Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: PSD va depune un proiect de lege pentru combaterea creșterii prețurilor la energia electrică și gaze naturale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD a găsit soluția temporară, pe termen scurt, pentru combaterea creșterii prețurilor la energia electrică și gaze naturale și va depune un proiect de lege care vizează plafonarea prețurilor la aceste utilități, la nivelul mediei ultimelor 6 luni.

Creșterea exagerată a prețurilor la energia electrică și la gaze naturale afectează un număr foarte mare de consumatori. Astfel, PSD solicită prin lege plafonarea acestora la nivelul mediu al perioadei martie-septembrie 2021, pentru o perioadă de șase luni, pentru consumatorii casnici.

De asemenea, proiectul PSD prevede constituirea Fondului național pentru compensarea pierderilor la furnizori și a compensării cu până la 50% a diferenței de preț înregistrate în ultimele 6 luni la consumatorii casnici. Finanțarea Fondului se va asigura din taxarea cu 50% a profitului înregistrat de producătorii de energie electrică și gaze naturale precum și de la bugetul de stat.

Solicităm celorlalte partide să voteze proiectul PSD. În caz contrar, să aibă curajul să se uite în ochii românilor cu venituri mici si să le spună de unde își vor plăti la iarnă facturile imense.

De asemenea, dacă nu vor fi luate măsuri, toate aceste scumpiri se vor regăsi și în prețurile bunurilor și serviciilor de care avem nevoie în fiecare zi.

Pe termen mediu și lung, pentru rezolvarea pe fond a problemei trebuie luate următoarele măsuri:
1) creșterea capacităților de producție interne pentru a reduce dependența de importuri;
2) Limitarea marjei de profit la prețurile de vânzare de la Nuclearelectrica și Hidroelectrica (care se poate realiza prin HG)
3) Accesarea Fondului de Modernizare unde România dispune de 10 miliarde euro pentru investiții în sectorul energetic.

Guvernul trebuie să explice de ce s-a grăbit cu liberalizarea pieței de energie, în condițiile în care nu exista concurență reală pe piață, nu existau suficiente capacități de producție interne și nu existau prevederi pentru consumatorii vulnerabili.

PNL și USR-PLUS au devenit o rușine pentru România! Nivelul de trai al oamenilor a scăzut după ce aceste două partide toxice nu au respectat legile și programele PSD, nu au crescut alocațiile, salariile și pensiile, în timp ce toate produsele și serviciile s-au scumpit foarte mult!

Deputat PSD de Alba,
Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea