Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Guvernarea PSD-PNL a reușit „performanța” de a arunca România în haos

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Guvernarea PSD-PNL a reușit „performanța” de a arunca România în haos

Coaliția PSD-PNL a reușit performanța ca, în mai puțin de două luni de guvernare, să arunce România în haos. Hoție, demagogie, incompetență și nepăsare sunt cuvintele care caracterizează o guvernare devenită toxică pentru țară. Noul an a început cum nu se putea mai prost: prețurile la electricitate și la gaz au explodat, inflația se accentuează, iar românii sunt tot mai săraci. Pensionarii primesc o mărire a pensiilor, care reprezintă doar „praf în ochi”, în timp ce pensiile speciale sunt crescute cu 20%. În opoziție, PNL promitea că va elimina pensiile speciale în 30 de zile. De atunci au mai curs multe promisiuni liberale, iar liderii PNL au ajuns la fel ca și cei din PSD: mint precum respiră și își bat joc de români.

Ce a rămas în urma coaliției PNL – PSD după aproximativ 2 luni de guvernare?

1.Au aruncat România în criză energetică și românii sărăcesc plătind facturi enorme la gaze și electricitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest timp, cel care trebuia să ne apere interesele, șeful Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Dumitru Chiriță, este absent nemotivat, iar mass-media susține că s-ar relaxa într-un paradis tropical în Republica Dominicană. Acest băiat deștept, înșurubat în funcție de PSD, se bucură de un salariu de 57.000 de lei pe lună sau 12.000 de euro, adică echivalentul a 57 de pensii minime. Într-o Românei NORMALĂ, șeful ANRE ar trebui să își dea demisia sau să fie demis, nu pentru salariul nesimțit pe care îl încasează, ci pentru că a tăcut mâlc și nu a mișcat nici măcar un deget, în timp ce țara se scufunda în criză energetică. Autoritatea pe care o conduce are obligația de a proteja piața energiei și pe consumatori, astfel încât putea interveni pentru a evita situația dezastruoasă în care am ajuns. Prin lipsa măsurilor concrete pentru a stopa criza energetică, monstruoasa coaliție PSD – PNL demonstrează că este părtașă la sărăcirea românilor, protejând în schimb interesele băieților deștepți din energie. Cu complicitatea ministrul Economiei, Virgil Popescu, a șefului ANRE, Dumitru Chiriță, și a celorlalți membri ai Guvernului, firmele șmecherilor din energie prosperă în această perioadă, în timp ce populația sărăcește.

2.Și-au împărțit ciolanul și au căpușat instituțiile publice

Apoi, liberalii și pesediștii au fost ocupați în această perioadă să își împartă ciolanul, astfel încât au căpușat și politizat instituțiile publice și companiile de stat. Au devorat tot ce se putea din zona publică, instituție cu instituție și companie cu companie, dorind astfel să-și satisfacă toată camarila din partidele PNL si PSD. Meritocrația a ajuns o glumă bună, iar în funcție sunt promovați oameni incompetenți, dar obedienți șefilor și baronilor politici.

3.Și-au bătut joc de pensionarii români

PNL și PSD au demonstrat că puțin le pasă de soarta pensionarilor români și îi condamnă la sărăcie lucie. Creșterea inflației, explozia prețurilor la energie, lipsa măsurilor sociale și economice coerente duce la creșterea numărului de români aflați în sărăcie. Peste un sfert dintre români sunt, potrivit statisticilor, în sărăcie lucie, iar numărul lor este în creștere.

4.Au gestionat dezastruos pandemia

Guvernul PNL – PSD și-a demonstrat incompetența și în gestionarea pandemiei, iar noul val ne-a prins nepregătiți. Românii ajuns să se imunizeze în masă, iar cei care au șanse supraviețuiesc, în timp ce persoanele răpuse de virus sunt doar niște cifre în statistici. Aceasta este politica sanitară promovată de două partide interesate doar de sifonarea banului public și de procentele din sondajele politice.

5.Sunt pe punctul să dea de gard cu PNRR și România să piardă miliarde de euro pe la Uniunea Europeană

Guvernarea incompetenților este pe punctul de a da de gard și cu Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce ar însemna că România va pierde miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Programul croit de colegii din USR-PLUS și aprobat de Comisia Europeană cuprinde măsuri serioase de reformă pe care politrucii și demagogii din PNL și PSD nu au curaj și nu vor să le implementeze. De acum, fiecare ezitare și întârziere în PNRR se va cuantifica în bani pierduți de comunitățile din România.

6.România a ajuns la o datorie istorică

România are o datorie publica istorică de peste 57 miliarde de euro, trăim pe datorie de câțiva ani de zile si rămâne ca, în viitor, copii noștri să plătească incompetenta guvernanților de acum. Nepăsarea lor o plătim noi toți, pentru că tot ce au sădit aceste 2 partide izvorâte din FSN se întoarce împotriva lor și împotriva românilor. România e jefuita de 30 de ani și se pregătesc alte tunuri de miliarde de euro din bugetul statului.

Acestea sunt doar câteva dintre „mărețele realizări” ale Guvernării PNL-PSD, o guvernare care își bate joc de românii simpli, îi umilește și îi sărăcește. În aceste două luni ne-am convins cu toții cu liberalii și pesediștii sunt la fel: politruci, demagogi și incompetenți. Nu pot și nu vor să pună țara aceasta pe roate și să reformeze instituțiile statului. România are nevoie de stabilitate, România are nevoie de reforme, România are nevoie de investiții. Pentru ca toate acestea să se realizeze, România are nevoie de un guvern activ, un guvern competent, care să fie aproape de cetățeni. Guvernul PNL – PSD nu este și nu va fi niciodată un astfel de guvern deoarece principala țintă a acestei guvernări este jefuirea banului public.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Spitalului Municipal Aiud i s-a aplicat o corecție financiară foarte mare, în valoare de 856.055, lei de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale.

„Consider că pierderea acestei sume mari de bani prin nerespectarea legii și prin incompetență, reprezintă un lucru extrem de grav pentru orașul nostru. Corecția financiară a fost efectuată prin două rapoarte de neconformitate emise de instituția de stat, care inițial nu ne-a fost prezentată în ședință, ci doar ulterior după ce am solicitat, în mod expres, acest lucru.

Cel mai grav aspect este că gaura de 856.055 lei a fost astupată prin reducerea cheltuielilor spitalului pentru materiale sanitare, medicamente, hrană pentru oameni, încălzire, iluminat și forță motrică, alte bunuri și servicii, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe scurt, incompetența este suportată de către cetățeni și nu de cei vinovați. În urma acestei corecții financiare, cetățenii bolnavi vor beneficia de materiale sanitare mai puține, de medicamente mai puține și în general de servicii mai proaste și nu din cauza personalului medical ci din cauza incompetenței și/ sau părtinirii unora aflați „la butoane”.
În data de 19 mai 2022 am fost chemați în ședința de Consiliu Local, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Municipal Aiud, în urma acestei corecții financiare, în valoare de 856.055 lei. Potrivit Procesului verbal nr. 14110/17.05.2022, suma de 856.055 lei care nu va mai fi finanțată din fonduri europene a determinat o reducere a sumelor destinate funcționării optime a Spitalului astfel:

1. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 385.000 lei, pentru materiale și prestări servicii cu caracter funcțional;
2. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 170.000 lei, pentru alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
3. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 55.220 lei, pentru încălzit, iluminat și forță motrică;
4. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 80 lei, pentru hrană pentru oameni;
5. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 21.880 lei, pentru medicamente;
6. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 223.960 lei, pentru materiale sanitare;

Iată un pasaj extras din Raportul prin care i s-a aplicat corecția financiară Spitalului Municipal:

”Nici anunțul de participare/concesionare/invitația la procedura concurențială publicat/publicată nici documentația de atribuire sau răspunsurile autorității/entității contractante la solicitările de clarificări ale operatorilor economici nu descriu suficient de detaliat criteriile de atribuire împreună cu factorii de evaluare și ponderile acestora având astfel un efect de limitare nejustificată a concurenței (ca de exemplu, absența detaliilor suficiente ar fi putut avea un efect de descurajare a potențialilor ofertanți)”

În opinia acestei autorități a statului, Spitalul Municipal Aiud a descurajat concurența pentru a nu se depune mai multe oferte în procedura de licitație a materialelor medicale. Culmea-culmilor este că se discută tocmai despre achiziția acelor materiale medicale despre care aproximativ acum un an, colega mea, doamna consilier Nistea, afirma că sunt supraevaluate cu prețuri astronomice.

În loc să fie profund preocupate de acest subiect și de stabilirea vinovaților și de recuperarea sumelor, atât doamna primar cât și doamna viceprimar au afirmat că aceste corecții sunt obișnuite. M-au facut curios, sincer să fiu, cu aceste afirmații.

Consider că autoritățile competente trebuie să facă lumină în acest caz, chiar dacă consilierii PNL-UDMR au votat rectificarea bugetului spitalului și ”acoperirea găurii”. Consider că orașul nostru a fost prejudiciat direct sau indirect cu această sumă iar vinovații trebuie să plătească și nu cetățenii.

Supărată de intervențiile mele în legătură cu spitalul și cu operatorul de salubritate, doamna primar a afirmat în ședință faptul că eu am ajuns la apogeul incompetenței.

Consider că nu privește unde trebuie atunci când se referă la incompetență. Oare dânsa consideră competenți pe cei care prejudiciază acest oraș?

O să revin cu detalii și despre acest subiect cât și despre situația operatorului de salubritate dezbătută în CL.

Dragoș Crișan, Consilier local USR – Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare