Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Pacienții bolnavi de COVID-19 de la Spitalul din Abrud pot muri cu zile din cauza nepăsării PNL și USR-PLUS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nepăsarea și indolența PNL și USR-PLUS, de la nivel local și central, au dus Spitalul Orășenesc din Abrud într-o situație disperată. Unitatea sanitară nu are o stație de oxigen, atât de necesară pentru bolnavii COVID-19.

În absența acesteia, pacienții pot muri cu zile. Sunt ținuți, însă, în viață, de eforturile uriașe ale cadrelor medicale care, pe lângă tratamentul administrat, le oferă surplus de oxigen față de cel oferit prin concentratoare. Aceștia au improvizat o instalație exterioară de oxigen care ajunge la pacienții bolnavi de COVID-19 prin tuburi introduse prin pereții găuriți, conform informațiilor apărute în presă. Apreciem eforturile depuse de angajații spitalului care, în ciuda subfinanțării unității medicale și lipsei dotărilor necesare, nu au depus armele!

Ceea ce se întâmplă la Abrud este o rușine, atât pentru primăria condusă de PNL, în subordinea căreia se află spitalul, cât și pentru Ministerul Sănătății, condus de USR-PLUS, care ar fi trebuit să asigure unităților sanitare din România aparatura, echipamentele tehnice și medicale atât de necesare în perioada pandemiei.

Parlamentarii și consilierii județeni ai PSD au luat act de apelul disperat al medicilor, apărut inclusiv în mass-media națională, fiind astfel ilustrată situația dezastruoasă a unității sanitare din Apuseni.

Astfel, consilierii județeni ai PSD au depus, vineri, un amendament asupra legii bugetului pe anul 2021 pentru cofinanțarea achiziționării unei stații de oxigen, în vreme ce parlamentarii de Alba, Victor Negrescu, Radu Tuhuț și Călin Matieș, îl interpelează pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la această situație. De asemenea, parlamentarii PSD cer explicații cu privire la situația celor 500.000 de lei prevăzuți în bugetul național pentru acest spital, solicitând ca unitatea sanitară să beneficieze în cel mai scurt timp de ei.

În paralel, consilierii locali ai PSD Abrud vor purta discuții cu primarul pe tema bugetului, pentru identificarea surselor de finanțare pentru spital din bugetul local. Considerăm că Primăria Abrud trebuie să-și reevalueze prioritățile și să aloce fonduri mai mari unității sanitare. Spitalul din Abrud are nevoie, pe lângă o stație de oxigen, și de materiale sanitare, respectiv saltele de pat cu huse impermeabile și perne, pentru paturile din secția COVID.

Pandemia de COVID-19 ne-a afectat pe toți, însă este inadmisibil ca sistemul să sănătate să sufere, în această perioadă, de o asemenea lipsă acută de finanțare. Guvernul condus de PNL și USR-PLUS și-a demonstrat incapacitatea în gestionarea pandemiei. A luat măsuri neinspirate care nu duc la scăderea numărului de îmbolnăviri și nu a asigurat unităților sanitare echipamentele de protecție și dotările necesare, vulnerabilizând cadrele medicale și pacienții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea