Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă: PSD Aiud nu doar că se face că lucrează, dar și dezinformează. Clasic.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din respect pentru aiudeni, PSD Aiud trebuie să își ceară scuze pentru gravul derapaj de comunicare cu privire la amendamentele propuse bugetului local al municipiului Aiud pentru anul 2022.

Concret, PSD Aiud a prezentat opt puncte cu pretenție de amendamente proiectului de buget. Din capul locului, este absolut neserios să indici generic ca sursă de finanțare – „bugetul local”. Trebuie să lucrezi cu aparatul de specialitate și să indici cu exactitate de unde se alocă resursele financiare. Dar să le luăm pe rând.

  • Era de bun simț ca amendamentul privind înființarea unei treceri de pietoni să fie retras. Era rațional să nu fie propus din start. Nici măcar consilierii celei mai greu încercate comune nu ar face un asemenea amendament la BUGET și ar ști faptul că este o chestiune care ține pur și simplu de inițierea unui proiect de hotărâre.
  • Alte trei amendamente trebuiau retrase pentru că în timpul ședinței consilierii locali au fost informați cu privire la faptul că aceste obiective se regăsesc deja în buget. Nu puteam vota de două ori același lucru.
  • Cu privire la amendamentul care viza o sală de sport pentru Școala Gimnazială „Axente Sever”, lucrurile au fost pe deplin lămurite în timpul ședinței, unul dintre consilierii PSD recunoscând faptul că nu există spațiu pentru construirea unei săli de sport. Da, școala nu a avut niciodată sală de sport. Ar fi putut avea sala de sport construită pe Tribun Tudoran, dar la vremea aceea tocmai conducerea PSD a orașului nu a luat decizia corectă. Elevii școlii au nevoie de o soluție, nu de un amendament populist. Soluția le-a fost prezentată consilierilor în timpul ședinței. Ne întristează faptul că ulterior președintele PSD Aiud a mințit, afirmând că soluția a fost propusă de ei.
  • Au mai propus ca amendament reabilitarea a 300 de metri de trotuar, doar pe partea dreaptă a unei străzi de 1 km. De ce nu partea stângă? De ce trotuarul și nu utilitățile din subteran? De ce tocmai acei 300 m? Acest amendament întrece orice gândire logică și gospodărească a unei autorități. Strada Transilvaniei de la sensul giratoriu (Penny) până la ieșirea din Aiud se va reabilita doar după ce vor fi finalizate lucrările la magistrala de apă. Au trecut vremurile în care se asfalta fără a fi reabilitată zona subterană mai întâi.
  • Cunoscând încă de anul trecut că domeniul public nu deține spațiu adecvat pentru un loc de joacă în zona Hepat, consilierii PSD Aiud au revenit în mod inexplicabil cu acest amendament ca și când locul ar fi apărut peste noapte.
  • Cu privire la adânca preocupare pentru două clădiri nefolosite, afectate fiind de scăderea populației școlare, doar niște consilieri populiști și demagogi ar propune preluarea și deschiderea unui front de lucru pe acestea, în timp ce trei unități de învățământ, în care studiază zilnic peste 1500 de elevi, au nevoie de sală de sport, de modernizare și de dotări. Resursele fiind limitate, gospodarii se ocupă întâi de spațiile în care se desfășoară activitate și abia apoi trec la celelalte.

Dă bine la imagine să te prefaci că vrei să faci? Nu!

Mandatul de consilier local trebuie să fie unul în slujba cetățeanului și plin de fapte, nu de demagogie și populism.

Semnat: PNL Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea