Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Radu Tuhuț: Demersuri pentru sprijinirea crescătorilor de bovine din județul Alba!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am solicitat Ministrului Agriculturii, Petre Daea, analizarea oportunității și posibilității dispunerii măsurilor legale în vederea rectificării OUG 3/2023, privind ”instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, astfel încât toți fermierii, crescători de vaci pentru lapte, să poată beneficia de acest sprijin financiar.

În concret, am solicitat eliminarea condiționalității existenței unui contract între fermieri și operatorii din industria laptelui ori procesatorii de lapte, întrucât nu toate zonele beneficiază de centre mobile de colectare lapte ori de posibilitatea furnizării laptelui către unități de procesare a laptelui.

Nu este vina crescătorului de vaci de lapte că zona sa nu este traversată de un centru mobil de colectare lapte. Și acești fermieri, la fel ca ceilalți, sunt organizați în condițiile legii, iar laptele produs de vacile lor, de calitate superioară, ajunge în consum, pe piața din România, sub alte forme prevăzute de lege.

Solicitarea mea a venit ca urmare a apelurilor fermierilor în cadrul audiențelor pe care le susțin săptămânal în Munții Apuseni și vizează sprijin pentru toți crescătorii de animale din județul Alba și România.

Deputat PSD de Alba,
Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea