Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Complexul Maria Beatrice din Alba Iulia, dotat cu aparat de amprentare digitală pentru confecţionare susținători plantări

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, prin Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice în parteneriat cu S.C. Ortoprofil Prod România, dispune, începând cu 11ianuarie 2013, de aparatul Podoscop B21- Pedikom care permite amprentarea digitală în vederea confecţionării de susținători plantari Pedikom (Talonete Pedikom ). Aparatul este unic în județul Alba, mai sunt doar 6 (șase) astfel de aparate în România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Amprentarea digitalizată este prelucrată computerizat, porţiunile cu presiuni diferite fiind evidenţiate în culori diferite și tri-dimensional. Cu ajutorul imaginiilor se poate diagnostica poziţia defectoasă a gleznelor, degetele ciocan, picior plat, pinten calcanean, deviaţiile curburilor fiziologice la nivel plantar, scurtări mici ale membrelor inferioare.

Amprentarea digitalizată se trimite în format electronic în Ungaria, unde sunt fabricate talonetele, prin purtarea cărora se obţine o corecţie dinamică, rezultând îmbunătăţirea treptată a staticii piciorului. Talonetele sunt fabricate din polimeri biocompatibili, evitând astfel apariţia alergiilor de contact şi a micozelor pe piele, înălţarea sau susţinerea bolţii plantare transversale şi longitudinal realizându-se pentru mărimi ale piciorului de la 18 la 50.

Durata obținerii talonetelor din momentul amprentării este de 14 zile. Costul perechii de taloneți este de 84 RON.

Podoscop B21- Pedikom a fost achiziționat în urma derulării Proiectului „Dezvoltarea instituţională şi a calităţii serviciilor de recuperare-reabilitare, pentru copii cu afectiuni neuromotorii și osteoarticulare, de la Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, Alba Iulia, proiect derulat în cadrul Programului Municipal pentru acordarea de finanțări nerambursabile activităților non-profit de interes general pe anul 2012-Alba Iulia.

Parteneri în proiect: Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice Alba Iulia

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.

Prețul de achiziție: 11 234,40 RON. Aparatul a fost testat și calibrat timp de două luni și, începând cu 11 martie 2013, a devenit accesibil”,  se arată într-un comunicat al Asociației Non-Guvernamentale Maria Beatrice Alba Iulia.

● Cine poate să mai beneficieze de serviciile Complexului?

Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice din Alba Iulia, asigură tratamente de specialitate pe termen lung copiilor cu vârste cuprinse în intervalul 6 luni – 18 ani, pentru:

• Afecțiuni neuromotorii și osteoarticulare: tetrapareze spastic-diskinetice, hemipareze, monopareze, parapareze, hipotonism, spina bifida, retracție de tendoane, distrofii musculare;

• Afecţiuni musculo-scheletale: cifoze, scolioze, lordoze, platfus, genu var, genu valg, boala “oaselor de sticlă”;

• Afecțiuni motorii datorate accidentărilor: recuperare pre și postoperatorie.

Mai multe informații puteți obține accesând pagina de internet mariabeatrice.ro/ sau pagina oficială Facebook: ”Complexul Maria Beatrice”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea