Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Sprijinul acordat de PSD a făcut ca județul Alba să aibă astăzi unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corneliu Mureșan: Sprijinul acordat de PSD a făcut ca județul Alba să aibă astăzi unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din țară

Județul Alba se află între primele județe din țară după Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Acest lucru se datorează în mare parte guvernelor PSD care au susținut dezvoltarea județului și au determinat cei mai importanți investitori străini să înceapă producția în Alba.

La pornirea activității, Bosch Rexroth și Daimler AG au primit, de la guvernele conduse de social-democrați, ajutoare de stat în valoare de zeci de milioane de euro. Fără acești bani, reprezentanții companiilor au declarat că nu ar fi investit în România. Între timp, Bosch și Daimler au investit, la rândul lor, peste 500 de milioane de euro și au angajat peste 5.000 de persoane, întorcând astfel în comunitățile locale ajutorul primit de la PSD. Germania rămâne principalul partener comercial al județului Alba.

Citește și: Comunicat de presă | PSD a făcut dreptate pentru pensionari! Cei 87.000 de seniori din județul Alba vor primi pensii mai mari cu 13,8% din această lună!

Un alt factor care a contribuit la creșterea economică a județului Alba este infrastructura rutieră. Cu 98 de kilometri de autostradă, străbătut de A1 și A10, județul Alba se află pe locul 3 în privința numărului total de kilometri de drum de mare viteză. Investițiile în autostrăzi și în infrastructura rutieră, susținute de PSD, au ajutat firmele locale să prospere. În Alba, își desfășoară activitatea cele mai puternice firme în domeniile lor de activitate, precum Transavia, Jidvei, Elit și Albalact. Aceste companii, precum și altele locale, fac din Alba un județ puternic.

Proiectele de infrastructură inițiate și dezvoltate în principal pe vremea guvernelor PSD au contribuit la creșterea accesibilității și atractivității județului pentru investitori străini și firmele românești. Pe lângă acestea, la fel de importante au fost măsurile fiscale adoptate la acea vreme.

Așadar, sprijinul acordat de PSD la momentul potrivit a făcut ca județul Alba să aibă astăzi unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din țară. Acest fapt are efecte pozitive asupra nivelului de trai și calității vieții multor oameni din județul nostru!

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea