Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat de presă PSD Alba: Astăzi am participat la inaugurarea Loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un comunicat trimis, luni, și semnat de ”Biroul de presă al PSD Alba” se vorbește despre ”inaugurarea loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda”, ceea ce este o noutate deoarece oficialii CNAIR nu au spus, până la ora aceasta, că tronsoanele vor fi deschise. Redactorii sunt la fața locului și transmit noutățile.

Iată comunicatul trimis de PSD Alba:

Astăzi am participat la inaugurarea Loturilor 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, autostradă care se întinde pe teritoriul județelor Alba și Cluj, având o lungime totală de 70 km, pe teritoriul județului Alba fiind o lungime de 62,1 km.

Autostrada va conecta orașele Sebeș, Alba Iulia, Teiuș și Turda. Valoarea totală a obiectivului “Autostrada Sebeș-Turda” este 1.949.896.940,24 lei (cu TVA) și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% reprezintă contribuția Uniunii Europene prin Fondul  European de Dezvoltare Regională și 25% contribuția națională (bugetul de stat).

Proiectul de autostradă Sebeș-Turda, Lotul 4, include:

  • Autostradă cu două benzi de circulație și o bandă de urgență pe sens, lățimea platformei de 26 m și acostamentul de 1,75 m cu lungimea de 16,30 km;
  • Structuri – poduri, pasaje, viaducte;
  • 2 parcări de scurtă durată: la km 60+030 stânga și km 60+280 dreapta;
  • Un centru de întreținere și coordonare la km 61+375.

Lucrările includ și: lucrările aferente corpului autostrăzii și scuturilor de artă de-a lungul autostrăzii și a Nodului Rutier Turda, spații de servicii, centru de întreținere și coordonare, lucrări de consolidări, colectare și de scurgere a apelor, podețe, sistem ITS, relocări rețele de utilități și drumuri locale, semnalizare și marcaje, siguranța circulației.

Odată cu adoptarea FSDI, sunt trei autostrăzi care se vor mai putea construi: o autostradă care să străbată munții între Transilvania și Moldova (Târgu Mureș – Iași), o a 2-a autostradă prin Sudul României, care să unească Transilvania cu Oltenia și Țara Românească (Timișoara – București) și o a 3-a care să unească  Moldova cu Țara Românească (Iași – Bucureşti).

Guvernul României, prin Programul de guvernare 2018-2020, susține următoarele investiții în construcția de autostrăzi:

  • Finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva.
  • Autostrada Sibiu-Piteşti.
  • Autostradă: Pitești – Craiova. Execuție lucrări: 2018-2021. (908 mil
    euro)
  • Realizarea Autostrăzii Transilvania: Comarnic – Braşov (997,75 mil. Euro). Perioada: 2018 – 2022. Sibiu – Braşov (737,22 mil Euro). Perioada: 2018 – 2022. Suplacu de Barcău – Borş (+ Oradea). (304,43 mil. Euro) Perioada: 2018 – 2020 Nădăşelu – Suplacu de  Barcău – (1002,55 mil. Euro). Perioada: 2018 – 2022
  • Autostrada est-vest (Montana):Tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ (Val. estimată: 2942 mil. Euro, FEN+BS); Perioadă realizare SF + PT: 2018-2019. Tronsonul Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni (Val. estimată: 1.129 mil. Euro. Perioadă realizare SF + PT: 2018-2019. Perioadă execuție lucrări: 2019 – 2022. Câmpia Turzii – Târgu Mureş – la nivel de autostradă (224,94 mil Euro,FEN+BS).

“În calitate de deputat al Județului Alba, am fost în permanență preocupat de stadiul lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda și continui să militez, la nivelul Guvernului și al coaliției de guvernare, pentru viitoarele lucrări ce implică construcția de autostrăzi în  Ardeal.

Centenarul Marii Uniri trebuie să reprezinte un start pentru a ne refixa prioritățile naționale, de a avea o strategie coerentă și de a nu mai accepta compromisuri cu cei care nu vor ca România să aibă autostrăzi. Trebuie să lăsăm moștenire copiilor noștri, pentru era post centenar, autostrăzi care să străbată țara dintr-un colț într-altul.  Următoarea etapă trebuie să conste în construcția de autostrăzi mai largi, cu 3, 4 și 5 benzi pe sens, la fel ca în Germania, și care să reprezinte adevărate coridoare europene  de circulație rutieră.” a declarat Ioan Dîrzu, deputat de Alba.

 

Biroul de presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea