Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu, USR Alba: „Într-o Românie normală, Alba Iulia s-ar pregăti de mâine să își aleagă noul primar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu, USR Alba: „Într-o Românie normală, Alba Iulia s-ar pregăti de mâine să își aleagă noul primar”

Într-o Românie normală, prefectul de Alba ar fi constatat, din proprie inițiativă, încetarea mandatului primarului din Alba Iulia și ar fi pus capăt „șmecheriilor politice”.

Într-o Românie normală, primarul din Alba Iulia și-ar fi cerut scuze pentru că s-a șters cu bocancii, împrumutați de la noul șef de partid, generalul Ciucă, pe legile acestei țări.

Dar România nu mai e de mult normală, iar legea, ordinea, corectitudinea sunt pentru majoritatea politicienilor doar sloganuri de campanie electorală. E trist, dar aceasta este realitatea cu care luptăm, zi de zi.

Am explicat și voi continua să explic: nu vreau ca Gabriel Pleșa să își piardă mandatul pentru că s-a reîntors „la origini”, „în matcă” sau cum mai cataloghează în aceste zile PNL-ul. Am început un demers legal pentru a sancționa gestul unui primar care se joacă de-a traseismul politic și își bate joc de legile acestei țări.

Sunt omul care, în 2020, și-a asumat aducerea lui Gabriel Pleșa în USR pentru că l-a considerat un om integru, profesionist, corect și curajos.

L-am văzut ca omul care fusese îngenunchiat și umilit de caracatița care pusese stăpânire pe Alba Iulia, un om care dorea să se ridice și să lupte.

Citește și: De ce s-a întors primarul Gabriel Pleșa la PNL și ce decizii greșite a luat USR. Explicațiile edilului de la Alba Iulia

Eu și colegii mei din USR l-am sprijinit și am luptat lângă el, crezând în șansele sale mai mult decât credea el. Uman ne-a dezamăgit. L-am văzut recent laș, incorect și fără curajul de a-i privi în față pe cei care i-au fost alături.

Profesional îl vor judeca albaiulienii la următoarele alegeri. Eu știu doar că în ultimii trei ani am plecat de tot mai multe ori capul și mi-am cerut scuze pentru ceea ce făcea sau nu făcea primarul meu.

Priveam cu invidie la Timișoara sau Brașov, unde primarii USR reușeau să aducă adevărata revoluție a bunei guvernări în administrația locală. În tot acest timp, primarul și colegul meu de la Alba Iulia avea doar o singură țintă: să nu supere baronii liberali, ca într-o bună zi să îl accepte înapoi în matcă.

Citește și: Lovitură pentru primarul din Alba Iulia. USR a solicitat să se constate încetarea de drept a mandatului de primar a lui Gabriel Pleșa

Pentru toate acestea îl judecă albaiulienii. Eu și colegii din USR vrem doar să fie pedepsit pentru că are tupeul să se joace cu legile României.
Noapte bună, Alba Iulia! Luptă ca să ai parte de normalitatea pe care o meriți!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020

Unirea Ziarul

Publicat

în

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020 La scrutinul din 9 iunie, numărul consilierilor locali se va reduce la nivelul județului Alba cu 10 consilieri locali, câte 2 în 5 unități administrativ-teritoriale (UAT), ca urmare a reducerii populației comparativ cu ultimele alegeri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea