Comunicat de presă| PMP propune un Pact Național pentru Sănătate (P)

O rană adâncă a societății românești, sistemul de sănătate, are nevoie de soluții și de perspective corecte care să redreseze problemele cu care se confruntă toți românii. PMP propune un Pact Național pentru Sănătate.

Acest proiect de lege transformă un sistem care se află într-o criză perpetuă, într-un sistem corect, bazat pe realitățile din spitale, care oferă soluții pertinente atât pacienților, cât și medicilor.

Importanța elaborării și adoptării unui astfel de plan a fost evidențiată de prezența pandemiei. Clement Negruț, președinte PMP Alba, a declarat ”Vom înființa rețeaua medicilor comunitari, iar activitatea acestora va fi reglementată printr-un program național și va fi finanțată din bugetul CAS”. Prin propunerea legislativă inițiată de PMP în Parlamentul României, înființăm în regim de urgență, centre de diagnostic și tratament cu spitalizare de zi (dispensare medicale) și puncte de prim ajutor ce vor funcționa în fiecare comună, în tot județul. Susținem dotarea fiecărei comune cu o ambulanță specială.

La nivel național, PMP propune un proiect de lege care oferă soluții la cele mai stringente probleme ale sănătății: sistemul de asigurări de sănătate, o reorganizare a spitalelor, redefinirea asistenței medicale primare, de familie, și creșterea calității serviciilor medicale – concret implementarea unui sistem de management al calității serviciilor medicale într-un sistem care sa permită acest lucru. Garantăm îmbunătățirea considerabilă a sistemului sanitar din România. Printre măsurile pe care le propunem se numără construirea a 8 spitale regionale cu fonduri europene în cadrul exercițiului financiar 2021-2027, creșterea alocărilor bugetare pentru Sănătate gradual până la atingerea nivelului mediu din Uniunea European în anul 2025 și dezvoltarea capacității de producție de medicamente în România.

Proiectul de lege prevede constituirea şi instituţionalizarea unui sistem de asigurare a calităţii serviciilor de sănătate care va evalua şi îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale, va menţine şi va creşte satisfacţia și siguranța pacientului, va eficientiza cheltuirea fondurilor în sistemul de sănătate. În acest scop se creează Agenţia Naţională de Management al Calităţii in Sănătate (ANMCS), rezultată prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), ca o structură autonomă, care va asigura implementarea sistemului de management al calității la nivelul întregului sistem.

PMP susține transformarea sistemului sanitar pentru a răspunde nevoilor reale ale românilor.

Deasemenea, din 2009, PMP încearcă să convingă parlamentarii că dorința poporului trebuie să fie pusă în aplicare. În prezent, există 465 de parlamentari. PMP este SINGURUL partid care propune și susține reducerea acestui număr la 300. ”Doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaţilor. 91% dintre români vor reducerea numărului de parlamentari la 300”, spune președintele Clement Negruț, într-o scrisoarea deschisă trimisă către lideri politici. Partidul Mișcarea Populară cere clasei politice să dea un exemplu, să-și reformeze instituțiile și să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului.

Trebuie să demonstrăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni.Reprezentativitatea în Parlament a PMP va oglindi faptul că avem aceleași obiective și aceleași așteptări. Împreună, le vom face posibile.
Alege PMP, iar noi vom alege să fim 100% în slujba dumneavoastră. Pentru că așa suntem noi, cei din PMP: facem mai mult decât să ne propunem, înfăptuim mai mult decât să vă promitem!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, C.M.F. 11200012, distribuit de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro