// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Compania Elit, deținută de omul de afaceri Dorin Mateiu, va fi cumpărată de cel mai mare furnizor de carne de porc din lume

Compania Elit, deținută de omul de afaceri Dorin Mateiu, va fi cumpărată de cel mai mare producător de carne de porc din lume. Elit este a patra companie mare din industria alimentară din județul Alba, pe lângă Albalact, Supremia și Alpin 57 Lux, care se vinde unui gigant.

Prin intermediul Smithfield, Grupul WH, cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, a incheiat, pe 25 septembrie, un acord de cumparare a actiunilor a doua companii din Romania, Elit si Vericom.

Aceasta miscare va extinde si mai mult operatiunile Grupului WH in Europa. In urma achizitionarii intregului capital social al celor doi producatori romani, Smithfield, parte a Grupului WH, ar putea ajunge liderul industriei carnii din Romania.

„Grupul se asteapta ca prin aceste achizitii Smithfield sa devina lider pe piata produselor din carne din Romania, cu un portofoliu mai mare”, se arata in comunicatul grupului chinez, postat de 4-traders.com.

Elit si Vericom produc aproape 25.000 de tone de produse din carne anual, pentru mai mult de 12.000 de clienti. Cele doua companii isi pot mari capacitatea de productie la 45.000 de tone pe an. Elit si Vericom opereaza trei unitati de productie a carnii ambalate, cinci centre de distributie si active conexe in Romania.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

3 Răspunsuri la Compania Elit, deținută de omul de afaceri Dorin Mateiu, va fi cumpărată de cel mai mare furnizor de carne de porc din lume

  1. .. 26.09.2017 la 15:14

    Cu ocazia asta poate se termina cu poluarea raului Mures si a aerului de la reiduurile deveersate de Elit.

  2. metatron 26.09.2017 la 17:39

    keep dreamin about that :)

  3. toma 27.09.2017 la 9:46

    poate, acum, o sa mancam si carne de caine….