Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Comunicat de presă de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopia Romano – Catolică Alba lulia respectiv Institutul Teologic Romano Catolic din Alba Iulia prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că, în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, în data de 18 – 19. 06. 2011 ora 00.10, pacea de pe strada Păcii din Alba lulia a fost grav conturbată de trei persoane care, după ce au ieşit din baza sportivă Winner’s Club Ţălnar, au spart două geamuri ale bisericii Institutului Teologic continuând să spargă alte patru geamuri la clădirile aparţinând Bisericii Romano – Catolice şi la două case particulare. În timpul acestor distrugeri au fost strigate următoarele lozinci: jos cu ungurii, afară cu ungurii din ţară etc.
Rectorul Institutului Teologic auzind zgomotul provocat de spargerea geamurilor a apelat serviciul 112 solicitând intervenţia Poliţiei, după care în vederea imortalizării persoanelor agresoare a ieşit pe strada Păcii cu aparatul de fotografiat încercând să fotografieze. Tot în acelaşi scop, la auzul scandalului, dintr-o altă locuinţă situată pe strada Păcii a ieşit încă un locatar având asupra sa un aparat de filmat. După efectuarea câtorva fotografii rectorul şi locatarul au fost agresaţi fizic cu o bâtă de baseball aplicându-li-se câte două lovituri peste cap provocându-le prin acestea leziuni. Agresorii au luat aparatul de fotografiat al rectorului şi au fugit de la faţa locului. Un tânăr venind de la sus numita bază sportivă a dat dovadă de spirit civic, a ajutat la prinderea unuia dintre agresori. În scurt timp a ajuns la faţa locului salvarea, acordând primul ajutor şi o echipă de jandarmi. Agresorul care nu a reuşit să fugă a fost reţinut de către jandarmi iar cei agresaţi au fost transportaţi la spitalul judeţean. Poliţia foarte prompt i-a identificat şi i-a reţinut şi pe ceilalţi doi agresori, continuând cercetările în cauză.
Cu consternare şi şocaţi am constatat cele petrecute într-un oraş liniştit, şi ironia sorţii tocmai pe strada Păcii. Subscrisele instituţii au încredere că organele de cercetare penală şi justiţia vor trage la răspundere agresorii, în acelaşi timp ne exprimăm speranţa că instituţiile abilitate vor reuşi să asigure liniştea locatarilor din Alba lulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea