Rămâi conectat

Actualitate

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a închis și nu a reabilitat 68 de depozite ilegale de deșeuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisia Europeană (CE) trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) deoarece că nu a închis și nu a reabilitat 68 de depozite ilegale de deșeuri care constituie un risc grav pentru sănătatea umană și pentru mediu.

În comunicatul de presă emis de CE, se menţionează că în pofida avertismentelor anterioare ale Comisiei, statul român nu a reușit să ia măsuri împotriva a 68 de depozite de deșeuri neconforme, astfel cum se prevede în Directiva UE privind depozitele de deșeuri (Directiva CE nr. 31/1999 privind rampele de gunoi).

În temeiul directivei, statele membre au obligația de a recupera și a elimina deșeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană și mediul, interzicând abandonarea, descărcarea sau evacuarea necontrolată a deșeurilor.

România avea obligația de a închide și a reabilita până la 16 iulie 2009 aceste depozite de deșeuri municipale și industriale care nu corespund standardelor . Întrucât pentru remedierea acestei situații nu s-au înregistrat progrese suficiente, Comisia a adresat un aviz motivat suplimentar, în septembrie 2015, solicitând autorităților române să ia măsuri corespunzătoare cu privire la 109 situri necontrolate, care, deși nu mai erau utilizate, continuau să reprezinte o amenințare pentru sănătatea umană și pentru mediu.

S-au înregistrat unele progrese, însă pentru 68 de depozite de deșeuri, măsurile necesare de remediere și închidere nu fuseseră finalizate în decembrie 2016. Astfel, pentru a determina România să accelereze procesul, Comisia trimite autoritățile române în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Sursa Legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea