și balansoare rupte sau deteriorate, în ciuda insistențelor PSD de a fi modernizat.

Electrica Furnizare Discount

Pe timpul mandatului său, dar și a Alianței PNL-USR PLUS, Alba Iulia a devenit un oraș mizer, neîngrijit, în care s-a acordat 0 importanță spațiilor verzi. Întreaga vară gunoiul a fost ridicat cu mari întârzieri, ceea ce a creat disconfort și miros pestilențial la tot pasul, iar alianța PNL și USR-PLUS din Consiliul Locala a scumpit, în tot acest timp, serviciile de salubritate. (PSD a fost singurul partid care nu a votat nici o scumpire pentru albaiulieni) Nu mai puțin responsabilă, în această situație, este conducerea PNL a Consiliului Județean Alba, care administrează halda ecologică de la Galda de Jos – finalizată cu întârziere și cu posibilitate redusă de procesare.

Recent, președintele PNL Alba Iulia, Marius Hațegan și-a manifestat nemulțumirea față de colaborarea cu USR-PLUS în Consiliul Local, exemplificând mai multe proiecte promise și nerealizate. Prin cuvintele sale, a recunoscut practic că și PNL nu a făcut nimic pentru Alba Iulia și ia în calcul retragerea susținerii politice în cadrul Consiliului Local. Însă PNL Alba Iulia demonstrează că are aceleași probleme de moralitate ca USR la nivel național: delimitarea de o anumită politică/formațiune politică nu înseamnă menținerea oamenilor pe funcții. (USR-PLUS – secretar și subsecretari de stat, prefecți și subprefecți, șefi de instituții publice. PNL – viceprimar, în cazul de față)

Pe plan municipal și județean există o alianță: PNL și USR-PLUS, iar ambele formațiuni poartă aceeași responsabilitate. Oamenii vor fapte, nu vorbe. Cele două partide au respins, în nenumărate rânduri, soluțiile și măsurile bune propuse de PSD Alba Iulia pentru ca mai târziu să le adopte (ex. suspendarea taxei speciale pentru promovare turistică, sprijin financiar pentru părinții ai căror copii nu au ocupat un loc la creșe). Tot cele două partide nu au fost de acord cu construcția de creșe de proximitate, propusă de PSD, care rezolva definitiv această problemă. PNL și USR-PLUS au votat cot la cot proiectele de hotărâre ale primarului și le-au respins pe cele ale PSD.

Astfel, ambele partide sunt la fel de responsabile că Alba Iulia nu are niciun proiect de anvergură, care să schimbe calitatea vieții oamenilor, că nu există o viziune pe termen scurt, mediu și lung, care să scoată orașul din haosul urbanistic creat de PNL în ultimii 20 de ani. Că nu există un program de guvernare locală, cu proiecte precise, termene de finalizare și surse clare de finanțare. Nu avem o strategie de promovare turistică, atragere a investitorilor, gândire a unui oraș pentru oameni, cu zone verzi și piste pentru bicicliști.

După un an de mandat, multe promisiuni și zero realizări, cele două partide se iau la ceartă: la nivel național și local.

Președinte interimar PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț
Președinte interimar PSD Alba iulia, consilier județean Marcela Dărămuș

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare