Rămâi conectat

Ştirea zilei

Compania Star Transmission se extinde la Sebeş şi Cugir

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Compania Star Transmission continuă să se extindă cu noi capacităţi de producţie în judeţul Alba. Societatea româno-germană a demarat deja activitatea într-o nouă hală de producţie la Sebeş, unde intenţionează să mai construiască încă o clădire cu dotările necesare pentru asamblarea cutiilor de viteze pentru autoturismele/camioanelor  Mercedes.

La Cugir, societatea a cărui acţionar majoritar este concernul german Daimler AG, a început demersurile pentru extinderea halei actuale de producţie, pe o suprafaţă de 4.776 metri pătraţi.

La Sebeş, Star Transmission a continuat să facă angajări pe tot parcursul acestui an creând unele nemulţumiri altor firme de producţie care funcţionează în aceeaşi zonă industrială, aceştia trezindu-se că angajaţii lor pleacă să lucreze la noua întreprindere. Pentru funcţionarea la capacitate optimă, compania are nevoie doar aici de circa 100 de angajaţi.

Potrivit proiectului depus de companie la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba.pentru parcurgerea procedurilor de avizare, la Cugir, se va extinde unei hala de producţie pentru instalarea unei noi linii de producţie, destinată prelucrării prin aşchiere a pieselor şi accesoriilor pentru autovehicule şi motoare. Şi în acest caz Star Transmission SRL Cugir va creşte numărul angajaţilor cu peste 100 de persoane, numărul mediu al salariaţilor companiei ajungând la peste 700.

“În acest scop vor fi amplasate în extinderea halei de producţie o serie de utilaje pentru prelucrare prin aşchiere care vor folosi lichide de răcire diverse. Utilajele ce urmează a fi amplasate sunt: 40 de strunguri, 6 centre de prelucrare, 10 maşini de frezat dantura, 14 maşini de ajustat dantura, 8 maşini de rectificat dantura, 6 maşini de brosare, 6 maşini de frezare dantura, 3 maşini de presare”, se arată în proiectul depus la APM.

Halele în care funcţionează la Cugir, compania româno-germană, au aparţinut Uzinei Mecanice (UM Cugir).

În anul 2011 Star Transmission  a înregistrat o cifră de afaceri netă de aproape 30 de milioane de euro şi o pierdere de circa 700.000 de euro..


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii În perioada 11-12 mai 2024, complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș, aniversează un an de la inaugurare printr-o serie de evenimente și spectacole, dedicate sportivilor, copiilor și tuturor celor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea