Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: Investițiile în infrastructura rutieră din Apuseni trebuie continuate în 2022!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: Investițiile în infrastructura rutieră din Apuseni trebuie continuate în 2022!

Proiectele privind infrastructura rutieră din Munții Apuseni trebuie să fie în acest an în centrul priorităților guvernamentale. Noua sesiune parlamentară, din anul 2022, am început-o cu o întrebare parlamentară și o solicitare, ambele legate de drumurile din Apuseni și adresate directorului general al CNAIR, Pistol Cristian Ovidiu.

Mesajul pe care l-am dus și în acest an la București a fost următorul: drumurile naționale din județul Alba trebuie să beneficieze de finanțare corespunzătoare.

Am văzut, cu toții, ce se poate întâmpla cu drumurile din zona de munte în urma inundațiilor, iar acest lucru poate fi prevenit prin alocarea de investiții majore în repararea, administrarea, consolidarea și modernizarea infrastructurii rutiere.

Astfel, i-am solicitat directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să îmi transmită ce sume au fost bugetate pentru anul 2022 pentru reabilitarea și întreținerea drumurilor naționale din Apuseni (DN 74, DN 74 A, DN 75), ce segmente de drum sunt vizate pentru a fi modernizate și care este calendarul demarării lucrărilor.

De asemenea, așa cum am promis, i-am solicitat directorului CNAIR printr-un alt demers parlamentar, începerea procedurilor necesare pentru includerea DN1R, denumit și Transursoaia, pe lista drumurilor cu circulație deschisă și pe timpul sezonului rece.

Așa cum am mai precizat, acest demers a fost realizat ca urmare a solicitărilor din partea cetățenilor din Munții Apuseni. Tronsonul este de o importanță capitală, nu doar din punct de vedere turistic, ci și economic, pentru fermierii de bovine din localitățile pe care drumul le traversează, dar și din împrejurimile sale. Din județul Cluj, pe această rută, vin periodic mai multe cisterne, în județul Alba, pentru colectarea laptelui direct de la producători.

Am încredere că voi primi răspunsuri favorabile!

Cu respect pentru locuitorii din Alba,

Deputat PSD – Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea