Competiție în USL Alba pentru alegerile parlamentare – vezi ce candidați au șanse să fie desemnați

USL Alba a amânat pentru prima jumătate a lunii octombrie desemnarea candidaților la algerile parlamentare. Potrivit unor surse din interiorul uniunii până în acest moment colegiile au fost împărțite numai numeric – 4 pentru PNL și 3 pentru PSD-UNPR, iar în următoarea perioadă se desfășoară negocieri între partide și sondaje interne pentru a fi desemnați candidații cu cele mai mari șanse la un fotoliu de deputat sau senator.

Alegerea este destul de dificilă, mai ales pentru liberali unde, pe unele colegii există câte 5 candidaturi, în timp ce din PSD-UNPR Alba doar 5 politicieni și-au exprimat dorința de a candida iar concurența ajunge la cel mult doi pe un loc.

ELIT

Astfel din PNL Alba s-au înscris pe liste: Teodor Atanasiu (pentru Colegiul senatorial nr.1); Călin Potor – deputat în funcţie, Gabriel Pleşa, Nicolae Popa, Elena Ignat şi Simone Albani (pentru Colegiul de deputați Alba Iulia); Mihai Nicuşor, Emil Muntean, Cornel Berindei, Florin Roman şi Dan Coriolan Simedru (pentru Colegiul de deputați Cugir Zlatna).

De remarcat prezența pe listă a prefectului de Alba, Dan Coriolan Simedru, care în acest moment este apolitic (a demisionat din PNL la numirea în funcţia de prefect), dar și concurența pe care o are deputatul Călin Potor care, potrivit protocolului ar fi cel mai îndreptățit să candideze.

În colegiul Sebeş-Blaj, care, potrivit liberalilor, le-ar reveni după ce au făcut „schimb” cu PSD, nu s-a înregistrat nicio candidatură.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Din PSD-UNPR Alba și-au anunțat candidaturile Ovidiu Jidveian (Colegiul de deputați Sebeș-Blaj), Ioan Dîrzu (Colegiul de deputați din Munții Apuseni), Radu Coclici (Colegiul senatorial nr.2 sau Colegiul de deputați Aiud – Ocna Mureș), Nicolae Dobra de la UNPR (Colegiul senatorial nr.2), și Virgil Narița (Colegiul de deputați din Munții Apuseni).

Potrivit surselor din interiorul uniunii alegerea nu este tocmai ușoară și în final ar putea fi ”sacrificați” cel puțin un liberal și un social-democrat care ar fi trebuit să aibă prioritate la candidatură, respectiv Călin Potor care ar fi surclasat de Simone Albani în preferințele conducerii PNL Alba și Radu Coclici care ar putea rămâne pe dinafară din cauza protocolului PSD-UNPR.

Astfel, potrivit calculelor în funcție de votul politic de la alegerile locale și de notorietatea de care se bucură politicienii, lista finală de candidați ar putea fi următoarea: Teodor Atanasiu – Colegiul Senatorial nr.1 și Nicolae Dobra – Colegiul senatorial nr.2; Simone Albani sau Călin Potor (Colegiul de deputați Alba Iulia), Mihai Nicușor sau Florin Roman (Colegiul de deputați Cugir-Zlatna) și Ioan Dîrzu (Colegiul de deputați Munții Apuseni) – având în vedere că USL are mari șanse să câștige alegerile în aceste zone dacă are susținerea primarilor care în majoritate sunt de la PNL și PSD; Nicolae Popa – Colegiul de deputați Aiud – Ocna Mureș (candidatul cel mai creditat cu șanse reale să lupte împotriva democrat-liberalei Oana Badea pentru acea zonă); Ovidiu Jidveian – Colegiul de deputați Sebeș – Blaj (zonă în care a obținut un scor destul de bun și la precedentele alegeri).

Reamintim că deși în județul Alba PDL a câștigat alegerile locale cu o diferență de 1,3% pe vot politic față de USL, la alegerile parlamentare nu mai are ”locomotivele” care au adus un mare număr de voturi – Mircea Hava și Ion Dumitrel. Pe de altă parte, din cauza situației economice prin care trece țara și USL și-a mai pierdut din încredere, astfel că toate partidele implicate în alegerile parlamentare din acest an sunt obligate să calculeze cu cea mai mare atenție șansele candidaților pe care îi vor arunca în luptă.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Alex Danila 23 septembrie 2012 at 14:35

Potor va ramane pe margine iar,asa cum a patit-o la locale!

pawel 24 septembrie 2012 at 7:43

Iar se lupta nulitatile care sa ajunga acolo sus la ciolan.. ca altceva nu ii intereseaza pe acesti mafioti care fura zilnic de la poporul tot mai amarat…sa va fie rusine tiganilor!

M.C. 24 septembrie 2012 at 11:45

Ai perfecta dreptate!Insa cine,are cea mai mare vina-BANDITII SI TILHARII,CARE ASUPRESC NATIUNEA(cu mici exceptii)?NU CRED DELOC.Ei nu au,mare vina.Vina apartine,APROAPE IN EXCLUSIVITATE NATIUNII ROMANE,PTR. CA AIA DOAR,NU SE ALEG SINGURI.ROMANII,VOTEAZA PROST DE FIECARE DATA,CA DUPA ACEEA SA INCEAPA,VAICARERILE,INJURATURILE,APOSTROFARILE,ETC.Pai asta este si o regula,cumva de baza a vietii=cum i-ti asterni,asa dormi.Pai daca,ti-ai asternut spini,vrei sa dormi confortabil?Nu cred.Deci,cind se voteaza prost,per general,nu se poate traii decent.Nu realizeaza inca ROMANUL,ce putere are un vot,dat cu discernamint,nu cumparat cu:-mici,bere,galeti,tricouri si alte TIMPENII SI NIMICURI.Cu alte cuvinte,se vinde romanul-IEFTIN DE TOT-PE NIMIC.In loc,cind vine o campanie electorala,un ins,sa ia de la toti,cit se poate si tot ce se poate si sa voteze cu DISCERNAMINT-NU SUBIECTIV.DESTEAPTA-TE ROMANE !!!!!

Comentariile sunt oprite