Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Compania Elit, deținută de omul de afaceri Dorin Mateiu, va fi cumpărată de cel mai mare furnizor de carne de porc din lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Elit, deținută de omul de afaceri Dorin Mateiu, va fi cumpărată de cel mai mare producător de carne de porc din lume. Elit este a patra companie mare din industria alimentară din județul Alba, pe lângă Albalact, Supremia și Alpin 57 Lux, care se vinde unui gigant.

Prin intermediul Smithfield, Grupul WH, cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, a incheiat, pe 25 septembrie, un acord de cumparare a actiunilor a doua companii din Romania, Elit si Vericom.

Aceasta miscare va extinde si mai mult operatiunile Grupului WH in Europa. In urma achizitionarii intregului capital social al celor doi producatori romani, Smithfield, parte a Grupului WH, ar putea ajunge liderul industriei carnii din Romania.

„Grupul se asteapta ca prin aceste achizitii Smithfield sa devina lider pe piata produselor din carne din Romania, cu un portofoliu mai mare”, se arata in comunicatul grupului chinez, postat de 4-traders.com.

Elit si Vericom produc aproape 25.000 de tone de produse din carne anual, pentru mai mult de 12.000 de clienti. Cele doua companii isi pot mari capacitatea de productie la 45.000 de tone pe an. Elit si Vericom opereaza trei unitati de productie a carnii ambalate, cinci centre de distributie si active conexe in Romania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea