Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Administrație PSD eficientă în Alba: Centru socio-medical, la standarde europene, construit în comuna Stremț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrație PSD eficientă în Alba: Centru socio-medical, la standarde europene, construit în comuna Stremț

Din dorința de a fi alături de persoanele vârstnice și vulnerabile, dar și cu scopul de a aduce serviciile medicale mai aproape de pacienții din mediul rural, la Stremț a fost construit un centru multifuncțional socio-medical, la standarde europene, care funcționează în interesul oamenilor. Primarul Ștefan Traian Popa, alături de echipa social-democrată din consiliul local, a reușit să obțină fonduri nerambursabile FEADR, prin intermediul Strategiei de Dezvoltare Locală a Grupului de Acțiune Locală Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare.

Edificarea de la zero a centrului socio-medical destinat persoanelor vârstnice și persoanelor cu o condiție socială precară a început în anul 2019 și s-a finalizat în anul 2021. Clădirea este dotată cu echipamente și aparatură adecvate, mobilier nou și asigură condițiile necesare realizării consultațiilor medicale primare. De asemenea, persoanele vârstnice, singure sau aflate în dificultate, primesc îngrijiri la domiciliul lor. Astfel, centrul este axat pe două importante componente: medical și social.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor a fost încheiat un parteneriat cu o asociație acreditată, iar pentru a nu pune presiune financiară asupra bugetului primăriei și pentru a nu periclita alte investiții, a fost accesată o linie de finanțare prin care sunt decontate serviciile sociale pentru o perioadă de 5 ani.

De asemenea, în comuna Stremț, primarul Ștefan Traian Popa și echipa PSD au acordat o atenție deosebită infrastructurii rutiere, la ora actuală fiind asfaltate toate drumurile comunale, care deservesc locuințe ale oamenilor din cele 4 sate: Stremț (reședința), Geomal, Geoagiu de Sus și Fața Pietrii. În prezent, se caută linii de finanțare pentru asfaltarea drumurilor care deservesc exploatații agricole și fac legătura cu sate din alte comune.

Legat de Educație, cele două școli gimnaziale din comună, la care învață peste 200 de preșcolari și elevi, au fost reabilitate și asigură condiții optime pentru întreg procesul educațional. Grija față de parcuri și locurile de joacă a fost constantă, iar acest lucru este apreciat de către părinți și copii.

Un alt accent important a fost pus pe asigurarea tuturor utilităților pentru cetățeni. În prezent, la Stremț, nu există zonă neelectrificată. Pe Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv pe Programul Anghel Saligny, au fost depuse noi proiecte, pentru extinderea sistemelor de canalizare și gaz metan, astfel încât toți locuitorii comunei să beneficieze de acestea.

O altă investiție importantă și aprobată este construcția unei săli de sport, cu 120 de locuri în tribune, care se va realiza prin Compania Națională de Investiții și de care se vor bucura în special tinerii.

Primarul Ștefan Traian Popa și-a dorit din prima zi a mandatului creșterea calității vieții celor circa 2.500 de cetățeni, iar comuna Stremț să fie una frumoasă, curată, atractivă pentru locuit. La Stremț, la fel ca în toate administrațiile social-democrate din județ, se face administrație, nu politică, iar interesul cetățeanului este cel care primează!

Comunicat de presă

Organizația județeană a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea