Rămâi conectat

Curier Județean

COMUNICAT DE PRESĂ| Precizări ale firmei POLARIS M HOLDING privind ridicarea deșeurilor municipale, în cursul zilei de duminică, 15 august

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Precizări ale firmei POLARIS M HOLDING privind ridicarea deșeurilor municipale, în cursul zilei de duminică, 15 august

Urmare a sesizărilor primite în cursul zilei duminică, 15.08.2021, de la mai mulți locuitori ai Municipiului Alba Iulia, privind neridicarea deșeurilor minicipale de la punctele de colectare alocate locuințelor colective, facem următoarele precizări:

1. Societatea noastră asigură, potrivit contractului de delegare încheiat cu Municipiul Alba Iulia, serviciile de colectare și transport al deșeurilor municipale. Serviciul de eliminare finală (depozitare) estre atribuit unui alt operator economic, care operează Centrul de Management al Deșeurilor (Depozitul ecologic) de la Galda.

Electrica Furnizare Discount

2. Programul de funcționare al acestui depozit este de luni până vineri între orele 8 – 21 și sâmbătă între orele 8 – 16. Ca atare, ultima mașină care este primită spre descărcare intră în depozit sâmbătă, în jurul orei 15.

3. Ca urmare a faptului că Depozitul ecologic nu funcționează în ziua de duminică, SC POLARIS M HOLDING SRL nu are unde să depoziteze deșeurile din Municipiul Alba Iulia, motiv pentru care acestea rămân neridicate.

4. De-a lungul celor 8 ani în care am prestat serviciul de salubrizare în Municipiul Alba Iulia, deșeurile s-au ridicat și în ziua de duminică, deși ele erau transportate la sute de kilometri dinstanță (la Sibiu, Arad, Târgu Jiu sau Oradea). După operaționalizarea CMID Galda, singurul loc unde acestea pot fi transportate este acest Depozit, care, așa cum am arătat, nu funcționează duminica.

5. Ne cerem scuze locuitorilor Municipiului Alba Iulia pentru disconfortul creat, deși acesta nu ne este imputabil și facem și pe această cale un apel către autoritățile responsabile pentru a elimina piedicile din calea operării în regim de continuitate a serviciului de salubrizare.

Publicitate

Curier Județean

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

Publicat

în

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

„Ieri s-a turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud și s-a lucrat la parapete. În continuare vor fi efectuate lucrări de bordurare. În aproximativ o săptămână, inclusiv autovehiculele de mare tonaj vor putea circula fără restricții pe un pod trainic, proaspăt consolidat. Vă reamintim că această lucrare a fost realizată din bugetul Consiliului Județean Alba.” , transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Publicat

în

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Electrica Furnizare Discount

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Publicat

în

Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni din municipiul Aiud va demara zilele acestea. În primă fază se va lucra la sistemul de captare a apei pluviale începând de la str. Țiglăriei și continuând aproximativ 3 km.

„Va exista un anumit disconfort temporar pentru cetățenii din zonă, dar rezultatul va fi pe măsură. Rugăm șoferii să sporească atenția pe perioada lucrărilor.

Vă reamintim că Transalpina de Apuseni este un proiect al Consiliului Județean Alba, cu o valoare de aproximativ 188 milioane lei, în care municipiul Aiud este partener. Pentru Aiud proiectul înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere supraterane pe străzile Avram Iancu, Moților, Abrudului și continuând către pădurea Sloboda.

Electrica Furnizare Discount

Deși în proiect nu este prinsă infrastructura subterană, Primăria municipiului Aiud a optat pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. Toate aceste lucrări sunt în prezent finalizate”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare