Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ | Dorin Nistor vrea să facă din Sebeș un oraș ”dator-vândut”! Primarul PNL vizează accesarea unui credit de 15 mil. euro!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COMUNICAT DE PRESĂ | PSD Alba: Dorin Nistor vrea să facă din Sebeș un oraș ”dator-vândut”! Primarul PNL vizează accesarea unui credit de 15 mil. euro!

Consilierii locali ai PSD Sebeș se opun, categoric, îndatorării orașului cu 15 milioane de euro! Vom vota împotriva proiectului de hotărâre inițiat de primarul PNL Dorin Nistor pentru aprobarea contractării unei finanțări rambursabile de peste 73 mil. lei. Observăm, de asemenea, că primarul PNL este precum bate vântul: pe de o parte se laudă că Sebeșul are cel mai mare buget, că accesează proiecte cu finanțare europeană dar, pe de altă parte, vrea să îndatoreze orașul pentru continuarea unor proiecte începute și promise!

Mai mult, este imoral să accesezi un împrumut mai mare decât durata mandatului. Nistor vrea să ia 15 mil. euro și să îi înapoieze în următorii 12 ani cu toate că mandatul său se încheie în 2024. PSD consideră legitimă îndatorarea municipalității doar cu consultarea oamenilor și prezentarea proiectelor de investiții. Locuitorii din Sebeș sunt singurii care pot să decidă oportunitatea contractării unui asemenea credit. Însă primarul PNL vrea să le facă pe toate pe repede-înainte. Solicităm consilierilor locali ai PNL, care au bun simț și repere morale, să nu voteze acest proiect – introdus pentru a fi dezbătut în ședința Consiliului Local din 22 noiembrie.

Este absurd ca al doilea municipiu din Alba, care se laudă cu un buget record pentru acest an, să aibă nevoie de un împrumut pentru a finaliza proiecte începute și asumate deja ca formă de finanțare. Consilierii locali PSD Sebeș nu își doresc să facă parte din îndatorarea inutilă, poate chiar abuzivă, a cetățenilor acestei comunități. Refuzăm, deci, să credem că orașului nostru îi lipsesc resursele necesare ducerii la bun sfârșit a acestor proiecte, de altfel, foarte importante.

La începutul acestui an, cei care conduc această instituție au susținut tare și clar că avem un buget record, iar pentru fiecare leu plătit de o persoană fizică, ei aduc înapoi zece. Acum, către sfârșitul aceluiași an, ni se cere să votăm îndatorarea orașului nostru cu peste 73 mil. lei (mai bine de jumătate din bugetul record de 143 de milioane de lei anunțat la începutul anului). Date fiind aceste cifre, precum și situația de-a dreptul aberantă în care ne regăsim, în fața oamenilor care și-au exprimat încrederea în noi, consilierii locali social-democrați vor vota împotriva acestui proiect de hotărâre.

În contextul celor prezentate mai sus se pun următoarele întrebări legitime: Cum au fost cheltuiți banii acestui bogat și frumos municipiu? Cât de corect au fost administrate fondurile? A existat risipă? Banii au fost administrați responsabil?

Consilierii locali ai PSD Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea