Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Claudiu Nemeș (USR -PLUS): Județul Alba are nevoie urgentă de o nouă viziune de dezvoltare economică (P)

Publicat

în

Dacă privim în urmă cu treizeci de ani, constatăm cu tristețe că din întreaga economie a județului Alba, care exista înainte de 1989, acum mai există doar umbră și vis. Nu vorbim aici de nostalgia sau despre performanța economiei județului Alba a acelor vremuri, ci despre faptul că așa cum era aceasta atunci, mult hulită ulterior, a reușit să asigure pâinea la zeci de mii de conjudețeni și să contribuie masiv la achitarea datoriilor externe ale țarii.

Nu putem uita cât de lung era trenul cu navetiști de la Teiuș la Cugir sau câtă forfotă era în autogările județului după o zi de muncă. S-a ales praful de exploatările noastre miniere, așa încât am ajuns să importăm cărbune, întreprinderile mecanice au dat faliment, fabricile de confecții și tricotaje au dispărut, pe locul faimoaselor întreprinderi de odinioară vezi, astăzi, doar ruine, aurul de la Roșia Montană nici nu mai știm dacă ne mai aparține, iar pădurile noastre dispar, de la o zi la alta. Aceasta este, oameni buni, imaginea tristă a ceea ce a mai rămas în prezent din economia județului Alba, care, cândva, era funcțională.

Avem nevoie, în acest al doisprezecelea ceas, să înțelegem cu toții că nu mai putem continua cu aceeași politică dominată de interesele personale și de grup a celor care, periodic, se perindă la cârma țării, cu influențe pe linie de partid în administrațiile locale și județene. Și județul Alba a fost victima unor astfel de combinații politico-economice postrevoluționare, din care au avut de profitat doar unii cu stea în frunte sau, eventual, pe umeri, în dezavantajul total al celor mulți, oameni harnici și cinstiți, obișnuiți să-și câștige pâinea cu sudoarea frunții.

Electrica Furnizare Discount

Alianța USR-PLUS are în vedere revigorarea economică a județului Alba prin politici coerente, clare, menite să stimuleze mediul de afaceri și să încurajeze inițiativa privată într-un mediu socio-economic puternic, bazat pe investiții sănătoase și liberă concurență loială. În acest sens, ca deputat, voi demara în Parlamentul României o serie de proiecte legislative, prin care economia județului Alba să se integreze perfect în contextul economic european.

Facilități fiscale pentru investitori, modernizarea infrastructurii rutiere, debirocratizarea instituțiilor publice, sprijinirea tinerilor antreprenori, taxe ,,zero” pe salariul minim și multe alte proiecte le am în vedere pentru a pune economia județului Alba pe drumul succesului și al prosperității, la care, pe bună dreptate, tânjim cu toții.

Oameni buni, este timpul reformării din temelii a României. E timpul să stopăm pentru totdeauna hoția, dezinteresul față de cetățeni, impostura, pilele și cumetriile din sistemul bugetar, să stârpim nedreptatea și abuzul, iar împreună să clădim o țară așa cum ne-o dorim și-n care să-ți fie drag să trăiești.
6 decembrie, va fi, cu siguranță, ziua renașterii unei Românii europene, moderne și civilizate, care va purta amprenta Alianței USR-PLUS!

Claudiu Nemeș
Candidat la Camera Deputaților din partea Alianței USR-PLUS Alba

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021

Publicitate

Politică Administrație

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

Publicat

în

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

În ședință se va discuta despre noua tulpină, dar și despre situația românilor aflați în Africa de Sud, după ce zborurile din și către această țară au fost anulate.

În Europa, un singur caz asociat variantei Omicron a fost descoperit în Belgia, un caz suspect a fost raportat în Germania şi un altul în Republica Cehă. Şaizeci şi una de persoane care au fost testate pozitiv la întoarcerea lor din Africa de Sud stârnesc îngrijorări şi în Ţările de Jos, însă, pentru moment, medicii olandezi nu putut să confirme dacă ele sunt purtătoare ale noii variante virale.

Electrica Furnizare Discount

Varianta Omicron a fost identificată şi în Malawi, Israel – la o persoană venită din Malawi -, Botswana şi Hong Kong.

Într-un comunicat, compania AstraZeneca a anunţat că a „dezvoltat, în strânsă colaborare cu Universitatea Oxford, o platformă vaccinală ce permite o reacţie rapidă la noile variante care pot să apară”. Compania farmaceutică anglo-suedeză a precizat că „desfăşoară deja cercetări în zonele în care noua variantă a fost detectată”.

Producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, Moderna şi Novavax s-au declarat şi ei încrezători în capacitatea serurilor lor de a combate eficient varianta Omicron.

sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Publicat

în

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Serviciul Administraţie publică locală, juridic contencios – Direcția juridică, administrație publică locală din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia, în conformitate cu prevederile art. 7 alin.(2) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, informează publicul interesat cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Alba Iulia Actualizat.

Etapa de consultare a populației se desfăşoară în perioada 26.11.2021-11.01.2022.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, cu privire la acest proiect de hotărâre, se pot depune în scris specificându-se articolul sau articolele din proiect sau regulament la care se referă, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, de pe str. : Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură sau în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, respectiv până la data de 10.12.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul de hotărâre și documentația referitoare la acest proiect pot fi consultate la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, camera 1 (Direcția Urbanism, Amenajarea Teritoriului) sau pe site-ul instituției www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii locali ai PSD Alba Iulia: Alianța PNL-USR vrea ca albaiulienii să asfalteze străzile pe care își construiesc casele

Publicat

în

Alianța PNL-USR din Consiliul Local a luat o decizie împotriva tuturor albaiulienilor care vor să își construiască o locuință familială în zone nemodernizate, fără Plan Urbanistic Zonal. Efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire este condiționată de amenajarea străzilor din banii oamenilor. Astfel, conducerea primăriei vrea să primească ”donații” doar drumuri modernizate de la cetățeni. În acest fel, foarte multe terenuri pentru care albaiulienii au plătit zeci de mii de euro devin practic neconstruibile. O parte din oameni rămân cu rate în bănci și cu devalorizarea peste noapte a terenurilor.

Noul regulament local privind investițiile private și publice în domeniul urbanismului și construcțiilor, votat de PNL și USR, conține o prevedere care este împotriva drepturilor și intereselor albaiulienilor de a-și construi o locuință familială pe un teren achiziționat cu acest scop. Potrivit acesteia, efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire se va realiza numai împreună cu recepția la terminarea lucrărilor branșamentelor la infrastructura tehnico-edilitară aferente noilor construcții și a căilor de acces. Calea de acces trebuie să fie la stadiu de drum bordurat, balastat, să aibă proiectată scurgerea apelor pluviale și circulații pietonale la strat de uzură.

Practic, cei care vor să își construiască o casă pe o stradă nemodernizată, fără PUZ, din zona Micești sau Pâclișa, spre exemplu, trebuie să aibă în vedere introducerea sistemului de canalizare și modernizarea drumului. Pe lângă că nu este justificată, o astfel de investiție este imposibilă pentru peste 95% dintre albaiulieni, iar prin decizia luată PNL și USR își bat joc de cei care până ieri au plătit mulți bani pe un astfel de teren pentru a avea o locuință personală.

Electrica Furnizare Discount

Cel mai grav este că PNL și USR au schimbat regulile în timpul jocului, afectând oamenii cinstiți, care și-au cumpărat un teren în zone nemodernizate, cu zeci de mii de euro, iar valoarea acestora va scădea peste noapte, în contextul în care recepția tehnică a locuințelor nu va mai putea fi făcută.

Practic, ceea ce vrea conducerea PNL-USR a Primăriei Alba Iulia este să se scape de modernizarea drumurilor și introducerea unor utilități, uitând că unul dintre rolurile sale principale este chiar acela de a investi în infrastructura rutieră și edilitară.

PSD nu a fost niciodată de acord cu haosul urbanistic din Alba Iulia, cu blocurile ”răsărite” între case, dar considerăm că nu putem să condiționăm recepția tehnică a locuințelor de amenajarea străzilor. Sunt foarte mulți oameni care nu au posibilitate financiară să își cumpere locuințe familiale sau terenuri în zonele centrale ale orașului, iar singura lor posibilitate este să se orienteze spre zonele marginale și suburbii.

Consilierii social-democrați au fost singurii care au ținut partea albaiulienilor și i-au îndemnat pe cei de la PNL și USR să chibzuiască mai mult această decizie care afectează în mod direct oamenii. În continuare, PSD consideră că trebuie căutate soluții, împreună cu specialiștii, pentru a îmbunătăți dezvoltarea urbană și pentru a avea un oraș mai prietenos cu oamenii, dar fără ca interesele lor să fie afectate.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare