Rămâi conectat

Actualitate

Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ: ROMÂNIA trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. CRIZĂ în campania de vaccinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ: ROMÂNIA trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. CRIZĂ în campania de vaccinare

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, înaintea vizitei pe care o va efectua vineri, la Bucureşti, că România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii, având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

„UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu. Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România”, a declarat Stella Kyriakides, citată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în cursul vizitei în România comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară se va întâlni cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi va efectua o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti.

Discuţiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România, precum şi pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul Uniunii Europene a sănătăţii, se arată în comunicat.

Reprezentanţa CE în România mai precizează că acţiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei şi din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea