Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Pentru anul școlar 2021-2022 valoarea burselor școlare crește în medie cu 20%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul Marius Filimon și consilierul local Cornel Sandu propun un proiect de hotărâre care prevede atât creșterea numărului cât și a valorii burselor care se vor acorda în următorul an școlar

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din data de 31 august 2021 se află proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cuantumului lunar și numărul burselor care se vor acorda elevilor din învățamântul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2021-2022. Astfel, propunem ca bursele de performanță să crească de la 150 lei la 200 lei, cele de merit de la 150 lei la 180 lei iar bursele de studiu și cele sociale de la 120 lei la 140 lei.

Chiar dacă în anul școlar 2021-2022 se previzionează o scădere a numărului de elevi față de anul școlar trecut, numărul total al burselor care se vor acorda va crește: numărul burselor de merit va crește cu peste 10%, al celor de studiu cu 13% iar cele sociale se vor acorda tuturor elevilor care se încadrează în condițiile legale, creșterea acestora fiind de peste 83%.

Am considerat absolut necesară creșterea numărului și a valorii burselor pentru că venim după un an școlar total atipic, desfășurat în condițiile unei pandemii grele. Este foarte important să răsplătim rezultatele școlare deosebite și, în același timp, să stimulăm obținerea de performanțe cât mai bune în procesul de pregătire al elevilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea