Comitetul Județean de Inițiativă și Prefectura Alba solicită Guvernului finanțarea și edificarea Monumentului Marii Uniri

monumentul unirii2Prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, s-a intâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu reprezentanți ai asociațiilor culturale din judet și ai instituțiilor de cultură, având ca temă de discuție edificarea Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia.

În cadrul întâlnirii s-a făcut o trecere în revistă a măsurilor ce vor fi luate pentru obținerea sprijinului din partea autorităților statului. Astfel, în perioada imediat următoare, președintele Comitetului Județean de Inițiativă, Nicolae Popa, va face demersuri la Ministerul Culturii și la Ministerul Finanțelor Publice pentru obținerea finanțării.

La rândul său, prefectul de Alba a arătat că intenționează să coopteze în cadrul Comitetului Județean de Inițiativă pe vicepremierii Liviu Dragnea, Gabriel Oprea și Daniel Constantin (ultimul manifestându-și deja interesul și sprijinul pentru realizarea monumentului).

Gheorghe Feneșer a mai arătat că în urma adreselor transmise s-au primit mesaje de susținere din partea unor prefecți și președinți de consilii județene din țară, mesaje ce vor fi înaintate Guvernului, alături de documentația de specialitate, cu solicitarea de a fi întocmit un proiect de lege prin care să fie aprobată edificarea monumentului la Alba Iulia, astfel încât să fie finalizat până în anul 2018, când va avea loc aniversarea Centenarului Marii Uniri.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...