Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ | Dorin Nistor vrea să facă din Sebeș un oraș ”dator-vândut”! Primarul PNL vizează accesarea unui credit de 15 mil. euro!

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ | PSD Alba: Dorin Nistor vrea să facă din Sebeș un oraș ”dator-vândut”! Primarul PNL vizează accesarea unui credit de 15 mil. euro!

Consilierii locali ai PSD Sebeș se opun, categoric, îndatorării orașului cu 15 milioane de euro! Vom vota împotriva proiectului de hotărâre inițiat de primarul PNL Dorin Nistor pentru aprobarea contractării unei finanțări rambursabile de peste 73 mil. lei. Observăm, de asemenea, că primarul PNL este precum bate vântul: pe de o parte se laudă că Sebeșul are cel mai mare buget, că accesează proiecte cu finanțare europeană dar, pe de altă parte, vrea să îndatoreze orașul pentru continuarea unor proiecte începute și promise!

Mai mult, este imoral să accesezi un împrumut mai mare decât durata mandatului. Nistor vrea să ia 15 mil. euro și să îi înapoieze în următorii 12 ani cu toate că mandatul său se încheie în 2024. PSD consideră legitimă îndatorarea municipalității doar cu consultarea oamenilor și prezentarea proiectelor de investiții. Locuitorii din Sebeș sunt singurii care pot să decidă oportunitatea contractării unui asemenea credit. Însă primarul PNL vrea să le facă pe toate pe repede-înainte. Solicităm consilierilor locali ai PNL, care au bun simț și repere morale, să nu voteze acest proiect – introdus pentru a fi dezbătut în ședința Consiliului Local din 22 noiembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este absurd ca al doilea municipiu din Alba, care se laudă cu un buget record pentru acest an, să aibă nevoie de un împrumut pentru a finaliza proiecte începute și asumate deja ca formă de finanțare. Consilierii locali PSD Sebeș nu își doresc să facă parte din îndatorarea inutilă, poate chiar abuzivă, a cetățenilor acestei comunități. Refuzăm, deci, să credem că orașului nostru îi lipsesc resursele necesare ducerii la bun sfârșit a acestor proiecte, de altfel, foarte importante.

La începutul acestui an, cei care conduc această instituție au susținut tare și clar că avem un buget record, iar pentru fiecare leu plătit de o persoană fizică, ei aduc înapoi zece. Acum, către sfârșitul aceluiași an, ni se cere să votăm îndatorarea orașului nostru cu peste 73 mil. lei (mai bine de jumătate din bugetul record de 143 de milioane de lei anunțat la începutul anului). Date fiind aceste cifre, precum și situația de-a dreptul aberantă în care ne regăsim, în fața oamenilor care și-au exprimat încrederea în noi, consilierii locali social-democrați vor vota împotriva acestui proiect de hotărâre.

În contextul celor prezentate mai sus se pun următoarele întrebări legitime: Cum au fost cheltuiți banii acestui bogat și frumos municipiu? Cât de corect au fost administrate fondurile? A existat risipă? Banii au fost administrați responsabil?

Consilierii locali ai PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel: Locul 3 la Crosul Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul Florin Roman laudă performanța sportivă a lui Ion Dumitrel, care a obținut locul 3 la Crosul Unirii, într-o postare pe pagina de Facebook. 

Potrivit lui Florin Roman, Ion Dumitrel este un impătimit al sportului și alearga zilnic mai mulți kilometri. De asemenea, în tinerețe, președintele CJ Alba ar fi fost unul dintre cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Poate nu multă lume știe că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, este un împătimit al sportului și că aleargă aproape zilnic, kilometri buni.

Și poate mult mai putini știu că în tinerețe a fost unul din cei mai buni sportivi ai României la orientare turistică. Și acum participă ăn special la cursele cu grad mare de dificultate și nu ratează podiumul. Ca și la Crosul Unirii!

Un mare respect pentru el ca om, pentru el ca sportiv, pentru el ca președinte de Consiliu Județean. Baftă în continuare!”, a scris Florjn Roman pe rețeaua de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar românii consideră că au ajuns să trăiască mai greu decât înainte de 1989.

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, 57% dintre respondenți spun că situația generală în țara noastră este mult mai rea decât în perioada comunismului (în 2014, procentul era de 43,5%). Creșterile de prețuri la carburanți, la utilități și la produsele de bază, accentuarea inflației sau creșterea ratelor la credite au dus multe dintre familiile din România în pragul sărăciei sau chiar în sărăcie. Scumpirile se țin lanț: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu aproape 40%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%.

Elit - Gustul Desăvârșit

În tot acest timp, Coaliția Sărăciei PNL-PSD a luat măsuri haotice, lipsite de fundament economic, care au agravat și mai mult situația. Creșterile pensiilor, salariilor minime și a alocațiilor sunt de fapt praf în ochi și dovada că Guvernul actual este atât de slab și de incompetent încât nu poate găsi soluțiile pentru a acoperi măcar impactul inflației.

Cum arată „România Educată”, clamată de președintele Klaus Iohannis și pusă pe butuci de incompetenții din PSD și PNL. Zilele trecute am sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cu o Românie care este incapabilă să asigure condiții de viață și educație decente copiilor. Potrivit datelor oficiale Eurostat, în 2021 circa 1,5 milioane de copii din România (41,5%) se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială. În această realitate balcanică, Guvernul PNL – PSD va mări alocațiilor copiilor cu colosala sumă de aproximativ 12 lei, adică echivalentul a 6 covrigi sau a 8 eugenii. Mărirea alocațiilor nu le va ajunge copiilor nici măcar să își cumpere un sandwich sau un caiet studențesc cu 100 de file. Nu mai vorbim de cărți, materiale didactice, haine sau alte lucruri necesare unui copil.

Guvernul nu este în stare să aibă grijă nici de pensionari, iar mărirea anunțată pentru pensii, de 12,5%, nu va acoperi nici măcar impactul inflației. În 2019, PSD promitea că, din 2021, valoarea punctului de pensie va fi de 1.875 de lei. În 2022, PSD promite că, din 2023, valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei, adică cu 90 de lei mai puțin decât valoare cu care îi amăgea în urmă cu 2 ani. Conform prognozei din Octombrie 2022, PIB-ul României va fi de 1552,1 miliarde de lei în 2023. 9,4% din PIB înseamnă 145,9 miliard de lei.

Dacă pensiile speciale rămân la valoarea totală de 12,4 miliarde de lei și anul viitor, fără să fie eliminate, dar și fără să crească, înseamnă că se pot cheltui 133,5 miliarde de lei pe pensiile contributive. Dar Guvernul României își propune să crească pensiile cu doar 12,5%, ceea ce înseamnă o cheltuială anuală de aproximativ 112,5 miliarde de lei. Așadar, rămâne o diferență de 21 de miliarde de lei, ceea ce dovedește că nu pragul de 9,4% din PNRR a stat în calea creșterii mai mari a pensiilor, ci lipsa banilor. 2.000 de lei ar fi putut fi valoarea punctului de pensie și tot nu se atingea pragul de 9,4% din PIB pentru totalul pensiilor.

Românii trebuie să știe adevărul despre acest guvern, un guvern al mincinoșilor, incompetenților și demagogilor. Guvernul PSD – PNL trebuie să plece pentru că este guvernul sărăciei și al scumpirilor!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Peste 365 milioane lei prevăzuți pentru sprijinirea fermierilor afectați de seceta pedologică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Peste 365 milioane lei prevăzuți pentru sprijinirea fermierilor afectați de seceta pedologică

Producătorii agricoli, ce au înființat culturi de toamnă în 2021 și au fost afectați de seceta pedologică, vor fi despăgubiți. PSD consideră necesară compensarea pierderilor înregistrate de producătorii agricoli.

Peste 16.000 de fermieri, din toate zonele țării, care dețin 250.000 de hectare de culturi (calamitate în grade diferite de afectare), vor fi sprijiniți!

Grantul financiar unitar este în cuantum maxim de 1.500 lei/ha aferent unui grad de afectare de 100% care este prevăzut în procesul verbal de constatare și evaluare a pagubelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deputat de Alba,
Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea