Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | PSD a făcut dreptate pentru pensionari! Cei 87.000 de seniori din județul Alba vor primi pensii mai mari cu 13,8% din această lună!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD a făcut dreptate pentru pensionari! Cei 87.000 de seniori din județul Alba vor primi pensii mai mari cu 13,8% din această lună!

Partidul Social Democrat a făcut dreptate pentru toți pensionarii din România. Toate pensiile vor crește cu 13,8% din luna ianuarie 2024. Astfel, toți cei 87.000 de seniori din județul Alba vor primi, din această lună, o pensie majorată cu 13,8%. Creșterea pensiilor aduce un suflu nou pentru persoanele în vârstă și reprezintă o recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea țării.

Guvernul PSD, condus de premierul Marcel Ciolacu, asigură un trai mai bun pentru cei 87.000 de seniori din județul Alba. În acest sens, punctul de pensie a fost majorat de la 1.785 lei la 2.032 lei, iar astfel toate pensiile din România vor crește. Prin această primă creștere a pensiilor, din acest an, PSD demonstrează din nou că se ține de cuvânt și are grijă de cei care au construit România de astăzi.

A doua creștere a pensiilor se va realiza de la 1 septembrie. Pensiile vor crește prin recalculare și corectarea nedreptăților (între cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți). Astfel, pensionarii care au muncit și contribuit în egală măsură vor primi în sfârșit pensii egale. Nici o pensie nu va scădea în urma procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil.

Citește și: Pensii 2024: Cu cât vor fi impozitate pensiile românilor în 2024

Aceste două creșteri ale pensiilor din 2024, de la 1 ianuarie și 1 septembrie, sunt posibile după ce reprezentații Partidului Social Democrate, în frunte cu coordonatorul județean al PSD Alba, consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, europarlamentar Victor Negrescu, au renegociat cu succes și modificat Planul Național de Redresare și Reziliență.

În urma acestui proces de renegociere, a fost eliminat plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, din cauza căruia pensiile ar fi fost înghețate până în anul 2070. Acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus în PNRR cu mult cinism de USR, partid care a continuat să se opună reformării sistemului de pensii și creșterii sustenabile a veniturilor vârstnicilor.

Citește și: Legea pensiilor 2024: Recalculare pensii după noua lege. Ce sunt punctele de stabilitate

Guvernul României, condus de premierul PSD Marcel Ciolacu, a găsit fonduri pentru creșterea pensiilor de două ori în anul 2024. PSD a decis majorarea pensiilor în ciuda opoziției altor partide care nu au susținut această inițiativă. În ultimii ani, pensiile au crescut mai ales în perioada guvernărilor social-democrate, ceea ce demonstrează angajamentul PSD față de bunăstarea pensionarilor.
PSD are grijă de seniorii României! La mulți ani și un An Nu mai bun!

Comunicat de presă, Organizația județeană a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea