Ziarul Unirea

Comunicat de presă, Claudiu RĂCUCI (PNL): Protejarea locurilor de muncă din economie este prioritatea numărul unu pentru PNL

Deputatul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI salută măsurile implementate de Guvern pentru protejarea locurilor de muncă din economia privată și consideră că măsurile aplicate până acum și-au făcut deja efectele pozitive:

”În perioada stării de urgență, peste 1,4 milioane de angajați au beneficiat de plăți pentru șomaj tehnic, astfel încât oamenii să aibă o sursă de venit pe perioada închiderii temporare a activităților economice. Nu vreau să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă Guvernul nu ar fi găsit resurse de peste 10 miliarde de lei pentru a susține locurile de muncă: 6,4 miliarde lei pentru plata șomajului tehnic, 2 miliarde lei pentru lucrătorii independenți sau persoane fizice autorizate, 1,5 miliarde lei pentru părinții care au stat acasă cu copiii.

ELIT

Pe lângă aceste măsuri, Guvernul PNL pune acum în practică un amplu pachet de măsuri pentru susținerea angajaților și angajatorilor, dintre care trei măsuri vor ajuta economia primată să treacă peste această criză severă. Astfel, Guvernul PNL implementează programul flexibil de muncă, asigurând plata a 75% din diferență dintre salariul brut pentru program normal de muncă și salariul brut pentru programul redus. De asemenea, Guvernul acordă un sprijin de 41,5% din salariul brut, dar nu mai mult de 41,5% din salariul mediu brut pentru angajații sezonieri cu contract de muncă pe perioadă determinată pentru o perioadă de 3 luni și pentru alți profesioniști – PFA-uri, întreprinderi individuale, profesii liberale. De asemenea, Guvernul asigură un sprijin de 35% din remunerația unei zile de muncă pentru lucrătorii zilieri, pentru o perioadă de 3 luni. Așadar, miliarde de euro atrași de Guvern din fondurile europene vor ajuta economia privată din România să susțină fiecare loc de muncă. Este deosebit de important ca angajații să fie protejați, pentru că, după ce vom depăși criza sanitară și economică, tot cu ei vom construi o Românie puternică.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419