Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Claudiu Nemeș (USR -PLUS): Județul Alba are nevoie urgentă de o nouă viziune de dezvoltare economică (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă privim în urmă cu treizeci de ani, constatăm cu tristețe că din întreaga economie a județului Alba, care exista înainte de 1989, acum mai există doar umbră și vis. Nu vorbim aici de nostalgia sau despre performanța economiei județului Alba a acelor vremuri, ci despre faptul că așa cum era aceasta atunci, mult hulită ulterior, a reușit să asigure pâinea la zeci de mii de conjudețeni și să contribuie masiv la achitarea datoriilor externe ale țarii.

Nu putem uita cât de lung era trenul cu navetiști de la Teiuș la Cugir sau câtă forfotă era în autogările județului după o zi de muncă. S-a ales praful de exploatările noastre miniere, așa încât am ajuns să importăm cărbune, întreprinderile mecanice au dat faliment, fabricile de confecții și tricotaje au dispărut, pe locul faimoaselor întreprinderi de odinioară vezi, astăzi, doar ruine, aurul de la Roșia Montană nici nu mai știm dacă ne mai aparține, iar pădurile noastre dispar, de la o zi la alta. Aceasta este, oameni buni, imaginea tristă a ceea ce a mai rămas în prezent din economia județului Alba, care, cândva, era funcțională.

Avem nevoie, în acest al doisprezecelea ceas, să înțelegem cu toții că nu mai putem continua cu aceeași politică dominată de interesele personale și de grup a celor care, periodic, se perindă la cârma țării, cu influențe pe linie de partid în administrațiile locale și județene. Și județul Alba a fost victima unor astfel de combinații politico-economice postrevoluționare, din care au avut de profitat doar unii cu stea în frunte sau, eventual, pe umeri, în dezavantajul total al celor mulți, oameni harnici și cinstiți, obișnuiți să-și câștige pâinea cu sudoarea frunții.

Alianța USR-PLUS are în vedere revigorarea economică a județului Alba prin politici coerente, clare, menite să stimuleze mediul de afaceri și să încurajeze inițiativa privată într-un mediu socio-economic puternic, bazat pe investiții sănătoase și liberă concurență loială. În acest sens, ca deputat, voi demara în Parlamentul României o serie de proiecte legislative, prin care economia județului Alba să se integreze perfect în contextul economic european.

Facilități fiscale pentru investitori, modernizarea infrastructurii rutiere, debirocratizarea instituțiilor publice, sprijinirea tinerilor antreprenori, taxe ,,zero” pe salariul minim și multe alte proiecte le am în vedere pentru a pune economia județului Alba pe drumul succesului și al prosperității, la care, pe bună dreptate, tânjim cu toții.

Oameni buni, este timpul reformării din temelii a României. E timpul să stopăm pentru totdeauna hoția, dezinteresul față de cetățeni, impostura, pilele și cumetriile din sistemul bugetar, să stârpim nedreptatea și abuzul, iar împreună să clădim o țară așa cum ne-o dorim și-n care să-ți fie drag să trăiești.
6 decembrie, va fi, cu siguranță, ziua renașterii unei Românii europene, moderne și civilizate, care va purta amprenta Alianței USR-PLUS!

Claudiu Nemeș
Candidat la Camera Deputaților din partea Alianței USR-PLUS Alba

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea