Rămâi conectat

Curier Județean

COMUNICAT DE PRESĂ | Daniela Floroian lansează volumul „Oameni și destine”, luni, la Muzeul Principia din Alba Iulia Intrarea la evenimentul înțesat de momente artistice și muzicale este liberă

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ | Daniela Floroian lansează volumul „Oameni și destine”, luni, la Muzeul Principia din Alba Iulia Intrarea la evenimentul înțesat de momente artistice și muzicale este liberă

Luni, 14 noiembrie, de la ora 17.00, la Muzeul Principia din Alba Iulia aveți ocazia să participați la un eveniment de-a dreptul grandios, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Multicultural Business Institute, Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor, Delphy Institute și Alba Carolina TV.

Este vorba de evenimentul de lansare a unui nou volum semnat de scriitoarea Daniela Floroian, „Oameni și destine – 15 povești despre viață, valoare și profesionalism”, oferit publicului la puțin peste un an de la lansarea primei cărți de interviuri a autoarei, „Excelență și valoare”, care s-a bucurat de un real succes.

Elit - Gustul Desăvârșit

Personalitate culturală a județului Alba, prof. Daniela Floroian, alături de invitați de seamă intervievați în acest nou volum, ori pur și simplu prieteni de-o viață, la rândul lor vizibili la nivelul comunității locale și nu numai, prin prisma activității, a valoroasei contribuții în domeniile lor de activitate, și a exemplului de urmat, vă așteaptă să le descoperiți poveștile și să vă bucurați de un eveniment pregătit cu multă atenție și dedicare.

În deschidere vor lua cuvântul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia și Cornel Nistea, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, cărora li se va alătura sponsorul cărții, domnul prof. h. c. dr. Daniel Metz.

Momentele evenimentului se vor succeda apoi în calupuri, asemenea emisiunilor TV realizate de autoare, în fața publicului venind pe rând prefațatorii volumului „Oameni și destine”, respectiv Flaviu George Predescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România și Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, postfațatorii, respectiv prof.univ.dr. Ilie Moise și Cristian Mureșan, care vor face câte un laudațio, și, desigur, personajele volumului, care vor onora evenimentul fie fizic, fie, acolo unde nu a fost posibil, printr-o intervenție video.

Vă invităm așadar să-i descoperiți, într-o altă prezentare, pe cei care au făcut subiectul interviurilor realizate de autoare, respectiv Cornel Nistea, Mircea Cîmpeanu, Alexandru Știrban, Mircea Abrudeanu, Silvian Vicol, Sergiu Vitalian Vaida, Gheorghe Berghian, Cornel Țălnar, George Țălnar, Marcel Domșa, Daniela Cetean, Eugen Măcinic, Maxim (Iuliu-Marius) Morariu, Mihai-Octavian Groza, Ana Cosma, Gabriel Bucur și Cosmin Toma.

Din programul evenimentului face parte și proiecția video a filmului incredibilei translări a blocului A2 din Alba Iulia, din anul 1987, în prezența directorului de atunci al Antreprizei de Construcții-Montaj, implicat direct în această realizare, respectiv Mircea Abrudean, căruia îi veți putea adresa întrebări, și despre care veți afla mai multe intrând în posesia volumului ce-l are printre personajele intervievate.

Prezentările de luni, din cadrul evenimentului de lansare a cărții „Oameni și destine”, vor fi intercalate de momente artistice și muzicale oferite de elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, de cei ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, de inconfundabilul Gino și de elevii prof. Liuța Cîmpean și prof. Gheorghe Burz.

Evenimentul de luni, 14 noiembrie 2022, are loc în cadrul proiectului 3.17 Lansări și prezentări de carte, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Multicultural Business Institute, Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor, Delphy Institute și Alba Carolina TV.

Vă așteptăm la lansare, intrarea este liberă!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

DSVSA Alba: Ce trebuie să facă persoanele din zona montană care doresc să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare-prelucrare a laptelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSVSA Alba: Ce trebuie să facă persoanele din zona montană care doresc să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare-prelucrare a laptelui

În contextul derulării ”Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană”, informăm persoanele interesate că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba este autoritatea locală competentă pentru autorizarea acestora (la nivelul județului Alba).

Astfel, persoanele din zona montană care doresc să acceseze fonduri pentru înființarea de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui trebuie să se adreseze DSVSA Alba pentru obținerea autorizației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru funcționare. În cadrul instituției este organizat un birou de relații cu publicul ce ține de Serviciul Catagrafie, Autorizare, Înregistrare și Evidență Informatizată.

Nicio unitate nu poate funcționa înainte să fie autorizată sau înregistrată din punct de vedere sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programul de investiții poate fi de interes pentru locuitori din Alba având în vedere faptul că relieful montan ocupă circa jumătate din suprafața teritorială a județului. De asemenea, în Munții Apuseni sunt mulți crescători de bovine, în vreme ce la nivel de județ avem importanți producători de produse lactate.

În județul Alba sunt autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor 26 de centre de colectare lapte (majoritatea în zona de munte), respectiv 6 unități de procesare produse lactate (nici una dintre acestea nu se află în zona de munte).

Programul sprijină realizarea de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, respectiv: investiții în realizarea de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, în vederea colectării și/sau prelucrării laptelui și obținerea produselor derivate din acesta într-un spațiu amenajat corespunzător.

Pot accesa programul producătorii de lapte din zona montană pentru investiții în centre de colectare, precum și producătorii agricoli din zona montană pentru investiții în centre de colectare și prelucrare sau investiții în centre de prelucrare, care își desfășoară activitatea în zona montană și derulează finanțarea prin Program în zona montană.

Ghidul solicitantului este un material de informare a potențialilor beneficiari ai schemei de ajutor de stat privind Programul de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană și constituie un suport informativ pentru întocmirea proiectului conform cerințelor specifice ale schemei de ajutor de stat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| La Tribunalul Alba audierea minorilor se desfășoară în „Camera fermecată a lui Remi”: Care a fost sursa de inspirație

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| La Tribunalul Alba audierea minorilor se desfășoară în „Camera fermecată a lui Remi”: Care a fost sursa de inspirație

La Tribunalul Alba audierea minorilor se desfășoară în „Camera fermecată a lui Remi”, o cameră decorată în culori calde pentru a crea un mediu prietenos şi care să răspundă nevoii de apărare a drepturilor procesuale ale copiilor.

„Sursă de inspirație pentru denumirea acestei camere a fost cartea lui Hector Malot „Singur pe lume”, un roman despre copilărie şi maturizare, despre prietenie şi familie. Este povestea micului orfan Remi care crește și se maturizează dând piept cu viață plină de greutăți, se confruntă cu adevărate drame dar în tot acest timp nu își pierde speranța că își va regăsi adevărata familie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Povestea lui Remi este asemănătoare cu a multor copii care păşesc în aceasta cameră şi sunt implicaţi în procedurile judiciare ce se desfăşoară la Tribunalul Alba şi la Judecătoria Alba Iulia.

Numărul mare al cauzelor în care ascultarea minorilor este obligatorie a determinat conducerea Tribunalului Alba să răspundă cu promptitudine iniţiativei Lions Club Alba Iulia. Astfel, a fost amenajată o cameră decorată în culori calde, cu mobilier vesel dar şi cu donaţii în jucării din partea angajaţilor instanţei, cu scopul de a crea un mediu prietenos şi care să răspundă nevoii de apărare a drepturilor procesuale ale copiilor”, au scris reprezentanții Tribunalului Alba pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Marți, 22 noiembrie: Spectacolul ”Jubileul”, cu Skepsis, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

SKEPSIS vă prezintă spectacolul ”Jubileul”, marți, 22 noiembrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Anul 2022 este unul aniversar pentru Grupul Skepsis, marcând 20 de ani de la înființare. fapt pentru care au fost prezentate publicului pe întreg parcursul anului o serie de spectacole reprezentative, cu o semnificație și o importanță aparte în evoluția grupului.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Jubileul” este un spectacol care nu putea să lipsească din acest an, dacă nu pentru premiile cu care a fost răsplătit la numeroase evenimente la care a fost prezentat, măcar pentru titlul care îl recomandă pe deplin.

Este unul dintre cele mai bune spectacole din repertoriul trupei, construit pe baza unei piese într-un singur act semnată de celebrul dramaturg rus A.P.Cehov. Intriga se ţese în jurul lui Kuzma Nikolaevici, un funcţionar mărunt, dar silitor, care nu dorește decât să termine la timp un raport important pentru Directorul băncii în care lucrează. Este o zi festivă, în care Directorul va trebui să prezinte situația băncii în fața unei comisii a Consiliului Director și să organizeze și un banchet pentru prietenii săi din elita societății. Sub presiunea continuă care se acumulează treptat, un simplu birou poate deveni o bombă cu ceas gata să explodeze în orice moment.

”JUBIELUL este un spectacol din care nu lipsesc caracteristicile abordării cu Skepsis: notele de satiră, aluziile fine, jocul dezinvolt și elementele de actualitate – fiindcă tensiunea la care este supus personajul principal este drama trăită de fapt de foarte mulți dintre cei care acum, ca și atunci, sunt angajați în instituții și firme pentru a face munca a trei oameni cu plata unuia singur. Vă aşteptăm cu drag la un spectacol de comedie după o reţetă cu skepsis!” – Viorel Cioflică, Coordonator.

Biletele (20 lei pt adulți; 10 lei pt studenți și pensionari; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Joi, 18.11.2022, între orele 09.00-15.00 și Marți, 22.11.2022 până la ora 18.30. Fondurile obținute astfel sunt direcționate exclusiv spre susținerea proiectului cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2022”.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2022 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Muzeul Național al Unirii Alba Iullia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea